Hyppää sisältöön

Automatkailu 2020 antaa uutta virtaa matkailuun

Uusi Automatkailu 2020 -tapahtuma tarjoaa luontoelämyksistä kiinnostuneille automatkailun ystäville mahdollisuuden tutustua ekologiseen matkailuun ja aktiiviharrastuslajeihin. Turun Messukeskuksessa 10.1. - 12.1.2020 järjestettävässä tapahtumassa pääosissa ovat vapaus, vastuullisuus ja elämys.
|
Kuvat: Aino Huotari
Uutta virtaa matkailuun Automatkailu 2020 -tapahtumasta.

Tammikuun toisena viikonloppuna Turun Messukeskuksessa kokoontuvat luontoelämyksistä ja aktiiviharrastuslajeista kiinnostuneet automatkailun ystävät, joilla on halu löytää uutta virtaa matkailuun. Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman kantavina teemoina ovat vapaus, vastuullisuus ja elämys.

Karavaanimessujen ohessa tapahtumassa ovat näyttävästi esillä ekologinen matkailu, luontokohteet ja aktiiviharrastuslajit.  Omista kokemuksistaan tapahtumassa kertovat mm. maailmankuulu luontokuvaaja Konsta Punkka, maailmanympäri autolla ajanut Tomi Tölli, ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari Ulla Kulju, ex-ammattifutaaja ja nykyinen motocrossari Sami Hyypiä, TourDeVan-seikkailija ja valokuvaaja Sami Lensu, luonnon keskellä retkeilyautossa asuvat Sara ja Joni Helminen sekä surffauselämäntavastaan tunnettu maatalousyrittäjä Ville Rinta perheineen.

Talvilajien harrastajat huolissaan tulevaisuudesta

Automatkailu 2020 -tapahtumassa voi myös tavata Protect Our Winters Finland -lähettilään  valokuvaaja Aino Huotarin. Vuonna 2015 Suomeen rantautunut POW on talviurheilun ystävien perustama ja vetämä ilmastoliike, joka tarjoaa ammattiurheilijoille, talviurheilun harrastajille ja talvilajien parissa toimiville yrityksille alustan toimia ilmastonmuutosta vastaan. Yhdistyksen tavoitteena on kestävä ja vähähiilinen yhteiskunta, jossa me kaikki voimme tulevaisuudessakin nauttia lumisista talvista.

Erityisesti urheilijat, talviurheiluyrittäjät ja talviurheilua seuraavat ovat viime vuosina saaneet kokea talvikelien arvaamattomuuden. Jos ilmastoa lämmittäviä päästöjä ei saada kuriin, lyhenevät talvet entisestään ja lunta saa etsiä yhä pohjoisemmasta. Esimerkiksi Etelä- ja Länsi-Suomessa lumiset päivät saattavat tällä vuosisadalla vähentyä alle puoleen nykyisestä.

Matkailuautolla pienempi hiilijalanjälki

POW pyrkii tavoitteisiinsa tiedottamisen ja poliittisen vaikuttamisen ohella mm. aktivoimalla ihmisiä muuttamaan omia elintapojaan ja matkailutottumuksiaan.

POW:in hallituksen jäsen ja yhdistyksen lähettiläänäkin toimiva ex-ammattilumilautailija Miikka Hast korostaa, etteivät ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tarvittavat elintapamuutokset tarkoita elämän kurjistamista, vaan muutokset voivat tuoda mukanaan myös paljon positiivista.

Puuterilumia metsästävä Hast on itse löytänyt uusia harrastusmahdollisuuksia muutettuaan matkailutottumuksiaan. Rovaniemeläisen vapaalaskijan hiilijalanjälki pieneni kuusi vuotta sitten, kun hän hankki matkailuauton. Matkailuauton myötä Hast on lisännyt lähimatkailua ja löytänyt uusia vapaalaskettelukohteita Suomen, Ruotsin ja Norjan arktisilta alueilta.

Matkailuauto on ollut vallankumouksellinen oman lajini kannalta. Minun on ollut helppo liikkua ja hakeutua sinne, missä olosuhteet ovat parhaimmat. Auto on aina lähtövalmiina ja kaikki mahtuu mukaan. Lentomatkustaminen on loppunut kohdallani lähes kokonaan, kertoo Hast.

Myös Best-Caravan on mukana Automatkailu 2020 -tapahtumassa. Tule tapaamaan meitä Turun Messukeskukseen 10.1. – 12.1.2020!

Automatkailu 2020 tarjoaa tietoa ja elämyksiä karavaanareille, autoilijoille ja motoristeille, joille vastuullinen matkailu ja luonnossa harrastaminen ovat oleellinen osa menevää elämäntapaa.

 

Päivitetty: 24.3.2021