Viikonlopun menovinkkejä

Kesää on jäljellä © Virpi Rautiainen

Vielä on kesää jäljellä!

Ja Suomi on täynnä mitä mielenkiintoisempia tapahtumia. Valitse omasi.

 

 

 

 

Suomen luonnon päivä

Suomen luontokeskus Haltiassa ja sen lähiseudulla Espoon Nuuksiossa on valtakunnallisena Suomen luonnon päivänä tarjolla monipuolinen tapahtumakokonaisuus: mm. luonnonhenkien satupolku, opastettuja retkiä, Marttojen sienineuvontaa, Metsän tarina -elokuvan ilmaisnäytöksiä sekä tanssi -ja tukkilaisesityksiä. Mukana mm. ympäristöministeri Ville Niinistö ja kansallispuistokummit Saimi Hoyer ja Patrik Borg.

Haltia – Suomen luontokeskus, Espoo31.8.

Perinnepäivät ja Zetoreiden kiihdytyskilpailu

Vanhoja traktoreita, maamoottoreita ja erikoisia ajopelejä menneiltä vuosikymmeniltä. Metsäsavotta toiminnassa. Puintipiha ja entisajan työkaluja. Tupaswillan perinnekylässä työnäytöksiä sisällä ja ulkona. Paljon nähtävää maaseudun historiasta ja perinteistä kiinnostuneille.

Laukaa 31.08. klo 10.00 – 17.00 – 01.09. klo 10.00 – 17.00

Mainio Juha Vainio

Mainio Juha Vainio kattaa tarjolle musiikillisen alku-, pää- ja jälkiruoan Tapio Liinojan, Jore Marjarannan ja Olli Ahvenlahden tyylikkäänä tuotantona. Lämminhenkisessä esityksessä kuullaan taiteilijan rakastetuimpia lauluja sekä harvemmin esitettyjä huumoripläjäyksiä. Juha Vainio olisi täyttänyt tänä vuonna 75 vuotta, joten mestari on iltansa ansainnut. Käsikirjoitus: Ilkka Vainio, Tapio Liinoja ja Ilkka Talasranta.

Backaksen kartano, Vantaa 31.08. klo 20:00.

Korholan Perinnepäivät

Nostalgiset koko perheen kone- ja perinnepäivät Korholassa Rantasalmella. Kolmannet perinnepäivät pitävät sisällään nostalgiaa – näkemistä – kuulemista ja maistamista molempina päivinä klo 10-16.

Rantasalmi 31.08. klo 10.00 – 01.09. klo 16.00

Tatit tavaksi, höperönä haperoista

Suomen luonnon päivänä tutustumme sieniretkellä lähiseudun sieniin, niiden käsittelyyn ja käyttöön.

Luontokeskus Ukko ja Kolin kansallispuisto 31.8.

Kauhajoen Ruokamessut

Kauhajoen Ruokamessut on kotimaisten elintarvike ja käsityöntaitajien tuotteiden esilletuontipaikka ja myyntitapahtuma ainutlaatuisessa Hämes-Havusen talonpoikaismiljöössä. Messuille osallistuu noin 150 näytteilleasettajaa ja kävijöitä kolmen päivän tapahtumassa on noin 15 000. Tämän vuoden teema on Lähiruokaa – Pohjoismaisin maustein.

Kauhajoki  30.08. klo 10.00 – 01.09. klo 17.00

Hämeenlinnan antiikki-, taide- ja keräilymessut

Valtakunnallinen antiikki-, taide- ja keräilyalan myynti- ja näyttelytapahtuma. Messuille tulossa myyntiin esimerkiksi antiikkiesineitä, taidetta, designia, retroa, vintagea, lasia, posliinia, keramiikkaa, hopeaa, koruja, kelloja, rahoja, postimerkkejä, kortteja, militariaa, kirjoja, vanhoja tekstiilejä, yms. vanhaa keräilyllistä tavaraa.

Urheilutalo Hämeenkaari, Hämeenlinna 31.08. klo 10.00 – 16.00 – 01.09. klo 10.00 – 16.00

Rally Sprint Future Cup Levi

Yleisöystävällinen Rally Sprint toista kertaa Levillä! Rallisprint kuuluu autourheilun peruslajeihin. Kilpailuja on paljon, noin 40 vuodessa, ja niitä järjestetään eri puolin Suomea. Rallisprint-rata on samantyyppinen kuin rallin erikoiskoe, mutta pituus on lyhyempi; noin 2000-4000 m. Rallisprint ajetaan Levillä asfaltilla.

Levi 30. – 31.08.

Seppälän maalaismarkkinat

Jo perinteeksi muodostuneet maalaismarkkinat Seppälässä, myynnissä paikallisia sadonkorjuu- ym. tuotteita, leivonnaisia, esittelyjä, oppilaitoksen toimintaa, näyttelyjä, kotieläimiä ja muuta mukavaa toimintaa koko perheelle.

Kajaani 30. – 31.08.

Elonkorjuujuhla

Maaseutuhenkinen teematapahtuma.

Kuopio 30. klo 9.00 – 31.08. klo 15.00

Suomenhevosten SM-kyntökilpailu

Vuojoen kartano Eurajoki 31.08. klo 11:00.

Sikajuhlat 2013
Matti Nykänen & Jussi Niemi Band, Frederik & Dynamite, Tauski feat Showgirls, Danny & D´Voices & Islanders, Eini & Boogie.
Hovirinnan Rantaravintola, Kaarina 31.8.

 

Eikä tässä suinkaan kaikki, lisää löytyy täältä: http://www.tapahtumainfo.fi/

Koonnut: Virpi Rautiainen