Espoossa, Hyvinkäällä, Kuopiossa ja Turussa tapahtuu 6.-11.7.

Best-Caravanin Kesänäyttelyn lisäksi Espoo, Hyvinkää, Kuopio ja Turku tarjoavat paljon muutakin mukavaa tekemistä ja kokemista heinäkuun toisella viikolla.

Turussa pyörii Onnen Päivät Musikaalikomedia ja Jean Sibeliuksen yhteyksistä Turkuun ja Åbo Akademiin kertova juhlanäyttely Sydämellisesti Sinun. Historian havinaa voi aistia keskiaikakierroksella Turun linnassa tai Apteekkimuseossa, jonka yleisöopastuksilla pääsee kuulemaan mm. 1700-luvun herrasväen elämästä. Lapsilla on oiva mahdollisuus leikkiä apteekkaria ja asiakasta sisäpihalla sijaitsevassa Lasten apteekissa.

Espoossa voi lumoutua Lähiluonnon lumoa -valokuvanäyttelystä tai Sirkus saapui kaupunkiin -näyttelystä. Suomen Lelumuseo Hevosenkengän Laiva on lastattu leluillä -näyttelyssä ovat esillä mm. Martta- ja Dolly-nuket, itse tehdyt räsynuket ja puuautot, peltilelut ja Löylymäen aseman pienoismalli. Upeaa kuultavaa on luvassa Espoon Tuomiokirkossa Urkuyö ja Aaria – Urut yötä soivat -konsertissa 9.7.

Kuopiossa kutsuu kesäteatteri. Menisikö katsomaan Maarian piha -näytelmää Kesäteatteri Tammenrantaan, Solistina Olavi Virta -musikaalia Kuopion Rauhalahden teatteriareenalle vai Nummisuutareita Kallamarinaan Satamankulmaan? Jos kirjallisuus kiinnostaa, Kuopion torilta voi osallistua kirjailijoiden Kuopio -kävelykierrokselle.

Hyvinkään taidemuseo ja Hyvinkään Taiteilijaseura tarjoilee Best-Caravanin ohella kesänäyttelyä, TAJU 2015 – MATKA. Ja kun malttaa jäädä Hyvinkäälle lauantaihin saakka, vaikkapa Best-Caravanin matkaparkkiin, voi piipahtaa Ferguson-päivillä Suomen Rautatiemuseossa 11.7.

Koonnut: Virpi Rautiainen