Perhosia, perhosia

3.7. kolme ja seitsemän, päivä jolloin meidän suuri hetki koittaa. Perhe Venäläinen starttaa.

Usean vuoden haave asua ulkomailla alkaa konkretisoitua. Nykyinen koti on vuokrattu ja uusi koti, Luksusteltta part 2, on valittu ja tällä hetkellä asiantuntevien ihmisten hellässä huomassa huollettavana Hyvinkään Best-Caravanilla. Nimeä meidän tulevalle kodilla ei vielä ole, mutta sen aikakin varmasti koittaa vaunun osoittaessa meille kykynsä ja taitonsa.

Aikaisempi vaunumme Luksusteltta oli perheessämme vuoden, mutta muistelemme sitä vieläkin lempeällä huumorilla. Yömme kulkivat aina samaa rataa, kun yksi käänsi kylkeä, käänsivät muutkin kylkeä, kun yksi heräsi vessaan, oli järkevää kaikkien muidenkin käydä samaan aikaan. Sängyn ollessa levitettynä meidän oli helppo kaivaa muonaa sängyn kulmassa olevasta jääkaapista ja astiathan sai isä Noviisi gorillojen sukulaisena helposti noukittua kaapista.

Kuitenkin Luksusteltta tarjosi meille nöyrästi sateen- ja tuulensuojan, aina kylmät raaka-aineet, liekin murkinan valmistukseen, pehmoisen sängyn ilman kiven murikkaa selän alla tai muurahaisen kutittelua niskassa sekä helpotuksen suurimman hädän hetkellä. Tunnelma oli tiivis ja vietimme todellista laatuaikaa perheen kanssa.

Viime viikonloppuna saimme uuden kodin kokeiluun. Äiti Noviisin pohdinta: ”Pitääkö vetoautossa olla lisäsivupeilit?” alleviivasi kaikille henkilökuntaan kuuluville meidän olevan oikeasti karavaanailun NOVIISEJA. Sorvarin Lasse tuli hätiin ja ilmoitti, että meidän olisi varmaan parasta kerätä aloituspaketti yhdessä. Näin teemmekin ensi viikolla.

Vedimme uuden kodin Naantaliin jäähallin parkkiin. Leirintäalueelle oli tarkoitus mennä. Tavoilleen uskollisesti me olimme liikkeellä viime tipassa.

Aikaa ei ollut kirjautua alueelle, vaan parkkipaikka olisi ollut hyvä löytyä mieluiten kesäteatterin ”back stagelta”, että olisimme ehtineet ajoissa näytökseen. Auto ja vaunu löysivät paikkansa Naantalin jäähallin parkkipaikalta ja me vain viisi minuuttia myöhässä esityksen alusta.

No mutta koska parkkipaikalle oli saapunut illan aikana muitakin matkailuyhdistelmiä, päätimme nauttia piknik-eväämme ja unemme puskaparkissa. Elämys oli huikaiseva ja voitti edellisen kerran mennen tullen 6-0. Edellisellä kerralla nukuimme autossa istualtaan lasten toivoessa edes yhden yön puskaparkkikokemusta viime kesän Saksan reissulla. Vieläkin niskaa juilii muistellessani sitä!