Turussa maistuu lohikeitto ja saaristolaisleipä
Fallin pariskunnan Caravan Keittiö vierailee tällä kertaa Turussa. Ennen suuntaamista ruuanlaittoon merenrantaan, Raul ja Sanna tekevät ruokaostokset Kauppatorilla. Koska on kyse saaristokaupungista, merellisessä Turussa maistuu lohikeitto, jonka alkuruokana tarjoillaan saaristolaisleipää sillikaviaarilla. Kermasta, shampanjasta ja mansikoista ei tällä kertaa tingitä.
Ei muuta kuin herkuttelemaan!
Sillikaviaarileipäset
Raaka-aineet (6:lle hengelle)
Saaristolaisleipää
1 prk sipulisilliä
4 keitettyä kananmunaa
1-2 prk creme fraichea (maun mukaan)
Tilliä
Mustapippuria
Ohjeet
- Keitä kananmunat koviksi.
- Pilko sipulisillit ja kananmunat.
- Laita sipulisillit, kananmunat ja creme fraiche kulhoon ja sekoita.
- Hienonna tilliä parin ruokalusikallisen verran ja lisää seokseen.
- Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Rouhi mustapippuria sekaan.
- Leikkaa saaristolaisleivän viipaleista ulkoreunat pois ja säästä ne kalakeiton lisukkeeksi.
- Leikkaa saaristolaisleivän viipaleet haluttuun muotoon esim. kolmioiksi.
- Kasaa mukava keko sillikaviaaria saaristolaisleivän viipaleiden päälle ja koristele tillillä.
- Nauti oluen tai kuohuvan juoman kanssa.
Vinkki: voit muunnella sillikaviaarin makua vaihtelemalla sillin, kananmunien ja creme fraichen määrien suhteita.
Paistetut leipätikut
Raaka-aineet
Saaristolaisleivän reunoja tikuiksi leikattuna
Voita
Sormisuolaa
Ohjeet
- Paista saaristolaisleipätikut voissa rapeaksi.
- Mausta sormisuolalla.
- Nauti keiton kanssa.
Lohikeitto
Raaka-aineet (6:lle hengelle)
1 iso sipuli
1 kg uusia pieniä perunoita
1 nippu uusia porkkanoita
1 kg lohta
5 dl kermaa
50 g voita
Tilliä
(Persiljaa)
2 kpl kalaliemikuutiota
Vettä
Mustapippuria ja suolaa
Purkki smetanaa
Ohjeet
- Kuori ja silppua sipuli pieneksi kuutioiksi.
- Pese perunat ja porkkanat huolellisesti. Voit puolittaa perunat jos ne ovat isoja. Hyvä koko on noin peukalonpään kokoinen lohko. Halutessasi voit kuoria porkkanat. Paloittele myös porkkanat.
- Paloittele lohi suuriksi kuutioiksi.
- Silppua tilli. Jos haluat käyttää myös persiljaa, niin silppua sekin.
- Laita kattilaan nokare voita ja kuullota sipuleita siinä hetki.
- Lisää vesi, kalaliemikuutio ja porkkanat. Lisää myös tilli ja persilja.
- Anna kiehua muutama minuutti.
- Lisää perunat ja anna taas kiehua noin 5 minuuttia. Perunat eivät saa vielä kypsyä kokonaan.
- Lisää kerma ja anna kiehahtaa kunnolla.
- Maista keittoa ja lisää suolaa ja pippuria halutessasi.
- Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää lohipalat.
- Kiehauta.
- Lisää smetanaa annoksen päälle ja tarjoile lisänä voissa paistettuja saaristolaisleipä tikkuja.
Mansikat ja lime-mascarponevaahtoa
Raaka-aineet
1 paketti Digestive-keksejä tai vastaavia keksejä
2 pakettia mascarponejuustoa
2 rkl kuohukermaa
3 limen kuoret ja mehua
500 g mansikoita
Ohjeet
- Murskaa tarjoiluastioiden pohjalle keksejä.
- Pilko päälle mansikoita.
- Raasta pestyistä limeistä kuoret. Laita raasteesta t-lusikallinen sivuun koristelua varten.
- Sekoita loput raastetut limenkuoret mascarponen kanssa.
- Purista yhden limen mehut ja sekoita se mascarponeen (tarvittaessa lisää mehua myöhemmin).
- Ohenna mascarponevaahtoa kermalla.
- Nosta mansikat keksimurujen päälle.
- Lisää lusikalla tai pursottimella mascarponevaahto mansikoiden päälle.
- Koristele annos raastetulla limenkuorella sekä mintunlehdillä.
Turussa maistuu lohikeitto, Tampereella mustamakkara
Lisää maukkaita reseptejä tien päälle löydät muista jaksoista. Herkuttelemisiin!
https://bestcaravan.fi/matkakertomuksia/matkailijan-evaat/grillikesaa-on-viela-jaljella/
https://bestcaravan.fi/matkakertomuksia/matkailijan-evaat/kala-kuuluu-kesaan/
https://bestcaravan.fi/matkakertomuksia/matkailijan-evaat/grilli-kuumana-saimaalla/
https://bestcaravan.fi/matkakertomuksia/matkailijan-evaat/mehukkaat-grillipihvit-caravan-keittiossa/