Hyppää sisältöön

Kohdetyyppi: Omannäköistä tekemistä

Päijätsalo

Päijätsalossa on mahtavat, pitkälle näkyvät maisemat yli Päijänteen.

Gaiju juhlakeskus, Vaivio

Kyläkoulun uusi elämä. Maistuvat pizzat, burgerit ja salaatit tarjoillaan Gaijussa Vaivoin kylän sydämessä. Tila on hienosti sisustettu koulun rekvisiittaa hyödyntäen. Samalla voit käydä uimassa lähellä olevan Salmilammen rannassa tai lähteä ulkoilemaan Kinttupolkuja pitkin Pärnävaaran maisemiin. Opastaulu löytyy Salmilammen rannasta.

Kehäkukka Frantsila

Ihanaa kasvisruokaa ja suloinen miljöö vanhassa puutalossa Pappilanjoen varrella. Paikka sijaitsee kolmostien varrella Hämeenkyrön keskustan välittömässä läheisyydessä.

Tenojoki

Mielettömät ruskavärit, ikiaikaisen näköiset vuorijonot, revontulet ja oma rauha. Melontavaellusta Tenojoella voi suositella kaikille! Vuokrasimme itse kanoottimme Nuorgamin lomakeskuksesta, josta hoitui myös meidän sekä kanoottien hakeminen reitin toisesta päästä Jäämereltä. Reitin varrella on pieniä koskiosuuksia, jotka ovat kuitenkin suhteellisen helppoja etenkin syksyllä. Vettä Tenolla on eniten alkukesästä, mutta kyllä syksylläkin eteenpäin pääsi.

Koivuniemen Herran Farmi

Koivuniemen Herran farmilla voit kokea aitoa ja konstailematonta maalaismeininkiä MuuMaa-landeteemapuistossa! Farmi on mahtava kohde esimerkiksi perhelomalle. Vanhalla maatilalla pääsee osallistumaan moneen ohjattuun aktiviteettiin, kuten vaikkapa lehmän lypsyyn, kananmunien keräämiseen ja lampaiden syöttämiseen. Leikkiä ja pelejä on heinähyppelystä merirosvojen luolaan ja keppihevostalliin – nauru raikaa siis takuulla! Koivuniemen Herrassa voi myös nauttia koko perheelle maistuvan lounaan tai herkullisia kahvilaherkkuja Lounas-kahvila Harjun Tuvassa sekä yöpyä maatilamajoituksen rentouttavassa ilmapiirissä.

Jalkasaaren kalliot

Hieno järvimaisemapaikka luonnonrauhassa kesäpäivän viettoon. Lähellä on pari uimarantaa, kesäteatteri, parkkipaikkoja ja tekemistä, kuten beachfutiskenttä.

Camping Jurva

Alueella löytyy kalaisa säläisjärvi ja viihtyisä campingalue. Täältä saat myös todella hyvää ruokaa!

Kulttuurikeskus Skantz – Karvia

Talakootyö on meillä willikarvialaisilla veres. Nymme ollahan käytetty yli 10 000 talakootyötuntia, jotta on saatu rakennettua Kantin kylälle hirsinäyttämö ja istumapaikat 400 puolle. Kulttuurikeskus Skantz on moneen taipuva tapahtumapaikka, jonka katsomo on nähtävyys itsessään, puhumattakaan sen estradilla esitettävästä ohjelmasta. Katsomo soveltuu niin kesäteatterille, konserteille kuin koulutuksille ja konferensseille. Vain mielikuvitus on rajana sen käytössä. Ulkomuotoa inspiroi 1630-luvulla lähistöllä sijainnut Kyrö-Skanssin linnake. Näyttävää sisääntuloa ryydittävät upeat yksityiskohdat, kuten nostosilta ja lipunmyyntipiste torneineen. Katsomon kyljessä sijaitseva Kantin vanha kyläkoulu, nykyinen Leiritupa palvelee matkailijoiden tarpeita. Leirituvassa toimii kesäaikaan Skantzin kahvila. Tapahtumien aikaan palveleva Skantzin Krouvi tarjoaa virkistystä vierailijoille. Leirituvasta löydät myös näyttelyn Kyrö Skantzin historiasta. Kulttuurikeskus Skantz on osa Taiteiden reittiä. Katso Googlaamalla Karvian ja Kulttuurikeskus Skantzin tapahtumat!

Seitsemisen kansallispuisto

Tampereen pohjoispuolella sijaitseva Seitsemisen kansallispuisto on upea retkikohde. 30 km pituisen Virkatie-luontopolun varrelta löytyy ikivanhoja metsiä, harjuja, pitkospuita ja suota. Kansallispuistossa on myös lyhyempiä päiväretkeilyyn soveltuvia luontopolkuja sekä luontokeskus, johon voi poiketa vaikkapa jäätelölle.

Rahjan saaristo

Rahjan saaristo on mukava retkikohde kesäaikaan. Saaristosta löytyy autiotupia ja laavuja, joissa voi myös yöpyä. Vuokraa kajakki ja vietä päivä vesillä. Sijaitsee lähellä Kalajokea!