Hyppää sisältöön

Kohdetyyppi: Paras fiilis

Ruissalo

Ruissalon rantakalliot, upea hiekkaranta ja ainutlaatuinen luonto houkuttelee vierailijoita etenkin kesäisin. Ruissalossa on hyvät pyörätiet ja sopivat etäisyydet, joten hyppää pyörän selkään ja koe upea Ruissalo.

Saimaa

Järvi-Suomea parhaimmillaan! Saimaan ainutlaatuinen luonto tarjoaa elämyksiä ja loistavat puitteet sekä rentoutumiseen, että kaikenlaiseen tekemiseen ympäri vuoden. Vain Saimaalla voit tavata uhanalaisen Saimaannorpan.

Vahermajärvi

Nauti upeasta järvimaisemasta omassa rauhassa ilman kiirettä ja hälinää.

Orilammen savusauna

Savusaunan vieressä olevat Repoveden kansallispuiston jylhät maisemat tarjoavat saunomiseen ainutlaatuisen kokemuksen. Savusaunasta on mahdollisuus pulahtaa viilentymään Orilampeen ja talvella avantoon. Tule kokeilemaan Kekkosenkin testaama sauna.

Lankilan riippusilta

Luonnon kauneus, ihanat, jokimaisemat, rauhallisuus.

Kallo, Pori

Lapsuuden paras retkipaikka, Yyterin lisäksi. Auringon lämmittämät sileät kalliot ja upeana aaltoileva meri. Täydellistä! Synnyinkaupunkini helmiä, Kallo on sellainen helmi, josta arvioisin vain paikallisten tietävän.

Koli Camping, Merilänranta

Mielettömän rauhallinen ja luonnonkaunis leirintäalue, josta lyhyt matka Kolin vaaroille.

Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto

Suon ympäri vievä pitkospuureitti, jonka varrella upea Kauhalammi. Näkemisen arvoinen paikka!

Aulangon Näkötorni ja huikea näköala Vanajaveden laaksoon

Aulangon Näkötorni on yli 100-vuotias 33 metrinen graniittinen torni, joka sijaitsee Hämeenlinnan Aulangovuoren huipulla. Sieltä avautuu huikea näköala Vanajaveden laaksoon ja kansallismaiseman kerrotaan innoittaneen jopa mestari Jean Sibeliusta Finlandian säveltämisessä. Näkötornin vieressä toimii kesäisin Aulangon Tornikahvila. Paluumatkalla voi vierailla Hämeenlinnan linnassa sekä Suomen Tykistömuseossa. Lisätietoja: https://www.aulangontornikahvila.fi/puistometsa/aulangon-nakotorni

Pihlajasaari

Pihlajasaaresta löytyy merinäköalaa, hiekka- ja kalliorantoja, aurinkoa ja kaunista luontoa sekä omaa rauhaa. Saari sijaitsee 10 minuutin päästä Helsingistä ja sinne pääsee helposti vesibussilla. Pihlajasaari on aivan ihanaa saari, se jaettu kahteen osaan, jotka on yhdistetty kävelysillalla. Saaressa on mahtavat hiekkarannat, kartanohenkinen ravintola, grillipaikkat, leirintäalue, rantasaunat, kokoushuvilat ja mökit. Sieltä avautuu upea näköala ja voit ihastella ohimeneviä laivoja. Miten saareen pääsee? Vesibussi kulkee Merisatamasta noin puolen tunnin välein kesäkausina 01.06-06.09. Lisäksi toinen lautta kulkee Ruoholahdesta kesäkausina 13.06.-09.08. Vesibussin hinta: Aikuisten meno-paluu lippu: 7,50 euroa Lasten meno-paluu lippu: 4,50 euroa