Hyppää sisältöön

Keväinen karavaanireissu Pisan luonnonpuistoon – Nomadielämää #10

Metsäretriitti matkailuautolla on rauhallinen vaihtoehto vapulle kaupungissa. Kevättalvisessa metsässä voit ottaa kunnon irtioton arjesta, tehdä rentoa itsetutkiskelua ja tietysti nauttia nuotion äärellä vappusimasta ja -munkista. Lähde Petterin ja matkailuauton mukaan reissuun kohti vapautta ja rauhaa.
|
Kuvat: Petteri Hentilä

Kevään aurinkoiset hetket saavat energiatasot nousemaan jälleen uusiin lukemiin. Kaupunki heräilee henkiin ja talven verkkaisuus vaihtuu kevään vilskeeseen. Kevään suurin juhla, vappu, on selvä merkki talven lopulle ja kesän odotus täyttää ilman. Tee keväinen karavaanireissu Pisan luonnonpuistoon matkailuautolla ja voit järjestää vaikkapa oman metsäretriitin sekä ottaa kunnolla omaa aikaa luonnon helmassa. Keskellä heräävää luontoa on hyvä syventyä miettimään elämän suuntaviivat kuntoon ennen kesäkauden tohinoiden alkamista. Myös ystävät ja kumppanit mahtuvat kätevästi matkailuautoon mukaan, jolloin rauhallista vappua voi juhlistaa porukallakin.

Tämänkertaisessa Nomadielämää-blogissa matkataan Pisan luonnonsuojelualueelle rauhoittumaan yön yli kestävälle keväiselle metsäretriitille. Luvassa on vinkkejä rauhoittumismetodeista sekä näkökulmia siitä, miten matkailuauto mahdollistaa metsän rauhasta nauttimisen moderneja mukavuuksia unohtamatta.

Pisan luonnonpuiston rauhaan ajat kätevästi matkailuautolla. Voit asettaa navigaattoriin osoitteen Salmenpellontie 245, Säyneinen.

Pisan luonnonpuistoon matkailuautolla

Pisan luontopolut löytyvät vain tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta. Navigaattoriin syötetty tarkka osoite vie reissaajan risteykseen, josta täytyy ajaa vielä pari kilometriä saapuakseen luontokohteen pysäköintipaikalle. Pääsimme kaverini Lassin kanssa perille illan hämärtyessä, joten päätimme lähteä metsään seikkailemaan vasta seuraavan aamun valossa. Kävimme kuitenkin iltakävelyllä katsastamassa lähipaikat, joimme iltateet, söimme eväsleipiä ja luimme lempikirjojamme matkailuauton tunnelmallisessa valaistuksessa. Reissu sai näin mukavan rentouttavan startin ja pääsimme laskeutumaan metsän rauhalliseen tunnelmaan.

Matkailuauto vie sinut suoraan lempiluontokohteittesi retkipoluille.

Retriitille pakatessa voi jo miettiä, mitä reissultaan kaipaa, ja valita mukaan esimerkiksi kirja tai pari tämän mukaisesti. Luin itse Anthony De Mellon teosta Havahtuminen jo toista kertaa. Kirjan sanoma on rohkaissut minua toteuttamaan pitkäaikaisia ja mielen taka-aloilla pyörineitä unelmia ja toiveita. Matkailuauton hankkiminen oli yksi tällainen unelma, jota kohti lähdin kulkemaan vasta pysähtymisen seurauksena. Uskon, että unelmoinnille ja haaveilulle täytyy tehdä tilaa ja aikaa päivittäisessä ajattelussa, jotta toiveet tunnistaa ja ne voivat joskus myös toteutua.

Challenger V217 Road Edition Premiumista löytyy mukavat vuoteet ja näppärät lukuvalot lempikirjojen lukemista varten iltaisin.

Retriittipäivä puhtaan luonnon helmassa

Aloitin retriittipäivän aamun hengittämiseen keskittyvällä, noin kymmenen minuutin mittaisella meditaatioharjoituksella. Hengittelin selkä suorana syvään nenän kautta sisään ja suun kautta ulos, palleaa myöten. Syvään hengittäminen ryhdikkäässä asennossa on  tehokas ja nopea tapa käynnistää kehon rentoutuminen sekä lievittää stressiä. Sillä on myös muita positiivisia vaikutuksia elimistöön. Kuten moni tänä päivänä, ajaudun joskus arjen askareiden lomassa epähuomiossa hengittämään melko pinnallisesti. Siksipä retriitti oli oivallista aikaa harjoitella hengittämään koko päivän ajan tietoisemmin.

Pisan luonnonpuistossa rauhalliseen aamumeditaatiopaikkaan siirtymiseen riittää matkailuauton oven avaaminen.

Vinkit metsäretriitin suunnitteluun

  • Valitse paikka, jossa pystyt rentoutumaan. Tämä voi olla hyvä tilaisuus palata tuttuun suosikkikohteeseen, missä voit keskittyä uusien maisemien valloittamisen sijaan rauhoittumiseen ja ympäristön tarkkailuun.
  • Mieti, haluatko vetäytyä luonnon helmaan yksin vai voisiko seura tehdä hyvää. Sopikaa mahdollisen matkaseuran kanssa yhdessä, minkätyyppistä reissua tavoittelette.
  • Jos haluat, voit määrittää retriitillesi teeman tai tavoitteen ja suunnitella sen mukaista tekemistä.
  • Pakkaa mukaan vain tavaroita, jotka tukevat rauhoittumista. Voisiko tämä olla hyvä tilaisuus myös irtautua älylaitteista hetkeksi?

Pakkaa mukaan vain tavaroita, jotka tukevat rauhoittumista. Voisiko tämä olla hyvä tilaisuus myös irtautua älylaitteista hetkeksi?

Pisan luonnonsuojelualueelle kelpaa nauttia palauttavan luonnon antimista.

Monille termi retriitti voi olla tuttu työelämästä: vetäydytään työporukalla hetkeksi pois kiireisestä arjesta rauhalliseen ja luovuutta ruokkivaan ympäristöön esimerkiksi palautumaan stressistä, hitsautumaan tiiviimmäksi työyhteisöksi tai pohtimaan työpaikan suuntaviivoja. 

Samat tavoitteet toimivat kuitenkin hyvin myös omaa, henkilökohtaista retriittiä suunnitellessa. Retriitti sanana juontaa juurensa ranskan kielen sanasta retrait (vetäytyminen) ja latinan verbistä retraho (noutaa takaisin). Retriitti voikin olla eräänlainen hetki pysähtyä arjen keskellä ja mahdollisuus hakea takaisin henkisiä akkuja lataava elämän suunta.

Auringon laskussa kelpaa juoda kahvit ja syödä eväsleivät.

Matkailuautolla metsäretriitille voi lähteä kuka tahansa

Itselleni metsäretriittireissuista on muodostunut keino tulla takaisin tähän hetkeen, hiljentää mielessä harhailevien ajatusten tahtia ja kirkastaa elämän suuntaa. Innostuin aikanaan meditoinnista ja retriiteistä luettuani Jaakko Alasaarelan Sinä pystyt! -kirjasta, että niiden harjoittaminen on arkipäivää monelle maailman huipputekijälle osana suuriin hetkiin valmistautumista. Taatusti niistä on siis iloa ja apua meistä kenen tahansa elämässä.

Challenger Road Edition V217 Premium kuljetti tälläkin kertaa näppärästi perille.

Matkailuautolla reissaillessa tuntee elävänsä nyt ja täysillä, vapaana. Tämänkaltaisten retkien jälkeen olen aina erityisen onnellinen, että päätin aikanaan seurata unelmaani ja hypätä tien päälle. Siksi haluan rohkaista muitakin tarttumaan niihin alitajunnassa pyöriviin unelmiin ja ryhtymään toteuttamaan niitä askel kerrallaan. Ja mikäli tuntuu, että noihin unelmiin liittyy tavalla tai toisella matkailuautoilu, voit katsoa aiemmasta blogistani, mitkä tekijät vaikuttivat oman matkailuautoni valintaan. Tämänkertainen reissuni matkailuautolla vappuiselle metsäretriitille ei varmasti jää viimeiseksi: luonnon keskelle haluaa palata aina uudestaan ja uudestaan. Reissu tuli tarpeeseen, sillä metsästä palanneena olo oli kuin uudestisyntyneellä. Rentouttavia hetkiä tien päälle!

_______

Nomadielämää ja seikkailuja voit seurata sosiaalisessa mediassa Petterin Instagram-tililtä. Lisätietoa valokuvauksesta löydät Petterin Hentilä -nettisivuilta!

Harkitsetteko sinäkin pysyvämpää karavaanielämää tai hieman maltillisemmin matkailuauton hankintaa, mutta et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Lataa Best Caravanin Ostajan opas, joka tarjoaa kattavasti tietoa erilaisista matkailuajoneuvoista, ja valitse juuri se sinulle sopiva tapa toteuttaa omannäköistä vapautta!

Ostajan opas
matkailuajoneuvon hankintaan

Päivitetty: 20.2.2023