Hyppää sisältöön

Retkeilyauto on kunnon tilaihme!

Vaikka reissumme on vasta alkanut, tuntuu retkeilyautomme jo ensimmäisen kuukauden jälkeen kodilta. Matkakodistamme löytyy kaikki, mitä aktiivimatkaaja tarvitsee keittiötä, wc:tä, suihkua ja vierashuonetta myöten. Tarvittaessa meillä yöpyy viisi henkeä!
|
Kuvat: Maiju Selmani
Retkeilyauto on kunnon tilaihme

Kuinka näppärä voi retkeilyauto olla? 

Reissukotinamme toimiva Hymer Free 602 -retkeilyauto on tosiaan kunnon tilaihme! Suunnitelmamme on kierrellä Euroopassa ilman, että Suomeen tarvitsee palata moneen kuukauteen, mikä tarkoittaa sitä, että kaiken tarvittavan on mahduttava mukaan. 

Hymerimme onkin osoittautunut erittäin näppäräksi matkakumppaniksi. Pienestä liikkuvasta yksiöstä löytyy kaikki, mitä aktiivimatkaaja tarvitsee ja enemmän kuin uskalsimme etukäteen odottaa. Ensimmäisen kuukauden kokemustemme perusteella voimme yksituumaisesti todeta, että retkeilyautostamme on tullut meille ihan oikea koti. Jos sinäkin haaveilet aktiivimatkailusta, voit aloittaa unelmoinnin tutustumalla retkeilyautojen valikoimaan.

Retkeilyauto on liikkuva kotimme.

Me ja liikkuva kotimme.

Hymer Free 602:sen jokainen yksityiskohta on mietitty erityisen tarkkaan ja auton käytännöllisyys hipoo lähes täydellisyyttä. Retkeilyautoja suunnittelevat insinöörit ovat mitä todennäköisimmin viettäneet lapsuudessaan tovin jos toisenkin Tetriksen parissa, sillä yksikään neliösenttimetri ei ole ajoneuvossa hukkatilaa.

Reilusti kaappi- ja säilytystilaa

Kaappitilaa löytyy autostamme joka puolelta jopa niin paljon, että olisimme voineet pakata mukaan tavaraa paljon huolettomamminkin. Kaikelle löytyy varmasti paikkansa! Pelkästään kaappeja on noin kaksikymmentä, ja sängyn alle jäävään isoon säilytystilaan mahtuu kaikki se, mitä kaapit eivät vedä. 

Meillä on matkassa mukana mm. surffilaudat, longboardit, kitara ja polkupyörä. Pyörä kulkee kätevästi auton perässä pyörätelineellä. Surffilaudat voi tarvittaessa kuljettaa auton katolla kiskoihin kiinnitettyinä, jos kaipaa lisää tilaa auton sisälle.

 

Hymer Free 602 -retkeilyautossa on reilusti säilytystilaa vaatteille ja harrastusvälineille.

Tämä retkeilyauto on kunnon tilaihme! Säilytystilaa on ympäri autoa.

Kokkaaminen sujuu kuin kotona

Keittiö on varusteltu mukavan kokoisella jääkaapilla, johon mahtuu muutaman päivän ruuat. Lisäksi kompaktista keittiöstä löytyy pieni pesuallas ja liesi kahdella polttimolla. Tähän mennessä olemme herkutelleet mm. lohimedaljongeilla ja erilaisilla pastaruuilla. Ravintolassa olemme syöneet vain muutaman kerran kuukauden aikana, sillä sen verran vaivattomasti käy kokkaaminen omassa keittiössä.

Ruoanlaittoa retkeilyautossa.

Tällä kertaa päivän ruokalistalla oli erilaisista kasviksista koostuva linssimuhennos.

Ystävätkin mahtuvat mukaan

Auton takaosassa sijaitseva parivuode on sen verran tilava, että todistettavasti kolme aikuista mahtuu nukkumaan siinä vierekkäin. Meidän Hymeristämme löytyy lisäksi erikoisuutena nouseva katto, josta muodostuu lisänukkumatila kahdelle hengelle. Yölämpötilojen huidellessa alle +10 asteessa vaatii yläalkovissa nukkuminen vähintäänkin paksua makuupussia. Parhaimmillaan retkeilyautossamme yöpyy siis viisikin henkeä. Ystävät, tutut ja vaikka tuntemattomatkin mahtuvat näin nukkumaan meillä erittäin mukavasti! 

Hymerin katosta nousee alkovi.

Hymerimme katosta nouseva lisäosa toimii vierashuoneena.

Oma suihku ja WC ovat luksusta

Hygieniastakin huolehtiminen hoituu näppärästi tien päällä. Sokerina pohjalla retkeilyautostamme löytyy vessa ja suihkutila, josta suihkun saa kätevästi vedettyä ulos ikkunasta auton ulkopuolelle. Tämä on todella mukava ominaisuus, sillä ainakin surffauksen jälkeen on kiva käydä kastautumassa makeassa vedessä ilman, että auto kastuu matkalla suihkuun.

Edellisessä matka-autossamme meillä oli ainoastaan sänky, joten ajatus siitä, että meillä on mahdollisuus käydä normaalisti vessassa tuntuu jo luksukselta. Retkeilyauton vessan tyhjennyskin käy niin helposti, ettei sitä voi edes verrata kesämökin puuceen tyhjennykseen.

Peseytymässä retkeilyauton ulkopuolella.

Nasse peseytyy surffauksen jälkeen suihkussa, jonka saa vedettyä retkeilyauton ikkunasta ulos.

Aurinkopaneelista lämpöä ja virtaa

Sähkön saannistakaan meidän ei tarvitse huolehtia aurinkoisilla keleillä, sillä meillä on auton katolla aurinkopaneeli. Aurinkopaneelin tuottaman sähkön avulla lämmitämme auton ja lataamme puhelimet ja tietokoneet, joiden avulla pidämme yhteyttä ystäviin.

Toistaiseksi olemme pärjänneet hyvin ilman verkkosähköä, eikä sähkö ole loppunut kesken vielä kertaakaan. Jos pilviset säät yllättävät ja aurinkoenergia loppuu kesken, olemme päättäneet ottaa senkin seikkailuna. Täällä Atlantin rannikolla aurinkoa tosin riittää, ja retkeilyautomme antaa meille mahdollisuuden nauttia vapaudesta täysin rinnoin!

Päivitetty: 5.7.2022