Hyppää sisältöön

Kuin itselle räätälöity: leasing & vuokraus

Kun Tony Raita meni vaimonsa kanssa Best Caravanin vappunäyttelyyn, eivät he vielä tienneet ajavansa kotiin omalla retkeilyautolla. Pariskunnalla oli ollut pari vuotta takaraivossa matkailuauton hankinta ja he lähtivät katselemaan valikoimaa näyttelyyn. Best Caravanin uusi konsepti, leasingin yhdistäminen ajoneuvon vuokraukseen tuntui kuin se olisi räätälöity juuri heille. Tony ei jäänyt miettimään vaan laittoi nimensä papereihin ja sai retkeilyauton avaimet heti käteen. 
|
Kuvat: Tony Raita

Tatuoinnit veivät maailmalle

Tony perusti oman tatuointistudion Hollolaan 1994 ja jo seuraavana vuonna hän oli maailmalla tatuointitapahtumassa nakuttamassa kuvia ihmisten iholle. Hyvä työn jälki johti toiseen tapahtumaan ja lopulta hän kiersi erilaisissa tatuointitapahtumissa toistakymmentä vuotta. Keski-Euroopan tiet ja paikat tulivat tutuiksi.

Tonyn mieliaiheita ovat eläimet. Hän onkin tehnyt lukemattomia omistajilleen rakkaiden lemmikkieläinten muotokuvia iholle. Tatuointi vaatii tarkkaa silmää ja vakaata kättä sillä jokainen pisto ihoon jää pysyväksi. Aluksi hän harjoitteli puolitoista vuotta teurastamolta ostetuilla siannahoilla ennen kuin uskaltautui tekemään tatuointia ihmiselle. Tonyn ei tarvitse mainostaa palveluitaan sillä kolmessakymmenessä vuodessa hankittu maine ja ammattitaito tuovat asiakkaita vähän liikaakin.

Eläimet ovat Tonyn mieliaiheita tatuoida.

Temput moottoripyörällä lähtivät keulimaan

Tony Raita on ehtinyt toimia myös motocross-mekaanikkona erilaisissa kisoissa. Tämä poiki myös halun temppuilla moottoripyörän sarvissa. Temput olivat rämäpäisiä ja uskaliaita ja johtivat lopulta BMW:n kiinnostumiseen. Hänen kiinnitettiin kaverinsa kanssa BMW:n tehtaan näytösajajaksi. He esiintyivät ympäri Eurooppaa mitä moninaisemmissa tilaisuuksissa. Tutuksi tulivat F1-kisat, erilaiset PR-tilaisuudet ja monet esiintymiset BMW:n sidosryhmille. Keikkoja kertyi yli 200.

Loukkaantumisiltakaan ei vältytty. Monta luuta on murtunut ja erilaisia vahinkoja sattunut, mutta se kuului vain ammatin luontoisetuihin.

Näihin näytöksiin Tony kulki pakettiautolla, jossa oli alhaalla tilat moottoripyörälle ja ylhäällä vaatimattomat makuutilat. Siellä ei ollut tietoakaan vessasta, kaasuliedestä, jääkaapista tai ilmastoinnista. Palo oli tien päälle niin kova ettei moiset puutteet vauhtia hidastaneet.

Tony on aina ollut oman tiensä kulkija, joka haluaa itse määrätä aikataulunsa ja reittinsä. Tähän matkailuauto onkin paras matkailumuoto.

Käynti Best Caravanin vappunäyttelyssä oli kohtalokas

Tony ja hänen vaimonsa lähtivät viettämään vappupäivää Hyvinkäälle Best Caravanin näyttelyyn katsastamaan nykymatkailuautojen tarjontaa. Olivathan he haaveilleet matkailuautosta jo pari vuotta. Haaveissa oli auto, joka olisi riittävän kompakti kaupunkiajossa ja jolla pääsisi pieniäkin teitä pitkin perille. Retkeilyauto täytti nämä vaatimukset. Näyttelyssä oli esillä Sunlight Cliff 600 Adventure, jossa omat toiveet toteutuivat. Tony ajatteli, että tällainen olisi joskus mukava hankkia.

Kuin itselle räätälöity: leasing yhdistettynä vuokraukseen

Innostus sai uusia kierroksia kun Best Caravanin myyjä esitteli uuden konseptin: leasingin ja vuokrauksen yhdistelmän. Tässä konseptissa asiakas sitoutuu vuokraamaan ajoneuvoaan kesäsesonkina 1-9 viikkoa. Jokainen vuokraviikko pienentää kuukausittaista leasing-maksua. Näin matkailuauton kustannukset on saatu varsin kohtuulliselle tasolle.

Tonysta tuntui, että tämä konsepti oli kuin räätälöity heille. Kesällä pariskunta on paljon Kuusamon mökillä, joten matkailuautoa ei sillon tarvita lomareissuille. Toinen etu oli se, että näin he pääsivät kokeilemaan retkeilyautoilua ilman riskiä vuodeksi. Ostaminen olisi sitonut rahaa ja jos auto ei olisi miellytänytkään, sen myyminen siihen liittyvine riskeineen ei houkuttanut.

Kolmas etu oli saada tuliterä auto alle ilman käsirahaa tai suurta rahallista sijoitusta. Uuden auton takuu ja käyttövarmuus houkuttivat. Tony arvostaa myös sitä, että 20 000 kilometriraja on riittävä vuoden ajoihin. Monesti leasing-ajoneuvoissa on hyvinkin pieni kilometriraja.

Hankkimisen helppous sai lopulta Raidat tekemään päätöksen heti. Konsepti oli hiottu ja hankinta helppoa. Valitettavasti auto, johon he ihastuivat oli jo varattu, mutta ostajat peruivatkin varauksen ja ostivat isomman ajoneuvon. Näin Raidat saivat käyttöönsä haaveilemansa Sunlight Cliff 600 Adventuren.

Ensimmäinen reissu Sunlight Cliff -retkeilyautolla on jo tehty.

Ensimmäinen reissu on jo tehty

Raidat lähtivät retkeilyauton saatuaan kiertämään itärajaa. Ensi kokemus oli innostava. Tony on innokas luontokuvaaja ja tähtäimessä oli tällä reissulla sudet. Niitä ei löytynyt, mutta muita eläimiä ja komeita maisemia kyllä. Sillä aikaa kun Tony kökötti suolla kameran kanssa kaksi päivää, pääsi vaimo kokeilemaan retkeilyautoa yksinään. Auto oli helppo ajaa ja käsitellä ja kaikki toimi niinkuin pitikin.

Viikon koeajon jälkeen Raidat toimittivat auton Best Caravanille vuokrauskäyttöön. Tämäkin riskitöntä asiakkaalle. Best Caravan ottaa riskin vuokrausviikoista eikä asiakkaan tarvitse huolehtia asiasta ollenkaan.

Syksyllä keula kohti Norjaa

Kun retkeilyauto vapautuu omaan käyttöön syksyllä, aikovat Raidat suunnata keulan kohti Pohjois-Norjaa Lofooteille ja jäämeren komeisiin maisemiin. Siellä onkin paljon nähtävää ja kuvattavaa. Retkeilyautolla pääsee kiemuraisiakin teitä pitkin upeisiin maisemiin eikä tarvitse kantaa huolta majoituksista tai ruokapaikoista kun oma hotellihuone ja keittiö kulkevat mukana.

Tony arvostaa myös sitä, että harrastusvälineet kulkevat mukana ja autossa voi myös huoltaa vaatteita ja tarvikkeita. Parin päivän suolla liikkumisen jälkeen arvostaa paikkaa missä vaihtaa kuivat vaatteet ylleen. Retkeilyautossa voi kuvausreissun päätyttyä käsitellä kuvia ja editoida videoita.

Tony on myös innokas luontokuvaaja.

Pieniä irtiottoja pitkin vuotta

Kuusamon mökille pitää aina varta vasten lähteä ja siellä kannattaakin olla aina pidempi aika. Retkeilyauto taas on aina pihalla valmiina lyhyisiinkin reissuihin. Pidennetyt viikonloput irrottavat arjesta mukavasti ja Suomen neljä vuodenaikaa tarjoaa yllinkyllin aiheita innokkaalle luontokuvaajalle.

__________

Lisää Tony Raidan kuvia näet tonyraita.com tai Instagramista @tr_pixels.

Jos kiinnostuit leasingin ja vuokrauksen yhdistämisestä ja unelmoit omasta matkailuajoneuvosta, voit lukea palvelusta lisää “Yhdistä leasing & vuokraus” tai kävellä suoraan lähimpään liikkeeseen ja kysyä lisää myyjältä.

Päivitetty: 10.4.2024