Hyppää sisältöön

Pohjoisen upeat laskupaikat – Antti Autin matkassa #1

Heti matkailuauton alle saatuaan ammattivapaalaskija Antti Autti suuntasi kohti Lapin käsivarren erämaata ja Kilpisjärveä sekä kauden viimeistä laskureissua. Matkailuautoksi Antin laskureissuille valikoitui Sunlight XV 68. Antin intohimona on reissuillaan yhdistää niin lautailu, upeiden uusien laskupaikkojen löytäminen kuin vastuullinen matkailu – ja niihin myös tästä käynnistyvä Antti Autin matkassa -juttusarja tulee keskittymään.
|
Kuvat: Jaakko Posti ja Olli Oilinki

Matkailuauto mahdollistaa niin vapauden kuin vastuullisuuden

Antti Autille lumilautailu on ollut mukana läpi koko elämän ensin harrastuksena ja myöhemmin ammattina. Lautailumaailman tärkeimpiä kilpailuja voittanut Antti laskee tällä hetkellä ammattivapaalaskijana eli metsästää takamaastoista upeita laskupaikkoja, missä muita harrastajia ei näy mailla halmeilla ja näiden paikkojen löytämisessä matkailuauto on loistava apu. Ammattivapaalaskija Antti Autti haluaa reissuillaan yhdistää kolme intohimoaan: lumilautailun, uusien paikkojen löytämisen sekä vastuullisen matkailun. Best Caravan taas on olemassa, jotta erilaiset elämäntavat, erilaiset matkahaaveet ja erilaiset harrastukset olisivat mahdollisia sekä toteutettavissa vastuullisesti. Antti Autin ja Best Caravanin välinen yhteistyö pyrkii inspiroimaan uusien paikkoja etsinnässä matkailuautojen avulla vastuullisuudesta ja turvallisuudesta huolta pitäen.

Tästä alkaa matka kohti ja uusia laskulinjoja.

Pitkä lasku-ura on vienyt Anttia ympäri maailmaa, mutta viime vuosina hän on suunnannut katseensa yhä vahvemmin kohti kotikulmia ja Pohjolaa. Se on muistuttanut häntä siitä, että Pohjolamme voi olla huikean jännittävä leikkikenttä, joka pystyy tarjoamaan sekä vapauden tunnetta että adrenaliinipiikkejäkin vastuullisuudesta tinkimättä – kunhan vain tajuamme antaa Pohjolalle sen ansaitseman mahdollisuuden.

Antti Autin kevään viimeinen matkailuauto- ja laskureissu

Lapin talvinen maisema yhdistettynä kevätauringon paisteeseen tekevät maisemista taianomaisen.

Matkailuautolla Lappiin kevään viimeiselle laskureissulle

Matkailuautokseen vapautta, ja vastuullisuutta arvostava Antti valitsi Sunlight XV 68:n, jonka sisätila ja mukavuudet mahdollistavat pidemmätkin reissut. Täältä pääset tutkimaan ja tutustumaan Best Caravanin matkailuauto- ja matkailuvaunuvalikoimaa.

Antin ja matkailuauton ensimmäiseksi yhteiseksi reissuksi valikoitui kauden päätösreissu Lapin Käsivarren erämaahan ja Kilpisjärvelle, missä Antin tavoitteena oli löytää uusia koskemattomia laskulinjoja, jonne jättää omat jälkensä. Antille lumilautailu merkitsee vaativimmillaan äärimmäisen kovaa urheilua, joka on yhdistelmä hiihtoa, vuorikiipeilyä ja vauhdikasta laskemista lumella. 

Sunlight XV 68 -matkailuauto lumisessa maisemassa

Antti Autin matkassa mukana kulkeva Sunlight XV 68.

Toisaalta lumilautailussa ja vapaalaskussa on Antin mukaan myös meditatiivisempi puoli: rauhallinen liike, jossa ihmisellä on mahdollista kokea mitä hienoin yhteys luontoon. Oli kyseessä vaativa suoritus jyrkällä rinteellä tai rauhallinen retki tunturin päälle niin Antti kertoo tavoitteen olevan aina nauttia matkasta ja nähdä uusia maisemia. Näiden linjojen etsimiselle Antti on luonut elämäntapansa ja uransa.

Artikkelin alusta löytyvässä videossa päästään seuraamaan Antin matkaa tunturin huipulle sekä laskua alas koskemattomia uusia laskulinjoja pitkin. Lisää Antin laskuvideoita voi seurata myös hänen Arctic Lines -sarjasta, johon pääsee tutustumaan täältä.

Antti Autti kiipeämässä tunturin huipulle matkailuautoreissullaan

Matka ylös laskupaikoille on välillä todella vaativa.

Miten maailman huiput valmistautuvat laskukauteen? Kuinka vastuullisuudesta voi huolehtia matkailuautoreissuilla? Miltä ruska-ajan Lappi näyttää lumilautailijan silmin? Miten matkailuauto ja talviurheilu sopivat yhteen? Seuraa Antin seikkailuja Antti Autin matkassa -juttusarjassa.

Päivitetty: 28.4.2022