Hyppää sisältöön

Matkailuautolla festareille – Nomadielämää #13

Festarit kuuluvat kesään. Moni festarikävijä murehtii kuitenkin jo etukäteen, kuinka paljon kovalla maalla nukutut telttayöt verottavat juhlatunnelmaa – ja kallis festariruoka lompakkoa. Valokuvaaja Petteri Hentilä tietää, että festareista voi nauttia myös näistä tinkimättä: matkailuauton kyydissä! Nappaa talteen Petterin vinkit onnistuneeseen festarireissuun ja vinkit hieman tuntemattomista festaritärpeistä.
|
Kuvat: Petteri Hentilä

Oletko kyllästynyt festareilla kylmiin ja vähäunisiin telttaöihin? Etkö löydä mieleistäsi festariruokaa? Haluaisitko ottaa festarifiilistelyn lomassa päiväunet? Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä kyllä, suosittelen tsekkaamaan tämän artikkelin vinkit siitä, miten toteuttaa unohtumaton kesä reissaten matkailuautolla festareille – mukavuuksista ja festaritunnelmasta tinkimättä! Luvassa on myös pari hyvää, mutta hieman tuntemattomampaa festaritärppiä ensi kesän rientoihin. Tervetuloa mukaan!

Matkailuautolla festareille matkatessa nautit hyvistä yöunista ja herkkuruoista

Moni festareilla teltassa nukkunut tietää, että kolmantena festaripäivänä alkaa olla jo väsy, märkä, kylmä ja ikävä omaa sänkyä kotona. Matkailuauton kanssa neljä päivää hyvinvointiin keskittyvillä Natural High Healing -festareilla viettäneenä voin sanoa, että fiilis matkailuautossa vietettyjen öiden jälkeen oli entistä ehompi, eikä festariväsymyksestä ollut merkkiäkään. Myöhemmin päivällä sateen yllättäessä kömmimme vielä matkailuauton lämpöön fiilistelemään sateen ropinaa kattoa vasten.

Matkailuautosta heräät uuteen festaripäivään virkeänä, jolloin pystyt nauttimaan festarikokemuksesta täysin rinnoin.

Hyvien unien jälkeen meidän ei myöskään tarvinnut aamuisin pähkäillä, millaista mättöä festareilta nälkäämme hakisimme, vaan nautimme matkailuautossa heti herättyämme ravitsevan ja energisoivan aamiaisen: nesteyttävän elektrolyyttijuoman, kahvia, kananmunia, tuoreita kasviksia ja hedelmiä suoraan matkailuauton jääkaapista. Saimme lähteä matkailuautosta uuteen festaripäivään virkeinä ja ravittuina hyvin nukutun yön ja herkullisen aamupalan jälkeen. 

Saimme lähteä matkailuautosta uuteen festaripäivään virkeinä ja ravittuina hyvin nukutun yön ja herkullisen aamupalan jälkeen. 

Festarialueella päivän ruoka-annoksiin saa helposti kulumaan 60 euroa. Meillä oli onneksi tälle loistava vaihtoehto: kun nälkä yllätti, lähdimme matkailuautolleni valmistamaan omia lempiruokiamme huomattavasti festareilta saatavaa huokeampaan annoshintaan. Pyöräytimmepä jopa jälkiruoaksi letut – alta löydät maukkaan festarilettuohjeen matkailuautossa valmistettavaksi!

Festariletut valmistuivat matkailuauton liedellä kätevästi – pakkasesta löytyi onneksi myös jätskiä ja mustikkaa palan painikkeeksi.

Näin valmistat herkulliset letut festareilla:

 • Varaa reissuun mukaan valmis lettutaikinajauhopussi
 • Lisää maito ja kananmuna jauhojen sekaan ohjeen mukaan
 • Sekoita taikina ja anna turvota hetken
 • Kuumenna pannu kaasuliedellä ja lisää paistamiseen voita
 • Paista lettua molemmin puolin, kunnes se on kullanruskea
 • Lisää päälle jääkaapista ranskankermaa ja pakastinlokerosta marjoja ja jätskiä
 • Nauti hyvässä seurassa!

Ystävien kanssa festareilla viihtyy vähän pilvisessäkin säässä, ja matkailuautossa kaikki pysyvät kuivina, vaikka vähän sataakin.

Tsekkaa nämä festarit, jos etsit jotain uutta kesääsi

Aitoon kirkastusjuhlat 

Aitoon kirkastusjuhlat ovat Pälkäneellä vuosittain heinäkuun alkupuolella järjestettävä pienehkö, noin parin tuhannen päiväkävijän musiikkifestivaali. Se on Suomen vanhin rock-festivaali, joka vietti tänä vuotta jo 140-vuotispäiviään. 

Festareilla oli tänäkin kesänä tarjolla mukava kattaus kotimaista musiikkia. Kävimme kavereideni kanssa maanantaina katsomassa Haloo Helsinkiä ja Apulantaa ja jäimme yhden kaverini kanssa yötä matkailuautooni festareiden päätteeksi. Musiikin hiljennyttyä oli mahtavaa nukahtaa oman matkakodin lämpöön lepuuttamaan jorailusta väsynyttä kehoa. Festaritortillojen valmistuksen lomassa saimme myös kavereitamme festarietkoille fiilistelemään kesäiltaa.

Aitoon kirkastusjuhlilla Pälkäneellä myös kavereille maistuivat tortillat.

Natural High Healing Festival

Natural High Healing Festival Uudessakaupungissa on hyvinvointifestivaali, joka koostuu erilaisista hyvinvointiin liittyvistä työpajoista, luennoista ja musiikkiesityksistä. Kävin itse parissa miehille suunnatussa tunnetyöpajassa, missä opeteltiin käsittelemään omia tunteita, herkkyyksiä ja vahvuuksia, sekä kohtaamaan aidosti toinen ihminen erilaisten kohtaamis- ja hengitysharjoitusten avulla. Osa festarin esityksistä oli ihan vain luentoja, jolloin festarikävijän ei tarvinnut kuin kuunnella ja ehkä halutessaan laittaa ylös omia ajatuksiaan.

Natural High Healing -festivaaleilla Uudessakaupungissa voit mennä katsomaan muun muassa luentoja erilaisista hyvinvointiin liittyvistä teemoista.

Karavaanarin vinkit onnistuneeseen festarireissuun

 • Varaa festareille mukaan riittävästi lämmintä vaatetta – muista myös sadevaatteet!
 • Nappaa kaupasta ainekset helppoihin ja herkullisiin annoksiin, jotka valmistuvat kätevästi matkailuauton keittiössä. Omilla festarireissuillamme teimme suosikkiruokiamme, kuten tortilloja, pastaa, wokkia ja lettuja. 

Parhaan festarikokemuksen saa, kun heittäytyy, eikä ota itseään turhan vakavasti.

 • Varmista, että matkailuauton vesitankki on täynnä raikasta juomavettä. Meillä oli mukana myös veteen sekoitettavaa elektrolyyttijauhetta, joka auttoi ylläpitämään kehon suola- ja elektrolyyttitasapainoa varsinkin kuumalla kesäkelillä.
 • Kokeile myös rohkeasti uudenlaisia tapahtumia ja festareita. Hyvinvointifestarit olivat itselleni uusi kokemus, mutta ainakin minulle juuri ne hieman tavanomaisesta poikkeavat paikat ja tilanteet ovat niitä kullanarvoisimpia kasvun paikkoja.

Challenger V217 Road Edition Premium -matkailuauto on taannut meille unohtumattomia festarikokemuksia.

Aion ehdottomasti lähteä festareille jatkossakin matkailuautolla!

Tämän kesän festareilta jäi matkailuauton tuoman mukavuuden ansiosta lämmin fiilis ja monta ikimuistoista kokemusta. Aion ehdottomasti lähteä festareille jatkossakin matkailuautolla! Koska ruoka- ja majoituskuluissa säästää matkailuauton kanssa liikkuessa, voi festareille ostaa jo hyvissä ajoin early bird -hintaisia lippuja – näin kesän aikana pääsee nauttimaan useammista festareista kohtuulliseen hintaan.

___

Lisää nomadielämää ja seikkailuja voit seurata sosiaalisessa mediassa Petterin Instagram-tililtä. Lisätietoa valokuvauksesta löydät Petterin Hentilä -nettisivuilta.

Kiinnostuitko sinäkin hankkimaan samanlaisen matkailuauton kuin Petteri? Lisää tietoa löydät lataamalla Challenger-hinnaston. Inspiroidu ostamaan omasi!

Päivitetty: 9.1.2023