Hyvinkäälle, Espooseen vai Turkuun?

Joka kaupungissa nimittäin tapahtuu kaikenlaista kivaa Best-Caravanin syysnäyttelyiden lisäksi.

HYVINKÄÄ

27. – 29.9. Tango – Sukupolvet kohtaavat designin maailmassa. Aalto-yliopiston kansainvälisenä yhteistyönä syntynyt näyttely esittelee tapoja, joilla muotoilu voi parantaa ihmisten jokapäiväistä elämää. Näyttelyn yhteydessä toteutetaan Aalto-yliopiston opiskelijoiden vetämät työpajat, joissa ikä-ihmiset ja lapset työskentelevät yhdessä. Villa Arttu.

27. – 29.9. Huvimaailma Villen Viidakko. Lapset ja lapsenmieliset voivat seikkailla monipuolisessa leikkitelineessä, josta löytyy mm. pallomeri, karuselli, liaanikeinu, hämähäkinseittejä ja putkiliukumäkiä. Villen Viidakossa on myös minijalkapallokenttä ja pomppulinna, vauvaviidakkoa unohtamatta. Villen Viidakko.

28.9.  Antero Lindgren + Dylan. Melankolista, herkkää ja vangitsevaa musiikkia. Hyvinkään Jalostamo.

28.9. Kahvakuulaurheilun SM-kisat, Miesten ja naisten sarjat, viestit ja avoin kansainvälinen kilpailu, Tapainlinnan koulu.

ESPOO

26.9. – 28.9. Severa – fado läpi lepattavan sielun. Kaihoisan fadon taitava ja sielukas tulkki Kirsi Poutanen kertoo portugalilaisen kansanmusiikin äidin Maria Severa de Sousan tarinaa.

27.-28.9. Tohtori Sykerö. Tohtori Sykerö on hyväsydäminen tiedemies, joka ratkoo ongelmia hulvattomilla sykerömäisillä keksinnöillään. Hän on kuitenkin välillä hieman hajamielinen, eikä aina muista siivota jälkiään. Espoon kulttuurikeskus, Louhisali.

28.9. Hoedown vierainaan Anna Puu & Tuure Kilpeläinen, Teatteri Hevosenkenkä.

29.9. Opastus Talomuseo Glimsissä: Kuinka ennen säilöttiin?, Mankkaan asukaspuisto

TURKU

25. – 29.9. Stand Up, Turku! -festivaali.

27. – 29.9. Cirque Dracula. Reincarnation 2013. Maaginen varietee-spektaakkeli kuoleman rajat murtavasta rakkaudesta. Viettelys alkaa huumaavassa seurassa, kynttilän valossa ja verenpunaisen viinilasin äärellä. Luvassa on eurooppalaista kabareeta parhaimmillaan. Spiegeltent-teatteri.

27.9. => Kaupunkilaiselämää. Teoksia Olavi Sundell, Aila Sundell-Weckman ja Mira Sundell -kokoelmalahjoituksesta. Wäinö Aaltosen museo.

27.9. => Manno Kalliomäki, Ajan Kuvat. Wäinö Aaltosen museo.

 

Koonnut: Virpi Rautiainen