Hyppää sisältöön

Best Caravan expanderar sin verksamhet till sverige

Best Caravan har påbörjat sin internationalisering genom att expandera sin verksamhet till Sverige. Den nya Best Caravan-butiken ligger i samma lokaler som ”Bilmax Sverige AB” i Haparanda, vars huvudsakliga verksamhet är försäljning av fritidsrelaterade fordon utöver personbilshandeln. Best Caravan är den största aktören i Finland som specialiserat sig på handel med husbilar, husvagnar, service och tillbehör till dessa.

Den nya Best Caravan-butiken kommer att verka både i norra Sverige och Finland och arbeta med kunder i båda länderna. Förutom det omfattande utbudet av fordon på den svenska sidan kommer Best Caravans servicekoncept att omfatta tillbehörsförsäljning. I Haparanda-butiken kan Best Caravans stamkunder besöka butiken dygnet runt, se på de fordon som finns till försäljning och även använda våra ställplatser. Våra säljare i butiken är tvåspråkiga vilket vi ser som en stor fördel i denna region

”Att öppna företag i Sverige har varit vårt mål under lång tid. Vi har analyserat den svenska marknaden såväl som det ekonomiska läget i området”, säger Lasse Sorvari, VD för Best Caravan. ” Som marknadsplats ser vi Haparanda som bästa placering och det finns nästan en halv miljon kunder i närområdet. Dessutom ger samarbetet med Bilmax fördelar att betjäna våra kunder så bra som möjligt,” tillägger Sorvari.

“Vi är glada över att en betydande finsk marknadsledare inom sitt område vill utvidga sin verksamhet specifikt till Haparanda. På Bilmax har vi gjort en del husbilsförsäljningar hittills, men jag ser att anslutningen till Best Caravan kommer att ge våra kunder mer kompetens inom husbilsbranschen”, säger Antti Herajärvi, styrelseordförande för Bilmax. “I framtiden kommer vi att kunna fokusera ännu mer på våra kärnkompetenser och vi ser det här samarbetet att möjliggöra ännu mer ett bättre servicekoncept för våra kunder. Våra kunder har nu tillgång till personbilar, husbilar och andra fritidsrelaterade fordon under samma tak”, tillägger Herajärvi.

“Vi har anställt nya duktiga medarbetare till Best Caravan Sverige och deras introduktionsutbildning har startat. De första samarbetsavtalen med lokala aktörer har redan ingåtts och man har också kommit överens om att representera nya husbils och husvagnsmärken. Det har med andra ord börjat rulla i bra takt och känslan är positiv”, säger Lasse Sorvari.

 

Best Caravans vd Lasse Sorvari och Bilmax vd Antti Herajärvi kom överens om detaljerna i samarbetet i Haparanda.

Best Caravan är Finlands mest betydande leverantör av husbils och husvagnslösningar och tjänster. Best Caravan har butiker i Esbo, Hyvinge, Kuopio, Uleåborg, Tammerfors, Åbo och Seinäjoki. Om sättningen 2021 var drygt 68 miljoner euro. Förutom fritidsfordon täcker Best Caravans serviceerbjudande försäljning av reservdelar och tillbehör samt underhålls-, tvätt- och ställplatstjänster.

 

För mer information:

 

Lasse Sorvari
Verkställande direktör
Best Caravan Oy
+358405685900
lasse.sorvari@bestcaravan.fi

Antti Herajärvi
Styrelseordförande
Bilmax Sverige Ab
+358400178973
antti.herajarvi@bilmax.com