Hyppää sisältöön

Talviloma Suomessa – 14 kohde- ja menovinkkiä perheen reissuun

Talviset kohteet tarjoavat matkailuautoilijalle runsaasti nähtävää ja koettavaa Suomessa. Nappaa tästä blogista talteen monipuoliset kohde- ja menovinkit täydellisen talviloman viettoon.
|
Kuvat: Best Caravan

Nykypäivän matkailuvaunut- ja autot sopivat hyvin myös Suomen talvisiin olosuhteisiin. Jos unelmoit talvilomalle lähdöstä matkailuautolla, mutta et ole aivan varma, miten se oikein käytännössä toimisi, käy lukaisemassa nämä 5 vinkkiä talvimatkailuun. Tien päällä vietetyssä talvilomassa on nimittäin kaikki ikimuistoisen reissun ainekset. Mutta mihin suunnata, kun suunnittelee koko perheen talvilomaa Suomessa?

14 vinkkiä, joiden avulla vietät mieleenpainuvan talviloman Suomessa matkailuautolla- tai vaunulla

1) Vuokatti. Vuokatinrinteiden caravan-alue sijaitsee aivan laskettelukeskusken ytimessä. Vuokatissa lomaan voi yhdistää myös koiravaljakkoajelua, kylpylän poreita, moottorikelkkasafareita, maastohiihtoa, pakopelejä, hemmotteluhoitoja ja muuta mukavaa.

2) Kattivankkuri. SF-Caravan Kainuu ry:n oma alue, Kattivankkuri, sijaitsee aivan Vuokatin rinteiden juurella. Paikka tarjoaa hyvät puitteet lasketteluun, hiihtoon ja moottorikelkkailuun. Hyvät ja siistit huoltorakennukset tekevät karavaanarin lomasta helppoa ja huoletonta.

3) BestPark Iso-Syöte. BestPark Iso-Syöte tarjoaa talviurheilun ystäville mainiot puitteet. Se sijaitsee Syöte Campingin yhteydessä aivan laskettelurinteiden ja hiihtolatujen vieressä. BestParkista löytyvät karavaanareille niin sauna, WC- ja suihkutilat kuin 3kw-lämmityssähkökin. Iso-syötteen reissuun on helppo yhdistää myös vierailu arktisiin ja pohjoisiin eläinlajeihin erikoistuneeseen Ranuan eläinpuistoon.

 

Syötteellä on myös mahdollista lähteä husky- ja porosafarille.

4) BestPark Arctic Circle. Rovaniemen BestParkissa voi viettää loman aivan Joulupukin Pajakylää vastapäätä. Huskysafari, porot ja ihka aito joulupukki ilahduttavat monen ikäisiä matkailijoita. Tässä BestParkissa voi myös nauttia saunan lämmöistä ja mahdollisesti päästä nauttimaan myös yötaivaan revontulista.

5) Pieni Karhunkierros Oulangalla ja muut kansallispuistot. Kansallispuistot ympäri Suomen tarjoavat kauniita luontoreittejä myös talvella. Pakkaa reppuun makkarat, vaahtokarkit ja höyryävä kaakao ja nauti niistä kansallispuiston laavulla virkistävässä talvisäässä. Oulangan kansallispuistossa Kuusamon kupeessa sijaitseva Pieni Karhunkierros on 12 km pitkä, kuohuvien koskien, jyrkkien kallioiden, riippusiltojen ja vesiputouksen ympäröimä vaellusreitti. Se kuuluu Suomen upeimpiin vaellusreitteihin.

Kansallispuistoissa vieraillessa on hyvä muistaa hyvän retkeilijän ja puskaparkkeilun etiketti matkailuautolla liikkuessa.

6) Kemin LumiLinnan Talvipuisto ja SnowExperience. Kemin LumiLinnan ympärivuotinen SnowExperience365-elämystila on koko perheelle sopiva lumen ja jään ihmemaa. Talvella alueella pääsee nauttimaan Talvipuistosta, jossa saa mm. laskea mäkeä ja seikkailla labyrintissä. Alueelta pääsee myös hiihtämään ja pilkkimään.

7) BestPark Ideapark Lempäälä. Tämä Ideaparkin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Lempäälän BestPark sopii hyvin shoppailijoille ja nautiskelijoille. Ideaparkissa on yli 150 liikettä, yli 20 ravintolaa ja kahvilaa, tapahtumien täyteinen Keskusaukio sekä Viihdekeskus Ideapark, mistä löytyy mm. sisäkartingrata, lasten aktiviteettipuisto Skidipark ja pelialue. Vastapainoksi lähialueella voi nauttia luonnon helmassa raikkaasta ilmasta Birgitan polulla.

8) BestPark Ideapark Seinäjoki. Myös Seinäjoen BestPark on aivan viihde- ja kauppakeskus Ideaparkin välittömässä läheisyydessä. Tarjolla on muotia, Viihdekeskus Hollywood keilaratoineen, minigolfeineen ja pakohuoneineen, ravintoloita, sisähuvipuisto Duudsonit Activity Park ja paljon muuta.

Voit mukavasti jaksottaa ajamista yöpymällä Best Parkeissa.

9) Köyliönjärven retkiluistelu- ja potkukelkkailurata. Historiallisen Köyliönjärven retkiluistelu- ja potkukelkkailuradalla voi hyvällä talvisäällä viettää mukavan liikuntapäivän. Säkylässä sijaitsevan jääradan kokonaispituus on n. 10 km. Reitin lähtöpaikoilta löytyy potkukelkkoja vapaaseen käyttöön.

10) Ylläs Ski Resort. Caravan-alue Ylläs Skin sijainti on ihanteellinen laskettelijalle, sillä vierestä löytyvät päähissiasema, lipunmyynti ja pulkkamäki. Vieressä olevassa liikekeskus Taigassa voi nauttia ravintoloista ja kaupoista, ja aivan vierestä löytyy myös keilahalli. Alueelta lähtee myös monipuoliset latuverkostot. Ylläksen vaikuttavia maisemia voi käydä ihailemassa huipulle vievällä gondolihissillä.

11) Levitunturi ja caravan-alue Levilehto Apartments. Levi on tunnettu laskettelukeskus. Sen palveluiden äärelle pääsee kätevästi myös matkailuautolla- tai vaunulla.  Levilehto Apartmentsista löytyy 49 sähköllistä caravanpaikkaa. Levilehdon takapihalta pääsee miltei suoraan Levin laduille ja ulkoilureiteille. Levilehdon läheltä löytyy myös useita kauppoja ja ravintoloita. Kylpylään on matkaa muutama sata metriä.

Suomi tarjoaa loputtomat mahdollisuudet mukavan ja aktiivisen talviloman viettoon!

12) Hetan Kota. Enontekiössä Ounasjärven rannalla sijaitseva Hetan Kota sopii luonnon rauhaa rakastaville. Kodalta voi lainata potkukelkkoja, lumikenkiä ja polkupyöriä. Karavaanarit voivat vuokrata saunan ja pulahtaa avantoon. Hetta-Pallaksen ladut sekä tunturivaellusreitit kulkevat alueen vieritse.

13) BestPark Ikaalinen Spa. Ikaalisten BestPark sijaitsee vain 300 metrin päässä Ikaalisten kylpylän päärakennuksesta. Kylpylän poreiden lisäksi Ikaalinen tarjoaa kulttuuria ja monia ulkoilumahdollisuuksia, kuten luontopolkuja.

14) Keskisen Kyläkauppa. Keskisen Kyläkauppa on Suomen suurin tavaratalo ja elämyksellinen koko kansan viihtymiskeskus. 600-paikkainen karavaanarialue Onnela on auki ympäri vuoden ja se sijaitsee Kyläkaupan välittömässä läheisyydessä.

Ikimuistoista talvilomaa! ❄️

Lähde rohkeasti selättämään talvista karavaanarielämää lumisille teille.

_____

Lisää inspiroivia talvi-aiheisia blogeja löydät Karaavaanielamän Talvimatkailu-kategorian alta.

Kuinka varaudutaan reissailuun retkeilyautolla, matkailuautolla tai matkailuvaunulla? Lataa alta itsellesi karavaanarin opas, josta löydät vinkkejä onnistuneeseen talvireissuun ja talveen valmistautumiseen.

Päivitetty: 20.2.2023