Hyppää sisältöön

Retkeilyautolla juhannuksen viettoon – luonnossa on helppo höllätä

Jos perinteiset juhannusjuhlat tuntuvat uuvuttavilta, suosittelemme kokeilemaan tänä vuonna vaihtoehtoista juhannusta. Retkeilyauto tuo mahdollisuuden viettää juhannusjuhlaa omassa rauhassa ja itselleen mieluisalla tavalla.
|
Kuvat: Sara ja Joni Helminen
Retkeilyautolla juhannuksen viettoon luonnon helmaan.

Retkeilyautoilussa ehdottomasti parasta on vapaus. Aikatauluja ei ole ja päätökset voi tehdä hetken mielijohteesta, koska lomakoti on pyörien päällä. Reitin voi suunnitella vaikka lennosta ja roadtripfiilis alkaa sillä sekunnilla, kun auton virta-avainta kääntää. Lisäksi saa itse päättää missä ja miten viettää aikansa, koska kaikki tarvittava kulkee kätevästi matkakodissa mukana. Taukoja voi pitää niin usein kuin haluaa. Kun auton ratissa istuminen alkaa tuntua puisevalta, voi retkeilyauton ohjata tien sivuun ja kömpiä mukavaan sänkyyn, vetää peiton korville ja tehdä pikatreffit Nukkumatin kanssa.

Retkeilyauto Puumalan ja Mikkelin välisellä maisemareitillä

Roadtripfiilis tulee heti, kun lähtee liikkeelle.

Varaslähtö luontoon etätyöpäivän kautta

Olemme ottaneet varaslähdön juhannukseen. Täytimme retkeilyauton jääkaapin erilaisilla herkkuruoilla jo hyvissä ajoin. Matkalla aiomme täyttää retkeilyautomme raikasvesisäiliön sekä dieseltankin ja tarkistaa, että kaasupullot ovat täynnä. Näillä eväillä voimme helposti viettää vaikka koko juhannuksen luonnon keskellä.

Koronan vuoksi meidän molempien työpaikoilla suositaan nyt etätöitä. Olemmekin ajaneet jo kauniin järven äärelle yöksi ja viimeinen työpäivä ennen juhannusta sujuu kauniissa maisemissa järven rannalla, suoraan riippukeinusta käsin. Retkeilyautoon asennetun aurinkopaneelin tuottama virta mahdollistaa etätyöskentelyn ympäri Suomea. Kun työt on saatu tehtyä, suljemme työläppärit ja työnnämme ne syvälle retkeilyauton kaapistoon piiloon.

Riipumatossa etätöissä

Etätyöt onnistuvat hyvin myös luonnon keskellä, koska aurinkopaneelin ansiosta virtaa riittää juhannuksen aikaan yli tarpeen.

Retkeilyautolla juhannuksen viettoon – keskikesän juhla luonnon keskellä

Kun lähtee retkeilyautolla juhannuksen viettoon, voi keskikesän juhlaa viettää luonnon rauhasta nauttien. Tällä kertaa olemme parkkeeranneet juhannusmökkimme Saimaan syleilyyn. Puut heiluvat lempeässä suvituulessa ja vieressä oleva järvi kimaltelee auringon alla. Riippumatto kutsuu rentoutumaan ja retkeilyauton jääkaapissa odottavat kylmät virvokkeet.

Retkeilyautomme takatalliin mahtuu myös kaasugrilli, joten juhannukseen kuuluvaa grillailua ei tarvitse unohtaa, vaikka onkin luonnon keskellä. Grillissä valmistamme parhaimmat juhannusherkut ja auton omalla kaasuliedellä porisevat uudet perunat kruunaavat aterian. Otamme taitettavat retkituolit ulos automme takatallista ja nautimme ruoan raikkaassa ulkoilmassa. Käki kukkuu hennosti taustalla, kun astiat huuhtaistaan retkeilyauton tiskialtaassa juoksevan veden alla.

Retkeilyautolla juhannuksen vietossa Saimaan rannalla.

Näissä maisemissa kelpaa viettää juhannusta.

Sijainnista riippuen illalla voi ihailla joko auringonlaskua tai kokea Pohjolan yöttömän yön. Kun ulkoilma alkaa tuntua kolealta, on helppo siirtyä retkeilyauton sisätiloihin lämpimään. Kaasulämmitys pitää termostaatin avulla huolen tasaisesta lämmöstä. Jos yöuinti kylmässä järvessä ei tunnu mielekkäältä, voi vaihtoehtoisesti ottaa lämpimän suihkun retkeilyauton kylpyhuoneessa. Oman matkavuoteen puhtaisiin lakanoihin kääriytyminen suihkunraikkaana tuntuu taivaalliselta. Ei olekaan yllättävää, että moni nukkuu kaikkein parhaiten oman matkakotinsa mukavassa sängyssä!

Suuresta ikkunasta näkyvä hiljainen metsä hävittää viimeisetkin työstressin rippeet mielestä. Iltarutiineihimme kuuluu ikkunan raottaminen ja metsän tuoksun nuuhkaisu ennen nukkumaan menoa. Tiesitkö, että jokaisella metsällä on oma ominaistuoksunsa? Retkeilyautomme avattavissa ikkunoissa on hyönteisverkot, joten ikkunan voi huoletta jättää raolleen kuumina kesäöinä vaikka koko yön ajaksi ilman, että hyttyset valloittavat koko asuintilan.

Juhannuksen viettoa Saimaan rannalla.

Mikä parasta, voit istua ulkona auringonlaskuun saakka ja oma lämmin koti odottaa vieressä.

Luonnon keskellä oleillessa on helppo höllentää. Suorittamisen voi hetkeksi unohtaa ja ajan voi antaa mennä eteenpäin omalla painollaan. Juhannus onkin loistavaa aikaa haahuiluun, kuten päämäärättömään asioiden tutkiskeluun ja yksinkertaiseen nautiskeluun. Haahuilu tuo hyvää vastapainoa työelämälle, joten sitä on mielestämme hyvä harrastaa vapaa-ajalla. Aina ei tarvitse suorittaa, vaan asioita voi tehdä juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvältä.

Koiralla on juhannusseppele päässä.

Koirat kulkevat meillä retkeilyautossa mukana, ja myös he nauttivat luonnosta.

Päivitetty: 28.4.2022