Hyppää sisältöön

Lemmikki mukaan matkailuautoon: Matkailuauton vuokraaminen lemmikkiystävällisesti

Ota lemmikki mukaan matkailuautoon ja saat vapauden nauttia luonnosta ja uusista paikoista yhdessä karvaisen perheenjäsenen kanssa. Lue tämä blogi ennen vuokrauspäätöstä ja nappaa talteen tärkeimmät vinkit ja ohjeet, jotta matkasi sujuisi mukavasti ja turvallisesti niin sinun kuin lemmikisikin osalta.
|
Kuvat: Eeva Pettersson, Akseli Mäkynen, Leena Skogström, Saara Aalto, Anna Laitinen

Unohda lemmikkivahdin budjetointi ja hankinta loman ajaksi! Lemmikki on helppo ottaa mukaan karavaaniseikkailuihin – myös vuokrattuun matkailuautoon pienestä lisämaksusta. Lemmikki ei kuitenkaan ole ihminen ja karvaiset kaverimme vaativat erilaisia puitteita myös matkailuautolta. Kunhan muutamat perustarpeet on huomioitu ennen vuokra-matkailuauton valintaa, voi koko konkkaronkka lähteä tien päälle hyvillä mielin.

Matkailuauton valinta ja varustelu lemmikkiä ajatellen

Lemmikin kanssa reissatessa on tärkeää kiinnittää huomiota matkailuauton kokoon ja varusteluun. Valitse auto, jossa on riittävästi tilaa lemmikille liikkua ja levätä. Tilaa täytyy löytyä tarpeeksi myös lemmikkien leluille, ruoille, pedille ja muille tavaroille omien lisäksi. Muista aina tarkistaa, että lemmikit ovat tervetulleita ennen vuokrasopimuksen tekoa!

Oman lemmikin läsnäolo karavaanireissuilla lisää matkailuautoon kodin tuntua entisestään.

Valitse vuora-auto, jossa on ilmastointilaite, joka pitää auton viileänä kesähelteillä, sekä suoja-alustoja, jotka helpottavat auton siivousta ja suojaavat istuimia ja lattiaa. Myös auton kylkeen kiinnitettävä koirapidike on oiva sijoitus, jotta lemmikkisi voi nauttia ulkoilmasta häiritsemättä muita karavaanareita.

Leiriytyminen ja yöpymispaikat ovat olennaisia onnistuneen matkan kannalta. Monet leirintäalueet ja matkaparkit ovat lemmikkiystävällisiä, mutta aina on hyvä tarkistaa etukäteen paikan säännöt ja palvelut.

Turvallisuus ja mukavuus ajon aikana

Lemmikin turvallisuus matkailuautossa on ensisijaisen tärkeää. Varsinkin isompien koirakavereiden kanssa täytyy olla riittävästi tilaa, että koirankin on turvallista matkustaa. Käytä aina lemmikillesi sopivia turvavaljaita tai -häkkiä, jotka estävät lemmikkiä liikkumasta vapaasti ajon aikana. Useimmissa tapauksissa häkit soveltuvat parhaiten pienille koirille, sillä suurelle häkille voi olla haastavaa löytää matkailuautosta sopivaa kiinnityspaikkaa. Pienen koiran häkin saa helposti kiinnitettyä turvavyöllä istuimeen.

Varmista aina, että lemmikilläsi on riittävästi juotavaa, etenkin jos reissaat kesähelteillä.

Varmista, että lemmikilläsi on riittävästi vettä ja mahdollisuus levätä mukavasti ajon aikana. Tee testiajoja, jotta se myös tottuu uuteen menopeliin. Muista pitää taukoja matkalla, jotta lemmikki pääsee jaloittelemaan ja hoitamaan tarpeensa.

Leiriytyminen ja yöpymispaikat lemmikin kanssa

Leiriytyminen ja yöpymispaikat ovat olennaisia onnistuneen matkan kannalta. Monet leirintäalueet ja matkaparkit ovat lemmikkiystävällisiä, mutta aina on hyvä tarkistaa etukäteen paikan säännöt ja palvelut. Best Caravanin vuokra-asiakkaana Best Parkit ovat ilmaisia ja tarjoavat lemmikkiystävällisen yöpymispaikan. Niissä on usein myös erikseen alueita koirien ulkoiluttamiseen. Suomessa on myös paljon koiraystävällisiä leirintäalueita.

Lemmikin hoito ja hyvinvointi matkalla vaativat erityishuomiota. Varmista, että lemmikilläsi on aina raikasta vettä saatavilla ja riittävästi ruokaa mukana.

Puskaparkeissa lemmikin pitämiselle ei luonnollisesti ole virallisia sääntöjä, mutta hyviä käytöstapoja tulee noudattaa: korjaa lemmikin jätökset myös luonnossa. Kaupunkialueella älä anna lemmikin tehdä tarpeitaan mihin tahansa. Älä myöskään anna lemmikin vaeltaa vapaana parkkipaikkasi tuntumassa tai edes luonnon helmassa. Mikäli mahdollista, älä jätä lemmikkiä yksin autoon.

Annan kääpiömäyräkoira villapaidassa matkailuauton edessä

Lemmikit nauttivat luonnon helmassa olosta yhtä paljon kuin me ihmisetkin ja pitkän ajomatkan jälkeen on ihanaa päästä juoksemaan luontoon.

Lemmikin hoito ja hyvinvointi matkalla

Lemmikin hoito ja hyvinvointi matkalla vaativat erityishuomiota. Varmista, että lemmikilläsi on aina raikasta vettä saatavilla ja riittävästi ruokaa mukana. Mukaan kannattaa pakata myös lemmikin ensiapupakkaus, joka sisältää perustarvikkeet pieniin vammoihin ja sairauksiin. Lemmikin omat ruoka- ja vesikulhot ja hygieniatarvikkeet tekevät matkasta helpomman.

Matkailuauton palautus ja siivous lemmikin jäljiltä 

Vuokrattu menopeli tulee palauttaa samassa kunnossa kuin sen vastaanotit. Huolehdi lemmikin karvojen siivouksesta, hajujen poistamisesta ja mahdollisten tahrojen puhdistamisesta. Loppusiivouksen yhteydessä suositellaan käyttämään lemmikkiystävällisiä pesuaineita, jotka eivät jätä haitallisia kemikaaleja pintoihin. Näin auton voi vuokrata hyvillä mielin seuraaville lemmikin kanssa reissaaville. Best Caravan tarjoaa myös loppusiivouspalveluita lisähintaan.

Kun lemmikin totuttaa rauhassa autossa oloon, viihtyvät he usein kyydissä yhtä hyvin kuin kotona.

Rohkeasti lemmikki mukaan matkailuautoon

Parhaimmillaan matkailuautolla matkustaminen tarjoaa vapautta ja mahdollisuuden nauttia lemmikin kanssa yhteisestä ajasta täysin rinnoin. Pakkaa siis mukaan lemmikin tarvikkeet, hyppää matkailuauton rattiin ja suuntaa kohti seikkailuja yhdessä rakkaan lemmikkisi kanssa!

__________

Ottaisitko seuraavalle karavaanireissulle mukaan lemmikkisi? Lue lisää koiran kanssa matkustamisesta matkailuautolla ulkomailla tai Suomessa!