Vuoden Caravan-alueet

Karavaanarit ovat valinneet Onnelan Tuurista ja Hirvensalmella sijaitsevan SFC-Etuniemen Suomen parhaiksi leirintäalueiksi. Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Jäsenäänestyksen lisäksi valinnassa huomioidaan alueiden suunnitelmallinen kehittäminen ja muu merkittävä toiminta leirintämatkailun hyväksi. Veljekset Keskinen Oy:n Tuurin kauppakeskuksen yhteydessä oleva Onnela nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi. Parhaaksi jäsenalueeksi eli SFC-alueeksi nimettiin Hirvensalmella sijaitseva SFC-Etuniemi.

Vuoden Caravan-alueet julkistettiin Caravan Show -messujen avajaisissa Turussa 10.1.2014.

SF-Caravan ry:n palkintoraati yllättyi jäsenistön antamasta runsaasta ja myönteisestä palautteesta, joka kohdistui Alavuden Tuurissa sijaitsevaan, Veljekset Keskinen Oy:n yhteydessä olevaan Onnela-leirintäalueeseen. Onnelassa on 215 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa, hyvät huoltotilat, uimaranta, sauna, lasten leikkipaikka ja tilaa myös koirien ulkoiluttamiseen. SF-Caravanin palkintoraati arvostaa sitä, että kauppakeskuksen kehittämisen yhteydessä on huomioitu karavaanarit tärkeänä asiakasryhmänä, palvelujen käyttäjinä ja kauppakeskuksessa järjestettävien tapahtumien osallistujina. – Tasokkaan ja nykyaikaisen yöpymispaikan rakentaminen, palvelujen monipuolisuus ja positiivinen, rento palvelu ovat tehneet karavaanareihin suuren vaikutuksen. Onnela on ollut myös onnistuneesti julkisuudessa television Tuuri-ohjelmassa.

SFC-Etuniemi on ollut karavaanareitten suosima leirintäalue jo pitkään. Hirvensalmella, Sisä-Savossa, Liekune-järven rannalla sijaitseva Etuniemi on matkailullisesti tärkeiden melonta- ja veneilyreittien varrella. Mäntyharjulle on matkaa 32 kilometriä ja Mikkeliin 35 kilometriä. Etuniemeä pitää SF-Caravan Sisä-Savo ry. Ympärivuotisen leirintäalueen ylläpidossa vapaaehtoisen talkootyön osuus on suuri. Karavaanareitten palautteen mukaan aluetta arvostetaan mm. alueen lapsiystävällisen uimarannan, tasokkaiden palvelujen, vieraanvaraisuuden, tilaussaunan ja erittäin informatiivisten nettisivujen vuoksi. Alue kuuluu Caravan-huiput-ketjuun.

SF-Caravan ry on matkailuajoneuvojen, matkailuvaunun ja matkailuauton käyttäjien, valtakunnallinen liitto, jonka jäseninä on 73 yhdistystä ympäri maan. Yhdistysten yhteenlaskettu jäsenmäärä on 63 439.

Lisätietoja:

SF-Caravan ry, toiminnanjohtaja Timo Piilonen, puh. (03) 615 3121, 050 592 6561

Onnela, Veljekset Keskinen Oy, hotellipäällikkö Tita Hankala, puh. 040 777 7703

SF-Caravan Sisä-Savo ry, puheenjohtaja Keijo Tonteri, puh. 044 073 7814

SF-Caravan Sisä-Savo ry, varapuheenjohtaja Jouko Friis, puh. 044 512 2700

www.karavaanarit.fi