Hyppää sisältöön

Kohdetyyppi: Paras fiilis

Vienan reitti - Jumalanhyväahon kautta Viiankiin

Vienan reitin retkireitti löytyy Suomussalmelta paikasta, jossa koronasta ja kotimaan matkailun suosiosta huolimatta saat nauttia ruuhkattomuudesta ja omasta rauhasta. Alueen puskaparkeissa riittää valinnanvaraa ja omaa tilaa. Täällä et häiritse ketään, eikä kukaan häiritse sinua. Vienan reitti on suurelle yleisölle vielä tuntematon, vaikka se onkin Suomen vanhimpiin kulkuväyliin kuuluva erittäin kaunis ja vaihteleva historiallinen reitti. Metsäpolkuista reittiä ovat aikanaan kulkeneet Suomesta Vienan Karjalaan niin metsästäjät, laukkukauppiaat, runonkerääjät kuin Elias Lönnrotkin. Vienan reitti oli jo liki unohduksissa, mutta paikallisten ansiosta reittiä on ennallistettu ja sen ylläpito ja kehittäminen on otettu sydämen asiaksi. Vienan reitti on kaiken kaikkiaan 27 km pitkä janareitti, joka on sulan maan aikaan jalkaisin tai maastopyörällä kuljettava. Myös talvella reitti on ainakin osittain suksilla hiihdettävä. Reitti on merkitty wanhan ajan tyylin mukaisesti kaksoispilkkamerkein polunvarren puihin ja lähtö- ja loppupisteellä on selkeät opastekartat. Matkanvarrelta kohtaat mm. idyllisen vanhan myllyn, Vienan reitin merkkipuun, partisaanien uhrien muistomerkkejä, 400 vuotta vanhan Satalatvan ja monimuotoisen kaunista maisemaa. Kahvit voi keitellä vaikka reitin puolessa välissä olevalla Jumalanhyvänahon laavulla. Tämä laavu sijaitsee lähellä Malahviantietä, joten sinne on helppo poiketa autolta käsin. Tämä reitti ja seutu on nähtävä ja koettava itse. Et pety. Tervemenoa.

Storsand

Ihana uimapaikka meren rannalla. Matalaa kymmeniä metrejä. Samettinen rantahiekka.

Rauhaniemen kansankylpylä

Rauhaniemen kansankylpylä on vuonna 1929 rakennettu uimalaitos, joka sijaitsee Tampereella Näsijärven rannassa, Lapinniemen kaupunginosassa. Kansankylpylään kuuluu sauna ja uimaranta, jotka ovat käytössä ympäri vuoden. Kesäisin paikalla toimii myös kioski.

Reposaari

Ennakkoluulottomalla matkaajalla on paljon koettavaa idyllisessä Reposaaressa. Ihastuttavat vanhat rakennukset, monikulttuurifestivaali Reposfääri ja jännittävä linnakepuisto ovat vain murto-osa alueen tarjoamista elämyksistä. Reposaaressa voi esimerkiksi nähdä upean norjalaistyylisen tunturikirkon, nautiskella erilaisissa ravintoloissa Reposaaren makumaailmasta, ihailla vanhoja kalliokaiverruksia Takarannalla ja käyskennellä Junnilan sadunomaisessa lammenrannassa - koettavaa siis riittää!

Yyteri

Yyterin sannat kutsuvat nauttimaan elämästä tavalla, joka yleensä vaatii matkustamista tuhansien kilometrien päähän. Pohjoismaiden upein hiekka-ranta on ainutlaatuinen matkakohde, joka tarjoaa auringonpalvontaa ja rantariemua Natura-suojelluilla dyyneillä. Samalla se on paljon muutakin, sillä nimen alle mahtuu niin Kallo, Reposaari kuin Ahlainenkin – ja kuvan-kauniit maisemat näiden etappien välillä. Uniikki luonto ja erinomaiset palvelut tarjoavat tekemistä läpi vuoden.

Kirjurinluoto

Kirjurinluoto on niin luontoseikkailijan, lapsiperheen kuin tapahtumakävijän paratiisi. Kirjurinluodosta löytyy tilaa hengittää. Monipuoliset ulkoilureitit tarjoavat upeat puitteet täydelliseen rentoutumiseen luonnon helmassa keskellä kaupunkia. Pelle Hermannin valtava leikkipuisto, liikennepuisto sekä erilaiset eläimet tarjoavat nähtävää ja koettavaa lapsille sekä aikuisille. Ei sovi unohtaa myöskään vuosittain puolisen miljoonaa kävijää ympäri maailmaa kerääviä tapahtumia!

Kopparön matkailualue

Tammisaari on todellinen kesäkaupunki, ja Kopparön matkailualue sijaitsee lyhyen matkan päässä. Matkailualue on saarella, jolle pääsee Skåldön lossilla, joka tekee matkasta Kopparöhön jo ainutlaatuisen. Leirintäalue sijaitsee meren rannalla, ja alueella on varattavissa saunoja, yleissaunoja, vesikäyttöisiä vessoja ja myös oma ravintola!

Hiukan uimaranta Sotkamo

Upea hiekkaranta jossa huikeat maisemat.

Ruissalo

Ruissalon rantakalliot, upea hiekkaranta ja ainutlaatuinen luonto houkuttelee vierailijoita etenkin kesäisin. Ruissalossa on hyvät pyörätiet ja sopivat etäisyydet, joten hyppää pyörän selkään ja koe upea Ruissalo.

Saimaa

Järvi-Suomea parhaimmillaan! Saimaan ainutlaatuinen luonto tarjoaa elämyksiä ja loistavat puitteet sekä rentoutumiseen, että kaikenlaiseen tekemiseen ympäri vuoden. Vain Saimaalla voit tavata uhanalaisen Saimaannorpan.