Hyppää sisältöön

Matkailuauton huolto ja palautus: Näin varmistat sujuvan vuokrauskokemuksen

Vuokrattu matkailuauto täytyy siivota sopimuksen mukaisesti ennen palautusta. On myös hyvien käytöstapojen mukaista palauttaa etenkin yksityiseltä vuokrattu auto samassa, ellei jopa paremmassa kunnossa, kuin millaisena sen sait. Lue blogista Best Caravanin palautuskäytännöt ja muut hyvän etiketin mukaiset vinkit!
|
Kuvat: Akseli Mäkynen, Best Caravan

Matkailuauton vuokraus ja tien päällä liikkuminen on usein vaivatonta, mutta vuokraajalla on vastuu pitää lainatusta matkailuautosta hyvää huolta. Matkan aikana matkailuauton huolto on suositeltavaa, jotta sen palauttaminen on sujuvaa eikä reissun päätteeksi tarvitse kaivaa tekstiili- ja painepesuria esiin. Vuokraatko matkailuauton ensimmäistä kertaa? Lue mitä jokaisen ensikertalaisen tulee tietää matkailuauton vuokrauksesta ja etsi sinulle sopiva matkailuauto.

Mutta seuraavaksi: matkailuauton huolto ja palautus.

Muista aina jättää vuokrattu matkailuauto yhtä siistiin, ellei siistimpään kuntoon, kuin vuokratessa.

Matkailuauton huolto ennen palautusta

Ennen palautusta on tärkeä muistaa tankata auto täyteen: tämä koskee Best Caravanin autoja sekä yksityiseltä vuokrattuja.

WC-kasetti tulee tyhjentää ja huuhdella hajut pois hyvin. Harmaavesisäiliö tulee tyhjentää jätehuoltopisteelle seuraavaa matkaajaa varten. Toisen kaasupulloista tulee olla täynnä.

Muista suorittaa perus huoltotoimenpiteet ennen palautusta, niin että seuraavan vuokraajan on mukava aloittaa matkansa.

Ruokailutila ja keittiön lavuaari pitää pestä. Jos käytössäsi on ollut vuokratut ruuanlaittovälineet tai lautaset ja mukit, tulee nekin pestä, kuivata ja laittaa omille paikoilleen.

Auto pitää siivota perusteellisesti käytön jäljiltä. Etenkin lemmikkien jäljet, karvat ja muut tahrat tulee siivota hyvin, jotta seuraavalle ei koidu niistä allergisia reaktioita.

Matkailuauton huolto ja palautus – auton siivouslista:

  • Pyyhi pölyt
  • Imuroi lattia sekä muut pinnat
  • Pudistele matot
  • Pyyhi pinnat pesuaineella ja märällä rätillä
  • Pyyhi liesi puhtaaksi
  • Pese lattia 
  • Pese WC sekä suihkutila
  • Pyyhi hiukset ja muut karvat suihkun lattiakaivosta
  • Tyhjennä roskakorit

Muista myös ottaa omat lakanat sängystä mukaan ja pudistella peitot sekä tyynyt. Viimeiseksi tuuleta auto.

Matkailuauton huolto ja palautus – sujuvan palautuksen varmistamiseksi pyyhi kaikki sisäpinnat, tiskaa tiskit ja lakaise ja luuttua lattiat.

Matkailuauton palautus

Jos et halua itse suorittaa muuta kuin auton sisäosan siivouksen, voit maksaa lisää WC-kasetin ja harmaasäiliön tyhjennyksestä sekä erillisestä kaasupullosta. Matkailuautoa ei tarvitse pestä ulkopuolelta!

Auto täytyy palauttaa sovitun aikaikkunan puitteissa. Myöhemmin palautetusta autosta saatetaan periä lisämaksu.

Siistinä pidetty vuokramatkailuauto luo kotoisan tunnelman matkaajalle. Kunnioita siis myös seuraavaa vuokraajaa pitämällä matkakoti siistinä.

Ilmoita palautuksen yhteydessä vuokraajalle mahdollisista vahingoista. Autoa ei yleensä palauteta omatoimisesti, vaan vuokraaja on läsnä palautushetkellä. Kun olet palauttanut auton, sen kunto tarkastetaan. Vuokrasopimukseen on kirjattu mahdolliset seuraukset jos autossa havaitaan jotain vahinkoa. 

Kun olet saanut palautuksen tehtyä, rupea suunnittelemaan seuraavaa reissua – vaikkapa heti!

__________

Matkailuauton huolto ja palautus on hallinnassa, mutta entä itse vuokraus? Lisää matkailuauton vuokrauksesta voit lukea Best Caravanin sivuilta. Jos kaipaat kohdevinkkejä, ota ylös nämä 11 mieleenpainuvaa maisemaa, joissa on helppo vierailla matkailuautolla.