Hyvää laskiaista!

Laskiaissunnuntai © Virpi Rautiainen (3)

Laskiaisen herkut, hernekeitto ja laskiaispulla, sopivat mainiosti myös karavaanarin matkaevääksi.

Mutta mistä löytyvät parhaat laskiaispullat – kahvilasta, kaupan hyllyltä vai kotoa omin käsin tehtyinä? Ja hillolla vai mantelimassalla?

Laskiaispulla on perinneleivos, joka on täytetty kermavaahdolla ja joko mantelimassalla tai hillolla. Alkuperäisen, 1700-luvulta olevan reseptin mukaan täytteenä on mantelimassaa ja kermavaahtoa, mutta Suomeen levittyään 50- ja 60-luvulla mantelimassa on korvattu usein hillolla, mantelimassan vaikean saatavuuden ja korkean hinnan vuoksi. Alkuperämaassa Ruotsissa täytteenä on aina mantelimassaa, mutta hilloversioita löydetään Suomen lisäksi myös Norjasta ja Tanskasta.