Hyppää sisältöön

Perheen aktiviteettiloman unelmakohteet – Tietäjät löytää #4

Onko parempaa tapaa päästä vapaaksi arjen stresseistä kuin pakata matkailuauto, vaihtaa maisemaa ja lähteä kokeilemaan jotain aivan uutta? Tässä blogissa esittelemme Tietäjät löytää -sivustolta seikkailunhaluisen perheen aktiviteettiloman unelmakohteita, joissa irtiotto arjesta on taattua.
|
Kuvat: Teppo Tirkkonen, Joonas Linkola, Noora Huttunen, Tuukka Turtia, Sami Lensu

Vauhtia, vapautta ja viihdettä: niistä on aktiviteettiloman unelmakohteet tehty. Nappaa seikkailunhaluinen perheesi mukaan matkailuautoon, ja valmistautukaa hauskanpitoon näissä kohteissa se on taattua.

Maastopyöräilyä Syötteellä

Syötteen maastopyöräilyreitillä yhdistyvät aloittelija- ja konkaritason maastopyöräreitit, upeat maisemat sekä loistavat taukopuitteet. “Syötteen maastopyöräilyreitti on ehdottomasti yksi parhaista pyöräilykokemuksista Suomessa. Sen monipuolisuuden ja ajohauskuuden takia jokainen harrastaja tulee varmasti nauttimaan jokaisesta kilometristä!” Näin Syötteen maastopyöräilyreittejä kuvailee MTBreitti-maastopyöräilysivusto, ja samaa mieltä on myös kohteen vinkannut Teppo Tirkkonen. Eritasoisten reittien ansiosta reissuun voi lähteä koko perheen voimin, ja aktiviteettilomalaisten kannattaa myös tehdä matkalla pieni mutka Ranuan eläinpuistoon. Ottakaa tänä kesänä omat pyörät mukaan matkailuautoon pyöräilytelineen avulla!

Sumuinen syöte näyttäytyy tässä kuin suoraan elokuvasta

Järvi-Suomen melontahelmet

Oravareitti Juvasta Sulkavaan

Oravareitti on melojan unelma: kapeat joenuomat sekä hallittavat mutta silti vauhtia antavat kosket yhdessä kauniiden järviosuuksien kanssa luovat kokonaisuuden, jota on vaikea päihittää. Juvasta Sulkavalle mutkitteleva Oravareitti on Suomen ensimmäinen maastoon merkitty 57 kilometriä pitkä vesiluontopolku, joka sopii todella hyvin sekä aktiiviselle lapsiperheelle että muillekin innokkaille melojille. Yöpyä voi joko teltoissa tai matkan varrella olevissa mökeissä, ja esimerkiksi Sulkavan Oravanpesien matkailuyrittäjä Pasi huolehtii tarvittaessa matkailuauton siirtämisestä reitin varrella. Melottavissa vesitilanteen johdosta parhaiten alkukesällä touko-kesäkuussa. Katso Joonas Linkolan vinkki aktiviteettilomalle täältä.

Peilityyni järvi, melonta ja Suomen suvi voiko muuta toivoa kesäpäivältä?

Koloveden kansallispuisto

Jos haluat yhdistää melontareissuusi kalastusta, monenmuotoista saaristoa ja jylhiä kalliomaisemia, suuntaa matkailuautosi nokka kohti Koloveden kansallispuistoa. Valtaosassa Koloveden kansallispuistoa on moottorillaliikkumiskielto, joten rauha ja oma vapaus ovat taattuja. Järvialueella on erilaisia 20-100 kilometrin reittejä, joista valita itselleen ja aikataululleen sopivin. Onnekkaimmat pääsevät näkemään melonnan aikana myös saimaanorppia. “Vierailin ensimmäisen kerran kansallispuistossa vuonna 2020 ja uskon palaavani tänne vuosi toisensa jälkeen”, kuvailee Koloveden kansallispuiston vinkannut Noora Huttunen. Onpa mukana omat kanoottisi tai olet aikeissa vuokrata ne, voit lähteä matkaan Oravista. Oravin matkakeskuksessa on myös paikkoja matkailuautoille, joihin kuuluu muun muassa saunavuorot.

Perheen kanssa vietetty kesäpäivä kanooteilla tuottaa taatusti lämpimiä muistoja

Kesäpäivä Jyväskylässä: vesijettejä, flyboardeja ja saunomista veden päällä

Tuukka Turtia suosittelee vauhdikkaampia kesälomalaisia nauttimaan hellepäivistä Jyväskylän Vesijettivuokrauksen viihdyttämänä: heiltä matkaajat pystyvät vuokraamaan vesijettejä ja vaikkapa hikoilemaan päivän adrenaliinit päivän päätteeksi saunalautalla. Vesijettien ikäraja on 15 vuotta, mutta perheen nuoremmille on luvassa vielä erikoisempaa puuhaa: flyboard-lentoa. Jyväskylän Vesijettivuokrauksessa toimii ohjaajana MM-tason flyboard-ammattilainen Miika Tourunen, jonka sylissä lapset voivat kokeilla tandem-lentoa. Vesiurheilu on mahtava tapa saada kroppaa liikkeelle ratissa istumisen ja ajamisen jälkeen. 

Näin hurjapäistä meininkiä Tuukalta, mutta tätä ei kannata tehdä perässä

Surffaaminen

Laura Saarisen vinkki kesälomalaisille on Suomen Lainelautaliiton Surffibussi, joka järjestää ilmaista matalan kynnyksen surffiopetusta kaikille lapsista vaariin joko Hangossa tai Porissa silloin, kun tuulet sen sallivat. Suomessa surffaaminen tapahtuu myrskytuulien nostattamilla aalloilla, joten surffaaminen on myös loistava tapa ottaa kaikki irti hieman tuulisemmista ja sateisimmista päivistä, jotka yleensä vietettäisiin matkailuauton lämmössä. Surffibussi tarjoaa varusteet kokeilijoille, mutta kokeneemmilla surffareilla omat laudat kulkevat mukana matkailuautossa esimerkiksi takatallissa. Surffaaminen on myös loistava esimerkki siitä, miten matkailuauton tuoma vapaus ja ennakkoluulottomuus mahdollistavat Suomen tarjoamien mahdollisuuksien tutkimisen aivan uudella tapaa.

Surffaaminen ja sen opettelu on hauskaa puuhaa

Lähdetäänkö jo? 🚐

____

Lisää kohteita löytyy tietäjät.fi -sivustolta. Tutustu matkavinkkeihin ja jaa meille myös sinun aktiviteettiloman unelmakohteet. Osallistu myös arvontaan – voit voittaa matkailuauton käyttöösi viikoksi!

Oletko ajatellut matkailuauton ostamista? Mielestämme kaikki lähtee liikkeelle haaveilusta ja tietenkin hyvästä suunnittelusta – siksi kokosimme oppaan matkailuauton hankintaan. Itse seikkailu alkaa jo ennen konkreettista ajoneuvon hankintaa!

Päivitetty: 2.5.2022