Hyppää sisältöön

Lapsiperhe reissussa: Matkailuvaunulla Belgian Bruggeen

Pettersson-Nuotion perhe vieraili ensimmäistä kertaa Belgian Bruggessa eli “Pohjoisen Venetsiassa”. Suklaasta tunnettu Smurffien kotimaa Belgia osoittautui herkulliseksi ja sympaattiseksi matkakohteeksi Hobby Deluxe Edition 650 -matkailuvaunulla reissaavalle suurperheelle.
|
Kuvat: Eeva Pettersson, Johannes Nuotio

Belgia ei ollut meistä kellekään vielä entuudestaan tuttu, mutta juuri siitä syystä halusimme nähdä, mitä sillä olisi meidän lapsiperheellemme tarjottavana. Tervetuloa matkaan mukaan – näin kulkee lapsiperhe matkailuvaunulla Belgiaan! 

Matkailuvaunulla Belgiaan – matka alkaa mereltä

Suurimman osan matkastamme Belgiaan matkasimme Helsingin Vuosaaresta Saksan Travemündeen suuntaavalla Finnlinesin rahti- ja matkustajalaivalla. Matkan aikana pääsimme jo hyvään loman tuntuun, sillä yli vuorokauden kestänyt laivamatka sisälsi pallomeressä pulikointia, porealtaassa rentoutumista ja hyvästä ruoasta nauttimista. 

Satamaan saavuttuamme iso osa matkasta oli jo takanamme ja Saksasta Belgiaan oli enää vain lyhyt matka. 

Karavaanimatka Belgiaan taittui osaksi meriteitse.

Miksi valitsimme Belgian ja Bruggen reissukohteeksti perheellemme? Belgian reissu oli osa suurempaa Euroopan karavaanimatkaamme, jonka määränpäänä oli Espanja. Halusimme reissata sinne pitkin Atlantin rannikkoa ja Brugge osui hyvin matkan varrelle.

Tämä ei kylläkään ollut ainoa syy pysähdykselle Belgiassa. Meidän perheessä maistuu makea ja Belgia on suklaan rakastajien taivas. Lisäksi monen sarjakuvahahmon, kuten Smurffien, Lucky Luken ja Tintin synnyinmaa. Belgiassa sarjakuvat ovatkin arvostettu osa kulttuuria ja sarjakuvia luetaan pitkälle aikuisiälle. 

Nämä seikat kiehtoivat myös lapsia. Mitään erillistä lapsiperheen kohdetta emme lomallemme asettaneet, luotimme vain siihen, että Brugge tarjoaisi meistä jokaiselle sopivasti jotakin. 

Bruggesta meillä oli kotiintuomisina smurffeja.

Karavaanielämää Belgian teillä

Karavaanarin näkökulmasta katsottuna Belgian tiet olivat hyvässä kunnossa ja campingalueita löytyi hyvin. Valitsimme meille sopivimmalta tuntuvan campingin, Klein Strandin leirintäalueen, käyttämällä maksutonta Park4night-sovellusta. 

Kanaalien täyttämä Brugge näyttäytyi meille kuin pienenä palana satumaata.

Leirintäalueelta oli vain lyhyt matka Bruggen keskustaan, ja se soveltui erinomaisesti lapsiperheille: alueella oli monipuolinen leikkialue ja hauskana lisänä myös pomppulinna. Muutaman sadan metrin päästä vaunupaikastamme sijaitsi hiekkaranta isoilla vesiliukumäillä. 

Pääsimme leiriytymään aivan pomppulinnan viereen.

Makumatkalla Bruggessa

Ajoimme Bruggen keskustaan omalla autolla matkailuvaunun odottaessa meitä campingalueella. Auton sai hyvin kaupungin keskustaan pientä parkkimaksua vastaan.

Brugge vakuutti meidät mielenkiintoisella yhdistelmällä keskiaikaista kulttuuria ja kaunista kaupunkielämää – sanotaanhan sitä lukuisten kanaaliensa vuoksi Pohjoisen Venetsiaksi.

Bruggen talot muistuttavat paikka paikoin koristeltuja piparkakkutaloja.

Kanaalien täyttämä Brugge näyttäytyi meille kuin pienenä palana satumaata. Sympaattisesti koristellut talot muistuttivat syötävän söpöjä piparkakkutaloja. Myöskään suussa sulaviin suklaataideteoksiin ei voinut olla törmäämättä joka kadunkulmassa, perheen pienimpien suureksi iloksi.

Suklaamakujen valikoima oli laaja, ja tarjolla oli kaikkea suklaatryffeleistä wasabisuklaaseen ja inkiväärisuklaasta suklaavohveleihin. 

Suklaan ystävien kannattaa suunnata Belgiaan.

Bruggen keskusta on lähes kokonaisuudessaan säilytetty keskiaikaisessa asussaan.

Suklaasta enemmän kiinnostuneille tiedoksi, että Bruggessa sijaitsevassa suklaamuseossa on mahdollista päästä sukeltamaan konkreettisemmin suklaan historiaan ja tekemiseen. Yksi hyvä mahdollisuus on ostaa netistä yhteislippu suklaanvalmistustyöpajoihin ja suklaamuseoon. 

Vohveli kuuluu belgialaiseen keittiöön.

Belgialaiset vohvelit ja belgian perunat johdattivat meidät maalle tyypillisten ruokien äärelle. Niitä oli hyvin myynnissä ympäri Bruggea. Pysähdyimme nauttimaan tuoretta suklaata suositun, mutta hieman rauhallisemman Minnewaterin puistoalueelle, josta oli kauniit näkymät ”rakkauden järvenä” tunnetulle vesistölle.

Touhukkaan päivän jälkeen oli mukavaa istua syömään eväitä Bruggen rauhallisemmille kujille.

Kanaali- ja hevosajelulla Pohjoisen Venetsiassa

Bruggen keskusta on lähes kokonaisuudessaan säilytetty keskiaikaisessa asussaan. Keskusta-alue kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Osallistuimme noin 40 minuuttia kestävälle kanaaliajelulle, joka johdatti meidät samalla Bruggen historiaan. Lippuja emme erikseen varanneet, vaan ostimme ne juuri ennen veneretken alkua. 

Bruggen kaupungin kanaalit kiinnostavat vuosittain useita matkailijoita.

Etenkin lapsiperheille nämä opastetut kierrokset ovat toimivia, sillä ne säästävät aikaa, eivätkä tee kaupunkikierroksesta pienille matkaajille liian raskasta. Hevoset ovat myös tuttu näky Bruggen katukuvassa. Mekin päätimme monen muun turistin tavoin hypätä hevoskärryjen kyytiin ja kulkea pitkin vanhan kaupungin mielenkiintoisia kujia.  Niiden aikana näimme hyvin kaupungin vilinää sekä Bruggen kuuluisan maamerkin, yli 80 metriin kohoavan kellotapulin.

Bruggessa hevoset sopivat hyvin keskiaikaa henkivän kaupungin kujille.

Tutustuimme Bruggen kaupunkiin omaan tahtiin myös jalkaisin. Vastaan tuli vaikka mitä nähtävää, esimerkiksi katukirpputori, jolta mukaan tarttui smurffileluja – mitäs muutakaan! Retkipäivän päätteeksi hyvää kontrastia kaupungin sykkeelle tarjosi käynti Begijnhofin alueella. Tämä nunnien asuttama alue henki aivan omanlaistaan historiaa ja tunnelmaa.

Herkkusuiden kannattaa suunnata Belgiaan.

Lapsiperhe matkailuvaunulla Belgiaan

Meidän karavaanimatkamme Bruggeen oli juuri sitä mitä ajattelimmekin: sopiva yhdistelmä kiinnostavia makumatkoja ja elämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Iso vaikutus matkan onnistumiseen oli myös hyvällä, lapsiperheelle suunnatulla campingalueella sekä suoraan Suomesta Saksaan asti taittuneella Finnlinesin laivamatkalla. Matkailuvaunumme saattaa hyvinkin löytää itsensä uudestaankin vielä Belgiasta! 

__________

Voit seurata Pettersson-Nuotion perheen Euroopan reissua perheen Instagram-tililtä.

Matkailuautoilu tarjoaa mitä mahtavimpia mahdollisuuksia lapsiperheelle! Jos Keski-Euroopan karavaaneilu alkoi kiehtomaan, kannattaa suunnata koko perheen matkailuautoreissulle Amsterdamiin tai kääntää nokka kohti Ranskaa ja tehdä lapsiperheen unelmareissu Pariisin Disneylandiin.

Päivitetty: 13.10.2023