Hyppää sisältöön

Matkailuauto mahdollistaa työskentelyn luonnonhelmassa – Nomadielämää #7

Nomadielämää-arjessa metsä on Petterin toimisto ja luontoretkeily on osa valokuvaajan työpäivää. Tässä blogissa pääset kurkkaamaan, miltä tavallinen työpäivä metsätoimistossa näyttää, ja kuinka matkailuauto on avain vapaaseen työskentelyyn luonnossa.
|
Kuvat: Petteri Hentilä

Valokuvaajana minulla on vahva side metsään, ja matkailuauto on tänä vuonna mahdollistanut useita hienoja työpäiviä puhtaan luonnon helmassa. Yhdellä työkeikkalla suuntasimme Kolin kansallispuistoon ystäväni terveysalan yrityksen markkinointikuvauksia varten. Tässä blogissa kurkataankin, miten ulkona olevaan työpäivään valmistauduttiin, miltä tuo työpäivä näytti ja miten matkailuauto on ollut avain luonnossa työskentelyyn – tervetuloa karavaanarin työpäivään metsätoimistoon.

Tervetuloa toimistooni, eli matkailuautoon, keskelle luonnon rauhaa.

Työpäivä ulkona ja siihen valmistautuminen

Kun viettää työpäivän ulkona, mukaan täytyy varata riittävästi lämmintä vaatetta, termospulloon kuumaa juotavaa, eväät, sekä tukevat reput tavaroiden kantamiseen. Onneksi matkakodin voi yleensä ajaa suoraan kuvauslokaatioiden lähistölle, ja aina kylmän yllättäessä voi pyörähtää sisällä keittämässä kupin kuumaa Truma Diesel -lämmittimen pitäessä matkakodin lämpimänä. 

Säätä onkin hyvä pitää etukäteen silmällä myös kuvauksia ajatellen. Pilvinen sää on tuotekuvauksissa helpoin lähtöasetelma, kun aurinko taas luo tunnelmaa, mutta tuo myös omat haasteensa kuvaustilanteeseen. Valokuvauksissa on hyvä varautua sääolosuhteisiin kuvauskalustonkin osalta ja varata mukaan kylmää kestävä kamera, vara-akkuja, sekä esimerkiksi villasukkia, johon elektroniikkaa voi kääriä reppuun kylmältä suojaan.

Kuvauksissa voi joutua yllättäviin tilanteisiin, joten varusteita kannattaa miettiä etukäteen.

Toimisto 2.0 Kolilla

Oli aurinkoinen ja mukavan kirpeä keli. Ympärillä oli puhdasta luontoa, termospullossa kuumaa juotavaa, ja repussa tuotteet päivän markkinointikuvauksia varten. Voisiko parempaa aloitusta työpäivälle enää toivoa? Ei muuta kun reput selkään ja päiväretki kuvauslokaatioon voisi alkaa.

Ystävieni, joiden markkinointikuvausta teimme, mökki sijaitsee Kolin kansallispuiston Herajärven kierroksen läheisyydessä. Päätimme ottaa päivän kuvauspaikaksi 250 metriä korkean Kolin Vesivaaran, joka lukeutuu Herajärven kierroksen kymmenen huippumaisemakohteen joukkoon. Nappasimme pyörät allemme ja ajelimme muutaman kilometrin päähän mökin läheisyydessä sijaitsevalle parkkipaikalle, mistä alkaisi noin kolmen kilometrin mittainen kävelyretki kuvauspaikalle.

Kolmen kilometrin matka kuvauspaikalle taittuu reippaillein ja luonnon antimista nauttien.

Päivän metsätoimisto Vesivaaralla

Vesivaaralle saavuttuamme tarkistin Pinterestiin ja puhelimeni muistioon koostamastani valokuvaussuunnitelmasta, millaisia kuvia ottaisimme tänään. Olimme keskustelleet aikaisemmin siitä, mitä värisävyjä ja tunnelmaa haluaisimme kuvilla viestiä saadaksemme halutun lopputuloksen. Kuvauspaikan valinnassa tärkeää oli se, minkälaisia taustoja kuviin halutaan. Jos haluaa varmistaa kuvan onnistumisen, pelkistetty tausta kuten tunnelmallisen talon seinä, havupuut, kallio, matkailuauto tai vaikkapa järven selkä ovat hyviä valintoja.

Ystävilleni oli tärkeää, että kuvista välittyisi luonnonmukaisuus ja rento tunnelma. Viestinnän kannalta oli myös tärkeää, että yritykselle tärkeät arvot ja työpaikan ilmapiiri välittyvät myös markkinointimateriaaleista ja valitun kuvauspaikan tulisi heijastaa niitä. Vesivaara valikoitui tällä kertaa kuvauspaikaksi sen monipuolisten ja kauniiden maisemien vuoksi.

Markkinointikuvauksien järjestäminen luonnossa on virkistävää vaihtelua sisällä työskentelylle. Kuvassa tausta tuotteen takana on sumennettu käyttämällä kameran objektiivissa pientä aukkoarvoa f/2.8.

Työssäni markkinoinnin ammattilaisena ja valokuvaajana tallennan erilaisia tunnetiloja. Se tunnetila, minkä laitan kuvaushetkeen, heijastuu usein myös takaisinpäin kuvista. Pyrin ennen töitä lepäämään hyvin, meditoimaan ja pitämään muutenkin huolta terveydestäni, jotta voisin tuoda kuvaushetkellä myös kuvattavan hyvät puolet esille. Kuvaushetkessä on tärkeää, että pystyn päästämään irti kontrollista ja asettamaan välillä myös itseni naurunalaiseksi. Näin myös kuvattavan on helpompi rentoutua ja päästää irti omasta jännityksestään.

Kun kuvaaja heittäytyy, myös kuvattavan on helpompi hengittää.

Oli ilo tehdä töitä ystävien kanssa hyvien juttujen parissa. Työpäivästä luonnossa jäi lämmin tunnelma, ja lopputulokseksi saimme kauniita valokuvia sekä tyytyväiset ystävät. Tämän lisäksi voi luottaa siihen, että ulkoilun merkeissä vietetyn työpäivän jälkeen on levollinen mieli ja kehossa palautunut olo.

Matkailuauto omannäköisen työn mahdollistajana

Jokainen työpäivä matkailuautossa on erilainen. Sään salliessa, parasta antia ovat kuvauspäivät ulkona. Sateen yllättäessä voi taas käpertyä matkakodin lämpöön keittelemään teetä ja käsittelemään kuvia, kirjoittamaan markkinointitekstejä, vastaamaan sähköposteihin, tai hoitamaan muita juoksevia toimistotöitä.

Matkailuauton hankinta on myös hinta-laatusuhteeltaan järkevä valinta. Laskin, että tulee edullisemmaksi pienentää muita kiinteitä asumiskuluja ja sijoittaa pyörillä kulkevaan matkakotiin kuin maksaa työreissuilla hotellimajoituksista, syödä ravintoloissa ja maksaa kantakaupungin asunnon vuokrahintaa tai normaalin henkilöauton kuluja.

Challenger V217 Road Edition Premium -matkailuautosta käsin hoituvat hyvin etätyöt, sillä tietokonetta on mahdollista ladata verkkovirta-invertterin avulla, ja tuuletus hoituu kätevästi takaovet avaamalla.

Matkailuauto mahdollistaa elämän ja työn rakentamisen omien kiinnostuksen kohteiden ympärille – se onkin esimerkiksi omassa elämässäni avain luonnossa työskentelyyn. Voit etsiä itsellesi kartalta sopivan kohteen, ajaa matkailuauton kiinnostuksen kohteen äärelle, ja etätyöpiste kulkee aina mukana. Pysäköi vain matkailuauto määränpäähän ja aloita unelmiesi elämänvaihe.

___

Harkitsetko oman matkailuauton hankintaa? Voit tutustua juuri nyt tarjolla oleviin matkailuautoihin ajoneuvohaussamme. Mikäli kaipaat lisävinkkejä matkailuauton hankintaan, lataa itsellesi kattava Ostajan oppaamme.

Päivitetty: 20.2.2023