Hyppää sisältöön

Pyöräteline matkailuautoon tai matkailuvaunuun: ota nämä seikat huomioon

Matkailuautoilu ja pyöräily ovat erinomainen tapa yhdistää reissut liikuntaan. Matkailuautolla reissatessa pääsee helposti eri kohteisiin ja pyöräilyn avulla voi tutustua alueisiin tarkemmin. Tästä blogista löydät vinkkejä pyörätelineen valintaan matkailuautoon tai matkailuvaunuun, ja kerromme mitä muuta telineen valinnassa tulee ottaa huomioon.
|
Kuvat: Damon Beckford, Eeva Pettersson, Leena Skogström

Matkailuauton tai -vaunun pyörätelineen valinta

Pyörätelineen valinta riippuu matkailuauton tai matkailuvaunun tyylistä ja koosta. Useimmat pyörätelineet kiinnitetään auton tai vaunun takaosaan, mutta joissain tapauksissa teline voidaan kiinnittää myös takatalliin. Telineen tulee olla tukeva ja kestävä, jotta pyörä ei putoa matkan aikana. On myös tärkeää varmistaa, että pyörätelineen paino ei ylitä auton tai vaunun maksimikuormitusta.

Yleisimmin pyöräteline kiinnitetään retkeilyauton takaoveen tai matkailuauton takaseinään. Vaakatasossa olevien kiskojen määrä määrittää montako pyörää telineeseen mahtuu.

Matkailuauton yleisimpiä pyörätelinetyyppejä ovat takaseinään tai vetokoukkuun kiinnitettävät pyöräilytelineet. Isommissa matkailuautoissa vaihtoehtona on myös asentaa pyöräteline takatalliin. Tällöin pyörät ovat kätevästi suojassa säävaihteluilta.

Seitsemän henkisen Pettersson-Nuotion perheen pyörät kulkevat mukana sekä vaunun takaseinään kiinnitetyssä telineessä että aisaan kiinnitettävässä telineessä.

Ota nämä 5 asiaa huomioon pyörätelineen valinnassa:

  1. Telineen kestävyys: Telineen tulee kestää pyörien paino ja mahdollinen tärinä matkan aikana. Telineen kiinnityksen tulee olla tukeva, jotta pyörät eivät irtoa tai kolhiinnu matkan aikana. Suurimmassa osassa telineistä pyörän saa lukittua telineeseen.
  2. Telineen soveltuvuus: Telineen tulee olla sopiva matkailuauton tai matkailuvaunun tyyliin ja kokoon. Tarkista myös telineen soveltuvuus pyörien merkkiin ja kokoon. Muista ottaa etenkin fatbiken kanssa huomioon renkaan leveys. Mieti, montako pyörää telineeseen tulee mahtua. Joihinkin telinemalleihin saa lisäkiskojen myötä kiinnitettyä jopa 4 pyörää.
  3. Pyörien kiinnitysmekanismi: Telineen kiinnitysmekanismin tulee olla helppokäyttöinen ja tarjota riittävän tukeva kiinnitys. Joissain tapauksissa pyörät voidaan kiinnittää vielä tukevammin erillisillä kiinnityshihnoilla.
  4. Painorajoitukset: Matkailuautoon tai matkailuvaunuun asetetut painorajoitukset tulee huomioida telineen valinnassa. Telineen ja pyörän yhteispaino täytyy lisätä matkailuajoneuvon kokonaispainoon. Fatbiken tai sähköavusteisten polkupyörien kanssa tulee kiinnittää erityistä huomiota telineen kantavuuteen, sillä nämä pyörät painavat enemmän kuin tavalliset polkupyörät.
  5. Käyttömukavuus: Pyörätelineen käytön tulee olla helppoa ja vaivatonta. On tärkeää, että pyörät saadaan kiinnitettyä ja irrotettua telineestä nopeasti sekä vaivattomasti.

Matkailuvaunun aisaan kiinnittävän telineen kanssa kaasupullokotelon käyttäminen saattaa vaatia pyörien irrottamisen telineestä. Joissain malleissa teline kääntyy, joten kaasupullokoteloon pääsee helposti käsiksi.

Huolellinen pyörätelineen valinta auttaa varmistamaan, että pyörän kuljetus matkailuautolla tai matkailuvaunulla sujuu turvallisesti ja vaivattomasti.
Mukavia pyöräilyhetkiä ja karavaanireissuja kaikkille!

__________

Best Caravanilta löydät laajan valikoiman pyörätelineitä ja pyörätelineiden tarvikkeita ja varaosia.

Autamme sinua mielellämme oikean pyörätelineen valinnassa. Ota yhteyttä lähimpään Best Caravanin toimipisteeseen ja etsitään sinulle yhdessä sopiva vaihtoehto.

Päivitetty: 2.6.2023