Titanic-näyttely Tallinnassa

Merten ja valtamerten pohjassa makaa lukematon määrä laivanhylkyjä, mutta yksikään niistä ei ole niin kuuluisa kuin Titanic. Titanicin tarinan tuntevat kaikki, mutta vielä 101 vuoden jälkeenkin se onnistuu herättämään kiinnostuksemme ja saa mielikuvituksemme liikkeelle.

Se on tarina loisteliaasta kelluvasta palatsista ja ihmiskunnan uskosta tekniseen edistyneisyyteen. Se on tarina paremman elämän etsimisestä ja matkasta tuntemattomaan – tarina, jossa on sekä kuumaa romantiikkaa että jäistä tragiikkaa. Kuuluisa höyrylaiva on levännyt jo kauan syvällä Atlantin pohjassa, mutta sitä ympäröivä mysteerio näyttää olevan uppoamaton.

Viron merimuseolla on kunnia ilmoittaa, että ensimmäistä kertaa Viroon ja koko Pohjois-Eurooppaan on saatu mittava Titanic-näyttely: “Titanic: tarina, löydöt, legendat”. Näyttely avataan juhlallisesti Tallinnan lentosatamassa 15.11.2013.

Kymmenessä näyttelytilassa on esillä yhteensä 200 alkuperäistä yksityiskohtaa laivasta ja sen sisustuksesta sekä matkustajien henkilökohtaisia esineitä. Ne ovat nostaneet pintaan valtameren pohjassa viettämiensä pitkien vuosikymmenten jälkeen myös unohdettuja tarinoita. Ensimmäisen luokan käytävän, eri hyttiluokan hyttien ja kuuluisan pääportaikon rekonstruktiot auttavat sinua eläytymään Titanicin matkustajaksi sekä kyseiseen aikakauteen.

Näyttely “TITANIC: tarina, löydöt, legendat” tulee Viroon Premier Exhibitions Inc. -yhtiön välityksellä. Näyttely on avoinna yleisölle 31.3.2014 asti.

http://titanic.lennusadam.eu/fi

 

Koonnut: Virpi Rautiainen