Hyppää sisältöön

Matkailuauton vuokraus: Mitä jokaisen ensikertalaisen tulee tietää

Tässä blogissa on koottuna kaikki, mitä ensikertalaisen on hyvä tietää matkailuautoilusta ja matkailuauton vuokrauksesta – alkaen ajoneuvotyypeistä aina vinkkeihin, jotka tekevät matkastasi unohtumattoman.
|
Kuvat: Best Caravan, Petteri Hentilä, Akseli Mäkynen, Leena Skogström

Matkailuauton vuokraus on yksi parhaista tavoista ruveta reissaamaan omilla ehdoilla. Vapaus pysähtyä missä tahansa ja yöpyä luonnon helmassa tai kaupunkien sykkeessä ilman majoitusvarauksia tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon seikkailunhaluisille reissaajille.

Löydä oma suosikki matkailuautotyyppisi

Valintaan vaikuttavat matkaseurueen koko, toiveet mukavuustasosta sekä reissukohde maastoineen. Matkailuautotyypit vaihtelevat tilavista integroiduista malleista käytännöllisiin puoli-integroituihin, kompakteihin van-luokan autoihin sekä monikäyttöisiin retkeilyautoihin. Best Caravanin tarjoamasta valikoimasta löytyy jokaiselle matkaajalle jotakin, aina luksuksesta käytännöllisyyteen​​. Matkailuautoja pystyy pääasiassa ajamaan, jos omistaa B-kortin. Tarkista vaadittava ajokorttiluokka ennen kuin viimeistelet vuokran.

Huomaa, että kesäsesonki on vilkkainta vuokrausaikaa, joten tee varauksesi ajoissa.

Päätä ensin minkälaisen matkakodin haluat vuokrata – vaihtoehtoja on näppäristä ja pienikokoisista retkeilyautoista hieman tilavempiin ja pidempiin matkailuautoihin ja -vaunuihin.

Matkailuauton vuokraus – miten prosessi etenee?

Vuokrausprosessi alkaa ajoneuvon valinnalla ja jatkuu varauksen teolla. Varausta tehdessäsi huomioi vuokrausehdot, takuuvuokra, nouto- ja palautusajat sekä mahdolliset lisäpalvelut, jotka tekevät matkastasi sujuvamman. Best Caravanin verkkosivuilla voit tutustua eri matkailuautoihin, niiden varusteluun ja saatavuuteen valitsemillesi päivämäärille​​. Huomaa, että kesäsesonki on vilkkainta vuokrausaikaa, joten tee varauksesi ajoissa.

Matkailuauton vuokraus antaa vapauden reissata mitä upeimpiin kohteisiin. Auton parkkeeraat helposti henkeäsalpaavien maisemien ääreen.

Matkailuauton varusteet tulee tarkistaa ennen reissua

Vaikka matkailuautot tarjoavatkin liikkuvan mukavuuden peruspuitteet, on tietyt tarvikkeet ja varusteet hyvä muistaa pakata mukaan. Vuokra-autoissa on usein perusvarustelu, mutta omat liinavaatteet, peitot ja tyynyt, astiat ja ruoanlaittovälineet pitää pakata mukaan, ellei ole valinnut niitä lisävarusteiksi vuokrauksen yhteydessä. Muista napata mukaan taskulamppu tai otsalamppu, joka tuo mukavuutta ja turvallisuutta leirin ympäristössä​​. Varmista myös, että matkailuautossa on tarvittavat turvavarusteet ja -laitteet, kuten sammutin​​.

Varmista, että mukana on kaikki tarvittava matkakodissa elämistä varten – esimerkiksi ruuanlaittovälineet sekä astiat voit joko vuokrata tai pakata itse mukaan.

Vuokrauksen käytännöt: reissukohteet, ajokilometrit ja lemmikit

Saat matkustaa koko Euroopan unionin alueella, kun vuokraat matkailuauton Best Caravanilta. Best Caravanin vuokrapalvelun autoista suurimassa osassa perus kilometrimäärä on 320 km per vuorokausi. Isoon osaa vuokrattavista matkailuautoista on mahdollista pyytää rajattomat kilometrit 249 euron lisähintaan – auton omistajan luvalla tietysti. Ilman tätä lisäominaisuutta ylimenevien kilometrien hinta 30 senttiä per kilometri, joka laskutetaan jälkikäteen.

Matkailuautolomasta tekee unohtumattoman vapaus tutkia uusia paikkoja ja elää hetkessä. Suomi on erinomainen matkailuautokohde, sillä täältä löydät upeita maisemia niin idästä länteen kuin etelästä pohjoiseenkin.

Melkein kaikkiin autoihin on myös mahdollista ottaa perheen paras matkakumppani eli lemmikki mukaan 149 euron lisämaksusta. Suomen rajojen ulkopuolella myös lemmikit tarvitsevat passin. Lukaise vinkit lemmikkien kanssa reissaamiseen ennen tien päälle lähtöä.

Vuokrattuun matkailuautoon on usein myös mahdollista ottaa lemmikki mukaan – eläinystävät takuulla nauttivat upeista luontokohteista.

Muista nämä asiat ennen kuin palautat matkailuauton

Palauttaminen on sujuvaa kun muistat nämä neljä asiaa:

  1. Palauta ajoneuvo ajoissa
  2. Tankkaa tankki täyteen
  3. Tyhjennä WC-kasetti ja harmaavesisäiliö asianmukaisesti
  4. Siivoa ajoneuvo 

Näillä askeleilla varmistat, että saat takuuvuokrasi takaisin kokonaisuudessaan ja matkailuauton luovutus tapahtuu sujuvasti​​.

Muista tarvittavat askeleet matkailuautoa palauttaessasi – tyhjennä harmaavesisäiliö, tankkaa tankki täyteen ja varmista, että auto on sisältä siisti.

Matkailuauton vuokraus – miten tehdä matkasta unohtumaton?

Matkailuautolomasta tekee unohtumattoman vapaus tutkia uusia paikkoja ja elää hetkessä. Puskaparkkeilu ja luonnonläheiset yöpymispaikat tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia, mutta myös matkailuautojen erikoispalveluiden, kuten BestParkin tai Best Caravanin matkaparkkien mukavuuksien hyödyntäminen, tuo arjen luksusta reissuun.

Suomi on erinomainen matkailuautokohde, sillä täältä löydät upeita maisemia niin idästä länteen kuin etelästä pohjoiseenkin. Inspiroidu helpoista reissukohteista ja ala suunnittelemaan seuraavaa reissuasi!

Matkailuauton vuokraus on mainio tapa tutustua karavaanarin elämäntyyliin ilman pidempää sitoumusta. Vuokra-auton kanssa pääset vaivatta juuri sinulle mieluisiin lomamaisemiin.

Rohkeasti kokeilemaan karavaanielämää

Matkailuauton vuokraus avaa oven vapauden ja seikkailun maailmaan. Olitpa suuntaamassa lähelle tai kauas, näiden vinkkien avulla olet valmis kohtaamaan tien kutsun. Tutustu eri matkailuautotyyppeihin, suunnittele reittisi huolella ja varaa matkailuauto, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Näin varmistat, että ensimmäinen matkailuautolomasi on kaikkea muuta kuin viimeinen.

_________

Jäikö jokin vielä pohdituttamaan? Tutustu Usein kysyttyihin kysymyksiin ennen vuokraamista!