Hyppää sisältöön

Lyhytaikaisen leiripaikan tarvitseva suuntaa yöksi matkaparkkiin

Matkaparkki on lyhytaikaiseen leiriytymiseen tarkoitettu turvallinen ja luvallinen parkki, joka toimii huoltopisteenä niin ajoneuvolle kuin matkaajillekin. Karavaanailua harrastava Vähäkankaan perhe jätti asuntovaununsa Best-Caravanin Kaarinan matkaparkkiin ja lähti vierailemaan Muumimaailmassa Naantalissa. Matkaparkin monipuoliset palvelut olivat perheelle iloinen yllätys.
|
Kuvat: Petteri Vähäkangas

Lyhyillä pysähdyksillä, jolloin leirintäalueiden tarjoamille monimuotoisille palveluille ei ole suurempaa tarvetta, oiva ratkaisu on mennä yöksi matkaparkkiin. Osa matkaparkeista tarjoaa vain parkkiruudun yöpymistä varten sekä mahdollisesti sähköt ja ajokaivon. Osassa puolestaan voi olla monipuolinenkin huoltorakennus yöpyjien käytössä.

Automatkailua harrastava Petteri Vähäkangas perheineen matkaili kesällä pitkin kotimaata asuntovaunun kanssa. Perhe poikkesi Turun seudulle tarkoituksenaan vierailla Naantalin Muumimaailmassa. Pikaiselle yhden yön pysähdykselle kaupungissa valikoitui yöpaikaksi Best-Caravanin matkaparkki Kaarinassa. Matkaparkin monipuoliset ja maksuttomat palvelut olivat positiivinen kokemus: siellähän pääsi ilmaiseksi saunaankin! Katso yltä kesäinen video Vähäkankaiden lomasta matkaparkissa ja Muumimaailmassa.

Yöksi matkaparkkiin – Kaarinassa on palveluita kerrakseen

Yöpyminen Best-Caravanin viidessä matkaparkissa on ilmaista ja yöpyjän käytössä on erilaisia palveluja riippuen toimipisteestä. Yöpyjällä on kuitenkin käytössään aina vähintään maksuton sähköpistoke ja WiFi-yhteys.

Asuntovaunun kanssa reissaavalle Vähäkankaan perheelle matkaparkki olikin erinomainen ratkaisu Muumimaailmaan suuntautuvan päiväretken ajaksi. Matkaa Naantaliin ei Kaarinasta kertynyt kuin puolisen tuntia. Turun Tuomiokirkolle matkaparkista hurauttaa autolla vajaassa vartissa.

Best-Caravan Kaarinan matkaparkin pesutupa.

Matkaparkin huoltotiloissa on mm. vapaassa käytössä oleva pesutupa.

Kaarinan matkaparkissa on karavaanareille hyviä, maksuttomia palveluita ja Best-Caravanin kanta-asiakkaana mukavuuksien määrä kasvaa entisestään. Matkaparkista löytyy kaikkien yöpyjien käytössä olevat huoltotilat, jonne pääsee etuasiakaskortilla. Mikäli etuasiakaskortti puuttuu, sellaisen saa matkaparkin yhteydessä olevan CaravanMarketin kassalta. Huoltotiloista löytyy mahdollisuus pyykinpesuun ja raikasvesisäiliön täyttöön. Kemssan tyhjennykseen löytyy myös oma tilansa, ja heti ulkopuolella on lisäksi ajokaivo.

“Minusta on kyllä hyvät palvelut täällä. Eikä maksa mitään!”, Petteri toteaa.

Best-Caravanin Kaarinan matkaparkissa on heti valmis kiuas saunassa.

Kyllä tässä saunassa kelpaa rentoutua pitkän matkapäivän jälkeen.

Best-Caravanin kanta-asiakkaat pääsevät lisäksi nauttimaan saunasta sekä pesukadusta. Saunassa on heti valmis kiuas, eli löylyihin pääsyä ei tarvitse odotella. Saunan yhteydessä on myös tilavat suihkutilat. Kaarinan lisäksi sauna löytyy myös Best-Caravanin Oulun ja Hyvinkään matkaparkeista.

“Pukuhuoneessahan on jopa pyyhkeetkin valmiina”, Petteri yllättyy ja naurahtaa pyyhkeille, joihin on kirjailtu “Varastettu Best-Caravanilta”.

Monipuolisella pesukadulla myös matkakodin voi käydä puunaamassa vaikka juhlakuntoon.

Mikä on matkaparkki?

Karavaanareille on useita erilaisia yöpymisvaihtoehtoja täyden palvelun camping-alueista omavaraiseen luonnonhelmassa yöpymiseen. Matkaparkit sijoittuvat listassa leirintäalueiden ja puskaparkkien väliin.

Matkaparkki-kyltti osoittaa, missä yöpyjät saavat leiriytyä.

Best-Caravanin matkaparkeissa on tilaa sekä matkailuautoille että -vaunuille.

Matkaparkki on tarkoitettu lyhytaikaiseen yöpymiseen noin yhden tai kahden yön ajaksi. Matkaparkeissa on yleensä leirintäaluetta niukemmin palveluita ja yöpyminen niissä on halvempaa tai jopa ilmaista. Kaikissa matkaparkeissa ei ole vastaanottoa, jolloin alueelle voi saapua milloin tahansa. Palvelut matkaparkeissa vaihtelevat pelkästä yöpymispaikasta runsaasti palveluita sisältäviin ratkaisuihin.

Euroopasta tuttujen matkaparkkien määrä on Suomessa vielä vähäinen, mutta tilanne on korjaantumassa. Best-Caravanin matkaparkkien lisäksi karavaanareiden kannattaa käydä tutustumassa BestParkin matkaparkkeihin. BestParkin suunnitelmissa on rakentaa Suomeen 50 matkaparkin ketju, joista Rovaniemi, Toijala ja Perho avattiin vuonna 2020. BestParkin matkaparkit sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupunkien nähtävyyksien yhteydessä, jolloin kulttuurin ja kokemusten ytimeen pääsee helposti.

Päivitetty: 6.7.2022