Hyppää sisältöön

iSmove – Uuden sukupolven matkailuauto

Painaa alle 3,5 tonnia, mutta on kaikkien odotusten yläpuolella. Uusi iSmove yhdistää kompaktin kokoluokan matkailuauton ja hulppean linerin tyylikkyyden. Niesmann+Bischoff tuo nyt markkinoille premium-luokan matkailuauton, jota voi ajaa B-luokan ajokortilla.
|
Kuvat: Niesmann+Bischoff

Jokaisen, joka tähän asti on halunnut matkustaa kompaktilla alle 3 500 kilon kokonaispainoisella matkailuautolla, on pitänyt tehdä kompromisseja ja tyytyä vähempään tilaan sekä ajoneuvon kantavuuteen. Uudessa Niesmann+Bischoff iSmovessa on uusia ideoita sekä erityinen tilasuunnittelu ja sisustus. Valmistaja on onnistuneesti toteuttanut täysin uudenlaisen integroidun matkailuauton, jossa on huomattavasti enemmän tilaa ja kantavuutta kuin vastaavassa painoluokassa voisi koskaan toivoa.

iSmove vastaa nuorekkaamman kohderyhmän vaatimuksiin ja mahdollistaa ajamisen premium-luokan matkailuautolla B-luokan ajokortilla. Vaikka iSmove on alle 3 500 kiloa, ei sen muotoilusta tai mukavuudesta ole säästelty. Jotta tämän kokoluokan matkailuautossa voitiin toteuttaa huippulaatua ilman kompromisseja tilankäytön suhteen, oli koko matkailuauton suunnittelu ajateltava täysin uudella tavalla. Kaikki oli asetettava kyseenalaiseksi.

iSmove haastaa käsitykset kompaktista matkailuautosta

Matkailuajoneuvoalalla ja ajoneuvomatkailun harrastajien keskuudessa on elänyt erilaisia käsityksiä vuosikymmenien ajan. On ajateltu, ettei alle viiden tonnin painoisena ole mahdollista valmistaa matkailuautoa kaikilla mukavuuksilla: viidelle matkustajalle, mukavilla vuoteilla sekä riittävällä säilytystilalla ja kantavuudella. 

Tuli aika haastaa nämä käsitykset. Tuli aika uusille ratkaisuille, koska uuden sukupolven asiakkailla tulee yleisimmin olemaan vain 3 500 kilon kokonaispainoisen ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttava ajokortti. Näin myös kysyntä premium-matkailuautoille, joita pystyy ajamaan B-ajokortilla, on kasvanut voimakkaasti euroopanlaajuisesti viime vuosien aikana. 

Niesmann+Bischoffilla on nyt täydellinen vastaus toiveisiin: iSmove. Uutuus rikkoo kaikkia sääntöjä sijoittumalla ulkomitoiltaan kompaktiluokkaan, mutta tarjoten sisätiloissaan upeaa linerien tyylikkyyttä. Sisätilojen ominaisuudet, joita tavallisesti esiintyy vain 7,5 tonnin painoluokan matkailuajoneuvoissa, ovat nyt asunto-osan avaruuden ja monipuolisten ominaisuuksien ansiosta osana kompaktiluokan iSmovea.

“Pienessä koossa enemmän matkailuauton asunto-osaa. Kevyempi kaikessa ja enemmän ominaisuuksia sisällä. Little less more kuvaa hyvin iSmovea. Olemme maksimoineet premium-laadun keskittymällä olennaisiin asioihin ja ominaisuuksiin. Tuloksena on uusi matkailuauto uudelle asiakassukupolvelle, joka haluaa ottaa kaiken irti elämän vapaahetkistä. ”

– Hubert Brandl, Niesmann+Bischoffin toimitusjohtaja –

 

Uudesta iSmovesta on kahta kokoa. iSmove 6.9 E on pituudeltaan 6,99 metriä ja se on varustettu erillisvuoteilla. iSMove 7.3 F on puolestaan pidempi, kokonaispituudeltaan 7,29 metriä ja sen makuutiloista löytyy saarekevuode.

Todellinen suuruus löytyy sisältä

Uuden iSmoven todellinen suuruus paljastuu sen sisustuksessa. Selkeälinjaisuus kulkee läpi koko ajoneuvon. Tekstiilivuorattujen sisäseinämien tarjoama luonnollinen akustiikka luo täysin uudenlaisen tilan tunteen. iSmoven innovatiivinen valaistuskonsepti, modernit lasipaneelit ja kohdevalot tumman antrasiitin värisessä katossa, tarjoavat poikkeuksellisen miellyttävän tunteen iltahämärälle.

 

Hyödyntääkseen tilan käytön parhaalla mahdollisella tavalla Niesmann+Bischoff toteutti ja patentoi seitsemän aivan uutta ideaa, kuten sähkökäyttöisen keittiön nostohyllyn, kääntyvän turvavyöllä varustetun matkustajapaikan, kattoon kokonaan piiloutuvan nostovuoteen sekä liukumekanismin, joka kaksinkertaistaa suihkun ja WC:n tilan. 

Uutta iSmovea on odotettu innokkaasti ja nyt odotus viimein päättyy. Valmistaja esittelee 28. elokuuta 2020 ensimmäisen iSmoven eurooppalaisille kauppiaille Itävallan Wolfganseessa.

Niesmann+Bischoff 

Niesmann+Bischoff GmbH on saksalainen luksus matkailuautojen valmistaja. Sen pääkonttori ja tuotantolaitos sijaitsevat Polchissa Rheinland-Pfalzissa. Yhtiön valmistamia mallistoja ovat Smove, iSmove, Arto ja Flair. Jokainen matkailuauto tarkastetaan ja testataan yksilöllisesti suunnittelusta lopputarkastukseen. Niesmann+Bischoff GmbH on ollut osa Erwin Hymer –konsernia vuodesta 1996.

Päivitetty: 6.7.2022