Hyppää sisältöön

Perheen matkailuvaunureissu Amsterdamiin ja Keukenhofin puutarhaan

Matkailuvaunulla reissaava Pettersson-Nuotion perhe vietti ihanan ja aktiivisen loman Amsterdamissa. Helppot pyöräilyreitit ja Keukenhofin puutarhan kukkameret tekivät suuren vaikutuksen perheen pienimpiinkin. Lue blogista vinkit kevätreissuun tulppaanien ja pyöräilyn luvattuun maahan.
|
Kuvat: Eeva Pettersson, Johannes Nuotio

Amsterdam on suurkaupunki, joka on erinomainen perheen matkailuvaunureissu kohde. Amsterdam on tunnettu polkupyöristä ja myös meidän perhe pakkasi mukaan kaksipyöräiset menopelit. Lähes pakollisia nähtävyyksiä Amsterdamissa ja Alankomaissa ovat tietysti tuulimyllyt sekä tulppaanit. Teimme päiväreissun Keukenhofin kuuluisaan tulppaanipuutarhaan, jonka kukkameret olivat kuin pieni pala paratiisia. Lue blogista koko perheen reissusta Amsterdamiin ja lisää nämä kohteet omalle reissutoivomuslistalle!

Suomesta matkailuvaunulla kohti Amsterdamia

Suurimman osan matkasta Suomesta Amsterdamiin taitoimme Helsingistä Saksan Travemündeen matkaavalla Finnlinesin rahti-matkustajalaivalla. Travemündesta Amsterdamiin on matkaa noin 500 kilometriä.

Karavaanailu Alankomaissa oli melko lailla samanlaista kuin Suomessakin. Tuulimyllyjen ympäröimät tiet olivat hyvässä kunnossa ja leirintäalueita oli runsaasti valittavana. 

Hollanti on kuuluisa tuulimyllyistään. Kuvassa ihana Hobby De Luxe Edition 650 KMFe matkailuvaunumme tuulipuiston edessä.

Päästyämme Amsterdamin läheisyyteen valitsimme meille sopivimman leirintäalueen Park4night-sovelluksen kautta. Amsterdamin keskustaa lähin leirintäalue olisi ollut Camping Zeeburg, mutta meidän matkamme aikana paikka oli jo täynnä. Menimme hieman syrjempään, keskelle maaseudun rauhaa leirintäalue Camping Debadhoeve

Alue palveli hyvin lapsiperheitä. Etenkin hyväkuntoinen leikkipuisto, iso jalkapallokenttä ja kauniit maalaismaisemat vesiaktiviteettien äärellä jäivät hyvin mieleen.

Lähellä Amsterdamin keskustaa sijaitseva Camping De Badhoeve on hyvä alue lapsiperheille.

Amsterdamissa pyöräily lasten kanssa on helppoa ja turvallista

Alankomaat on kauttaaltaan melko tasainen maa ja siksi pyöräily pientenkin lasten kanssa siellä on miellyttävää. Leirintäalueeltamme lähti useita ulkoilureittejä ja sieltä sai myös vuokrata polkupyöriä. Meillä oli omat polkupyörät mukana matkailuvaunumme etu- ja takaosissa. Amsterdamin keskustaan on Camping Debadhoeve leirintäalueelta 15km matka, joten reippaimmat pyöräilijät taittavat matkan hetkessä. Me päädyimme kuljettamaan osan polkupyöristämme ja porukastamme omalla autolla Amsterdamin keskustaan, samalla kun osa taittoi matkan polkupyörillä. Keskustasta lähdimme yhdessä koko perheen pyöräretkelle. Kiersimme fiiliksen mukaan kaupunkia ristiin rastiin. 

Jos suunnitelmissa on koko perheen matkailuvaunureissu Hollantiin, ota polkupyörät mukaan, tai vuokraa paikanpäältä – pyöräily Amsterdamissa on mainio tapa tutustua kaupunkiin.

Mikäli omia pyöriä ei olisi ollut mukana, niitä olisi saanut vuokrattua kaupungilta ja myös joiltain leirintäalueilta. Opastettuja pyöräretkiä on runsaasti saatavilla netistä. Missä tahansa liikkuukin, on tärkeää varmistaa, että polkupyörä on asianmukaisesti parkkeerattu ja lukossa. 

Perheen pienimmät taittoivat pyöräretken hyvin tarakalla lastenistuimessa.

Pyöräilykypärät on aina syytä pakata mukaan, vaikka niitä ei Amsterdamin katukuvassa paikallisilla juurikaan näkynyt. 

Turistina polkupyöräily lasten kanssa Amsterdamin keskustan sykkeessä oli jännittävä kokemus, mutta alkukankeuden jälkeen pyöräily osoittautui oikein näppäräksi tavaksi nähdä kaupunkia ja pienimmätkin lapset matkustivat kätevästi meidän aikuisten tarakalla lastenistuimissa. Pyöräilykypärät on aina syytä pakata mukaan, vaikka niitä ei Amsterdamin katukuvassa paikallisilla juurikaan näkynyt. 

Amsterdamin keskustassa mainio koko perheen vierailukohde on aivan keskustassa sijaitseva Ripley’s Believe it or Not!  -museo. Myös kanava-ajelu, Van Gogh -museossa, Madame Tussaudin vahakabinetissa, sekä Anne Frankin talossa.

Polkypyöräillessä tulee samalla hyvin nähtyä paikalliset nähtävyydet.

Keukenhofin puutarha on kukkaparatiisi

Suuntasimme Amsterdamista kohti Keukenhofin puutarhaa, joka on itsessään niin mieleenpainuva kohde, että pelkästään jo sen vuoksi kannattaa harkita matkaa Alankomaihin keväällä. 

Keukenhofin puutarha tarjoaa kaiken ikäisille runsaasti hämmästeltävää.

Liput puutarhaan varasimme edellisenä päivänä netistä. Niiden kanssa menimme alueelle tiettynä, ennalta varattuna kellonaikana. Kohde on todella suosittu, ja vilkkaimpina päivinä voi huonolla tuurilla jäädä ilman lippuja. 

Keukenhofin puutarha tarjoaa kaiken ikäisille runsaasti hämmästeltävää.

Keukenhofin puutarha on mykistyttävän kaunis. Nähtävää ja ihmeteltävää riittää, sillä alue on 32 hehtaarin suuruinen.

Puistossa sai helposti kulumaan monta tuntia.

Puisto on erikoistunut tulppaaneihin ja muihin näyttäviin sipulikukkiin. Ja niitähän muuten riittää! Kukkia on yli seitsemän miljoonaa, ja kukkalajikkeita yli 1600.

Vaikka kuvittelimme tulevamme vain katsomaan kukkaloistoa, puisto tarjosikin yllätyksellisesti muutakin ajanvietettä. Lapsiperheenä meitä ilostuttivat ainakin iso ja monipuolinen leikkipuisto, pieni eläintarha ja suihkulähteet. Jopa veden päällä kävelyä sai kokeilla.

Palanen paratiisia, olkaa hyvät!

Puistoon oli yhdistetty elementtejä myös maalle tyypillisistä puukengistä ja tuulimyllyistä. Leikkipisteellä sai esimerkiksi kokeilla tarkkuusheittoa puukenkiin. Herkkunälän iskiessä ostimme Keukenhofin alueelta tyypillisiä hollantilaisia pannukakkuja. 

Pannukakut ovat hollantilaisten suurinta herkkua.

Huomio nämä mennessäsi Keukenhofiin:

  • Varaa liput etukäteen netistä hyvissä ajoin.
  • Puisto on auki vain rajattuna aikana keväisin, kun kukat ovat parhaimmillaan. 2023 Puisto on avoinna 23. maaliskuuta – 14. toukokuuta.
  • Askeleita kertyy vierailun aikana todella paljon. Valitse mukavat kengät ja sään mukainen varustus.
  • Pienempiä varten kannattaa ottaa mukaan matkarattaat. Kulkeminen puutarhassa on esteetöntä.
  • Lemmikit ovat tervetulleita puistoon.
  • Alueelta saa ostaa herkkuja ja pikkusuolaista.
  • Varaa riittävästi aikaa puiston kiertämiseen. 4 tuntia menee hetkessä.
  • Julkiset liikkuvat alueelle. Amsterdamista matka autolla kestää n. 40 minuuttia. Oman auton sai hyvin pysäköityä alueen parkkipaikalle, lähelle puistoa.

Hollanti on tulppaanien lisäksi kuuluisa myös tuulimyllyistään. Karavaanaillessamme näimme niin vanhoja kuin uusiakin tuulimyllyjä.

Jos suunnitelmissa on koko perheen matkailuvaunureissu, Amsterdam on mainio kohde! Paras aika matkalle lienee juuri kevät, jolloin tulppaanikausi on kauneimmillaan. Näin matkaan voi yhdistää retken Keukenhofin puutarhaan, jonka kukkaloisto on vailla vertaa! Suosittelen Keukenhofia ehdottomasti kaikille lapsiperheille – me viihdyimme puistossa jopa reilun neljän tunnin ajan. 

__________

Voit seurata Pettersson-Nuotion perheen Euroopan reissua perheen Instagram-tililtä.

Alkoiko Euroopassa reissaaminen koko perheen voimin kiinnostamaan? Lue parhaat vinkit lapsiperheen matkailuvaunuiluun Euroopassa  sekä myös matalamman kynnyksen ensireissusta matkailuvaunulla lähimetsään.