Miten valita asuntoauton ja asuntovaunun välillä?

Matkailuauton tai asuntovaunun valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota omiin tarpeisiin. Millaisella porukalla olet matkaamassa? Pidätkö mieluummin lomakotisi yhdessä paikassa vai haluatko vaihtaa maisemaa joka yöksi ja matkustella paljon?

Muun muassa näitä kysymyksiä kannattaa miettiä asuntoautoa tai asuntovaunua valitessa. Se, mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi sinulle. Myös yleinen tilantarve sekä käyttöajankohta kannattaa huomioida valintaa tehdessä. Matkustamisen voit aloittaa vaikka vuokraamalla ensimmäisen matkakotisi – näin pääset kokeilemaan karavaanarielämää ennen omaan sitoutumista. Best-Caravanin kautta löydät myös vuokrapelit kumppanimme McRentin avulla.

Ajoneuvohaussamme voit hakea sinulle sopivia asuntovaunu- ja matkailuautovaihtoehtoja.

 

Asuntoauton tai asuntovaunun valinta ominaisuuksien mukaan

Edellä mainitut seikat vaikuttavat paljolti siihen, minkälainen matkakoti kannattaa valita. Yhtä tyhjentävää vastausta kysymykseen ei valitettavasti ole, mutta jo tarpeiden kartoitus helpottaa valintaa. Best-Caravanilla asiantuntijat auttavat sinua valinnassasi asuntoauton ja asuntovaunun välillä.

Asuntovaunu – pidempään paikoillaan viihtyville ja lapsiperheille

Lähtökohtaisesti vaunu sopii hyvin niille, jotka pitävät loma-asuntonsa mieluiten yhdessä paikassa tai viihtyvät pidempään paikoillaan sekä lapsiperheille. Asuntovaunussa on yleensä enemmän tilaa kuin asuntoautossa. Vaunu on myös helppo jättää paikoilleen ja tehdä päiväretket vetoautolla. Vaunun vuosikustannukset ovat yleensä huomattavasti alhaisemmat kuin asuntoautossa. Asuntovaunun hankkiessa on kuitenkin huomioitava, että mikä tahansa auto ei sovellu sen vetoautoksi.

Asuntoauto paljon liikkuvien ja pienempien porukoiden valinta

Asuntoauto on hyvä valinta paljon liikkuville ja pienemmällä porukalla matkustaville. Sisätilaa asuntoautoissa on yleensä vähemmän kuin asuntovaunuissa. Virallisia matkustajapaikkoja voi olla myös vähemmän kuin nukkumapaikkoja. Nämä asiat kannattaa huomioida jos on tarkoitus liikkua isommalla väellä. Asuntoauto saattaa kuitenkin olla helpommin ajettavissa kuin yhdistelmä. Se mahtuu myös parkkiin pienempään tilaan.

 

Meiltä asuntoautot, asuntovaunut ja vuokrapelit

Best-Caravan tarjoaa markkinoiden parhaimpien valmistajien matkailuautot ja asuntovaunut kattavasti, kilpailukykyisin hinnoin. Meiltä saat niin uudet kuin käytetyt asuntovaunut ja -autot tarpeesi mukaan.

Tutustu valikoimaamme täältä.