Caravan Keittiö Suomi -videosarjassa karavaanarit Raul ja Sanna Fall tutustuvat Suomen kesäkaupunkeihin ja valmistavat herkkuaterioita tien päällä. Tällä kertaa pariskunta vierailee Turussa, missä pöytä pistetään koreaksi kermaisella lohikeitolla, sillikaviaarilla ja saaristolaisleivällä. Jälkiruuaksi tarjolla on mansikoita ja mascarponea.
Teksti: Raul ja Sanna Fall
|
Kuvat: Fall Production
Turussa maistuu lohikeitto ja saaristolaisleipä
Fallin pariskunnan Caravan Keittiö vierailee tällä kertaa Turussa. Ennen suuntaamista ruuanlaittoon merenrantaan, Raul ja Sanna tekevät ruokaostokset Kauppatorilla. Koska on kyse saaristokaupungista, merellisessä Turussa maistuu lohikeitto, jonka alkuruokana tarjoillaan saaristolaisleipää sillikaviaarilla. Kermasta, shampanjasta ja mansikoista ei tällä kertaa tingitä.
1 iso sipuli 1 kg uusia pieniä perunoita 1 nippu uusia porkkanoita 1 kg lohta 5 dl kermaa 50 g voita Tilliä (Persiljaa) 2 kpl kalaliemikuutiota Vettä Mustapippuria ja suolaa Purkki smetanaa
Ohjeet
Kuori ja silppua sipuli pieneksi kuutioiksi.
Pese perunat ja porkkanat huolellisesti. Voit puolittaa perunat jos ne ovat isoja. Hyvä koko on noin peukalonpään kokoinen lohko. Halutessasi voit kuoria porkkanat. Paloittele myös porkkanat.
Paloittele lohi suuriksi kuutioiksi.
Silppua tilli. Jos haluat käyttää myös persiljaa, niin silppua sekin.
Laita kattilaan nokare voita ja kuullota sipuleita siinä hetki.
Lisää vesi, kalaliemikuutio ja porkkanat. Lisää myös tilli ja persilja.
Anna kiehua muutama minuutti.
Lisää perunat ja anna taas kiehua noin 5 minuuttia. Perunat eivät saa vielä kypsyä kokonaan.
Lisää kerma ja anna kiehahtaa kunnolla.
Maista keittoa ja lisää suolaa ja pippuria halutessasi.
Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää lohipalat.
Kiehauta.
Lisää smetanaa annoksen päälle ja tarjoile lisänä voissa paistettuja saaristolaisleipä tikkuja.
Mansikat ja lime-mascarponevaahtoa
Raaka-aineet
1 paketti Digestive-keksejä tai vastaavia keksejä 2 pakettia mascarponejuustoa 2 rkl kuohukermaa 3 limen kuoret ja mehua 500 g mansikoita
Ohjeet
Murskaa tarjoiluastioiden pohjalle keksejä.
Pilko päälle mansikoita.
Raasta pestyistä limeistä kuoret. Laita raasteesta t-lusikallinen sivuun koristelua varten.
Sekoita loput raastetut limenkuoret mascarponen kanssa.
Purista yhden limen mehut ja sekoita se mascarponeen (tarvittaessa lisää mehua myöhemmin).
Ohenna mascarponevaahtoa kermalla.
Nosta mansikat keksimurujen päälle.
Lisää lusikalla tai pursottimella mascarponevaahto mansikoiden päälle.
Koristele annos raastetulla limenkuorella sekä mintunlehdillä.
Turussa maistuu lohikeitto, Tampereella mustamakkara
Lisää maukkaita reseptejä tien päälle löydät muista jaksoista. Herkuttelemisiin!