Hyppää sisältöön

Aktiivinen perheloma: Kesälomalle lompsis!

Artun nelihenkinen perhe starttaa kesälomille suurin odotuksin. Edessä on kaikkien aikojen karavaanarikesä ja suunnitelmissa on harrastaa olan takaa, tavata tuttuja sekä testata karavaanareille suunnattuja palveluita. Lue uudesta blogisarjastamme, miten perheen loma sujuu.
|
Kuvat: Arttu Haho
Aktiivinen perheloma tarvitsee hyvän matkailuauton.

Alkamassa on kaikkien aikojen karavaanarikesä! Meille se tarkoittaa matkaamista Helsingistä Nuorgamiin – ehkä jopa Jäämerelle asti. Suunnitelmissa on koluta sekä itä- että länsiraja. Matkan varrella on tarkoitus harrastella yhtä sun toista aktiviteettia, tavata sukulaisia ja ystäviä sekä pienesti testailla myös karavaanareiden palveluita. Eiköhän lähdetä reissuun! Hyppää mukaan matkaan blogisarjamme kautta. Aktiivinen perheloma odottaa!

Keitä me olemme?

Olemme nelihenkinen perhe Vantaalta. Perheeseemme kuuluvat 3- ja 5-vuotiaat pojat sekä Eveliina ja Arttu.

Artun työstä johtuen elämäämme on viime aikoina kuulunut vahvasti reissun päällä oleminen. Tammikuusta maaliskuun loppuun asuimme Raleigh’ssa, Pohjois-Carolinassa ja huhtikuun alusta juhannukselle Minneapoliksessa, Minnesotassa. Juhannuksesta heinäkuun lopulle kotinamme toimii matkailuauto.

Loma taittuu Sunlight T64:lla

Liikkuva kesäkotimme viiden viikon ajan on Sunlight T64. T64:semme on puoli-integroitu, Ducaton rungon päälle rakennettu, oikein näppärän oloinen kulkupeli vuosimallia 2017. Reissussa selviää, kuinka hyvin se soveltuu kodiksi neljälle hengelle ja kaikelle tavaralle.

Odotettavissa on aktiivinen kesä ja tarkoitus on ainakin uida, kalastella, golfata niin pallolla kuin frisbeelläkin, pyöräillä, retkeillä, jumppailla, suppailla, grillata … Katsotaan, mitä kaikkea keksimme matkan varrella, mutta selvää on, että kaikenlaista harrastetavaraa tarvitsemme mukaan.

Aktiivisille perheen kanssa lomailijoille suosittelemmekin matkailuautoa, jossa on iso takatalli, mutta tavoistamme poiketen halusimme kokeilla, kuinka hyvin takatalliton auto selviää vaatimuksistamme. Varsinkin reissun jatkuessa pidempään toimivia säilytysratkaisuja osaa arvostaa. Kun harrastusvälineitä on paljon mukana, niiden ei halua pyörivän tiellä silloin, kun niitä ei tarvita.

Näin aktiivinen perheloma onnistuu – 10 vinkkiä!

Saavuttuamme Suomeen meillä oli aikaa valmistautua reissuun pari päivää. Meillä on aiempaa kokemusta matkailuautoista ja -vaunuista jo useammalta vuodelta, joten perustuntumaa löytyy siitä, mitä reissussa tarvitsee ja mitä ei.

Tässä meidän Top 10 -tipsilista, mitä matkalle kannattaa pakata mukaan:

  1. Mukavasti istuttavat retkituolit, jotka saa myös pieneen tilaan.
  2. Matto tai jokin kiva alusta etukatoksen ”lattiaksi” sekä eteismatoksi.
  3. Hyvää narua (karavaanarielämään kuuluu aina erinäisten asioiden virittely ja siihen tarvitaan narua).
  4. Leatherman tai vastaava monitoimityökalu pihdeillä, jossa myös hyvä puukon terä.
  5. Nuija/vasara pitäisi olla jokaisessa autossa vakiovarusteena mutta yllättävän monesti se puuttuu.
  6. Kahvakuulia pari kolme kappaletta. Näillä onnistuu treeni näppärästi reissussa. Kahvakuulat toimivat tarvittaessa myös erinomaisina painoina vaikka markiisin pystypuille.
  7. Perhereissusta kun on kyse, niin paljon erilaista tekemistä erityisesti tenaville; lukemista, leluja, piirustusvälineitä, tehtäväkirjoja jne.
  8. Bluetooth-kaiutin musiikin kuunteluun auton ulkopuolella (toimii monesti myös kännykän laturina).
  9. Kihveli ja harja sillä näitä tarvitsee varsinkin tällainen neljän hengen porukka vähän väliä.
  10. Äänikirjoja tai tunnukset johonkin palveluun kuten BookBeat, Storytell tms. – varsinkin jos on pitkiä siirtymiä ja kuivia maisemia. Äänikirjoja kuunnellessa kuski ei edes huomaa ajan ja matkan kulumista.

Lähdemme tästä nyt jatkamaan pakkaamista, jotta olemme valmiina, kun auto luovutetaan meille. Ensimmäinen pidempi stoppimme on Suomen suurimmassa karavaanaritapahtumassa. Arvaatko, mikä se on? Tämä paljastetaan viimeistään seuraavassa jutussamme!

Miten aktiivinen perheloma sujuu?

Seuraa Artun perheen loman etenemistä:

https://bestcaravan.fi/matkakertomuksia/matkailuautolla-pohjolassa/yogolfia-ja-herkuttelua/

Päivitetty: 16.4.2021