Hyppää sisältöön

Dethleffs juhlii merkkivuottaan Just 90 -mallistolla

Erikoismallisto Just 90 juhlistaa Dethleffsin 90-vuotista uraa matkailuajoneuvojen valmistajana. Moderni ja raikas uutuus asettuu alempaan hintasegmenttiin, mutta juhlamalli on tarjolla myös premium-luokassa. Dethleffs Just 90 on ulkoisesti sulavalinjainen ja rakenteeltaan riittävän kevyt pitäen kiinni B-ajokorttiluokasta.
|
Kuvat: Erwin Hymer Group
Dethleffs Just 90 on juhlavuoden erikoismallisto.

“En matkusta ilman perhettäni!”

Tämä Arist Dethleffin vuonna 1931 tekemä päätös innosti häntä suunnittelemaan Saksan ensimmäisen matkailuvaunun, jota hän kutsui nimellä “Wohnauto” (asuntoauto). Hiihto- ja hevosvarusteita valmistanut Dethleffs halusi saada perheensä mukaan pidemmille kauppamatkoilleen ja henkilöauton perään kiinnitetty itse tehty matkailuvaunu oli tähän oivallinen ratkaisu. Arist Dethleffsin rakentama vaunu on yksi lähtölaukauksista nykymuotoiselle automatkailulle, ja pian se muuttikin koko Dethleffsin liiketoiminnan, joka keskittyi matkailuvaunujen ja myöhemmin matkailuautojen teolliseen tuotantoon. Nykyään Dethleffs on yksi alansa johtavia toimijoita Euroopassa, ja 90-vuotista taivalta juhlistetaan täysin uudella Just 90 -mallistolla.

Kaikkiaan Just 90-ssä on kuusi pohjaratkaisua molemmin puolin seitsemän metrin pituutta. Sisutuksen ilme on moderni ja raikas.

Kaikkiaan Just 90:ssä on kuusi pohjaratkaisua molemmin puolin seitsemän metrin pituutta. Sisustuksen ilme on moderni ja raikas.

Just 90 on just eikä melkein

Täysin uudella Just 90 -matkailuautomallistolla Dethleffs haluaa kannustaa automatkailun pariin erityisesti uusia harrastajia Aristin pioneerihengen mukaan. Malliston hinnoittelusta onkin tehty houkutteleva ja varustelusta mahdollisimman käyttövalmis.

Korirakenteeltaan Just 90 on kevyt, joten tämä sallii myös varustamisen ilman, että B-ajokortilla ajettavuuden raja neljän hengen osalta vaarantuu. Pitkällä vakiovarustelistalla on alustan puolelta muun muassa ohjaamon manuaalinen ilmastointi, vakionopeuden säädin, LED-päiväajovalot ja sähkösäätöiset ja lämmitettävät peilit.

Korivarusteiden kohokohtia ovat 142-litrainen jääkaappi, ohjaamon kattoikkuna sekä keskuslukitukseen kytketty 70 senttiä leveä asunto-osan ovi hyönteisverkolla, ohjaamon pimennysverhot ja koko asunto-osan taloudellinen LED-valaistus.

Lisävarustelistalta yhä useampi automatkailija ruksaa nostovuoteen, aurinkokennot ja talvipaketin. Viides istuin on myös valittavissa osaan kuudesta pohjaratkaisusta. Vastakkain istuttavien pohjaratkaisujen yhteyteen voi myös tilata lisävarusteena mukavan vierasvuoteen.

Kolmessa pohjaratkaisussa on saarekevuode. Korkealla sijaitsevien vuoteiden ansiosta takatallin korkeus on jopa 120 senttiä. Kaikkiin pohjaratkaisuihin saa myös nostovuoteen istuinryhmän päälle.

Kolmessa pohjaratkaisussa on saarekevuode. Korkealla sijaitsevien vuoteiden ansiosta takatallin korkeus on jopa 120 senttiä. Kaikkiin pohjaratkaisuihin saa myös nostovuoteen istuinryhmän päälle.

Just 90 sopii kaikille

Juhlamalli tarjoaa kuusi pohjaratkaisua. Makuuhuoneeseen voi valita joko erillisvuoteet tai saarekevuoteen. Pituutta matkakodilla on joko hieman alle seitsemän metriä tai 7,4 metriä. Kaikkiin malleihin saa lisävarusteena nostovuoteen kahdelle hengelle, ja kaikki ovat rekisteröitävissä 4 hengelle B-ajokorttiluokkaan (alle 3 500 kg). Just 90 on niin kevyt, että viidenkin matkustajan pohjaratkaisulliset matkailuautot voidaan talvipaketin kera rekisteröidä alle 3 500 kilon painoluokkaan.

Lyhyempää erillisvuodemallia lukuun ottamatta kaikissa muissa pohjaratkaisuissa on erillinen suihku ja wc. Kaikissa malleissa on iso takatalli, jonka korkeus on jopa 120 senttiä. Just 90 -malliston hinnat alkavat 58 280 eurosta.

Vain 90 auton luksussarja

Dethleffsin juhlavuoden tulokkaat eivät rajoitu vain edulliseen matkailuautomallisto Just 90:een, vaan Dethleffsin faneille on tarjolla myös erikoismallisto Pulse-sarjasta sekä Aero-matkailuvaunumallisto.

Juhlatarjonnan kruunaa premium-luokan Globetrotter XLI Edition 90. Tähän malliin on ladattu ylellinen kattaus varusteita samaan pakettiin. Tarjolla on vakiona muun muassa automaattivaihteisto, luksuskeittiö, ylelliset materiaalit, ja esimerkiksi ohjaamossa istuvat voivat herkutella kyydistä SKA:n ilmajousitetuilla istuimilla. Juhlamallia ei myöskään riitä kaikille, sillä Dethleffs on päättänyt valmistaa niitä vain numeroidut 90 kappaletta. Erikoismallin hinta on alkaen 148 960 euroa.

Päivitetty: 24.3.2021