Hyppää sisältöön

Kohdetyyppi: Instagrammattavat

Utsjoen Ailigas

Upea Ailigas-tunturi kohoaa 342 metrin korkeuteen. Huipulta aukeaa upeat maisemat kohti Utsjoen kylää ja Tenojokea. Huipulle pääsee kävellen sekä kesäisin autolla Ailikkaantietä pitkin. Ylös ajaakseen täytyy lunasta tienkäyttölupa kylätalolta. Nuorgamintieltä ylös matkaa kertyy 2,5 kilometriä. Paikka on talvisin myös suosittu revontulien bongauspaikka.

Komulanköngäs

Komulanköngäs sijaitsee Hyrynsalmen Lauttakylässä. Luonnonkaunis, Suomen mittapuulla harvinaisen kaksihaaraisen vesiputouksen pystysuorat putoukset ovat korkeudeltaan yli kuusi metrisiä. Lähellä vesiputousta löytyy tunnelmallinen kota, jossa on mahdollista lämmitellä nuotion loimussa eväitä nauttien. Alle puolen tunnin päässä vesiputoukselta löytyy myös Ukkohallan rinteet ja rentouttava saunamaailma.

Konttainen

Rukan pohjoispuolella sijaitsevan tunturijakson pohjoisin vaarahuippu on 407 metriä korkea Konttainen. Tämä Kuusamon yksi upeimmista vaaramaisemanäkymistä menee helposti ohi Kuusamo-matkaajalta. Konttaiselle pääsee Virkkula-Vuotungintieltä, jonka varrella sijaitsee pysäköintialue autoille sekä polku, jota pitkin vaellusmatka Konttaisen huipulle kestää noin puoli tuntia.

Ramsholmen, Tammisaari

Ramsholmin upeat lehtometsät ovat erityisen kauniita syksyllä ruskan aikaan. Etelä-Suomen parhaimpia ruskakohteita.

Kallo

Kallo on pieni kallioinen saari, jonne pääsee ajamalla valtatie kakkosta suoraan kertaakaan kääntymättä – vaikka Helsingistä asti ja sen maisemat ja tunnelma jättävät jäljen vierailijoiden sydämiin. Meri ei ole koskaan samanlainen ja Kallossa pääsetkin kokemaan meren rauhan ja voiman. Kallossa sijaitsee myös majakka, johon on mahdollista päästä vierailemaan. Lisäksi Kallossa on kahvila, jossa voi nauttia vaikkapa munkkikahvit aavaa merta ihaillen. Kallo on siis mahtava kohde säällä kuin säällä ja majakan viereen pääsee kätevästi autolla.

Hiidenportin kansallispuiston jyrkänteet

Hiidenportin kansallispuiston rotkomaisemat. Useita eri vaellusreittejä, mm. Hiidenkierros 3-5km tai Kintulammen kierros 10.5 km. Hiidenportin kansallispuisto sijaitsee noin 48 kilometrin päässä Sotkamon keskustasta. Puistoon opastetaan Kuhmon ja Sotkamon välisen eteläpuolen tien (kantatie 76) varresta. Myös puistossa on opastuspiste.

Vehoniemen näkötorni

Vehoniemenharjun 13m korkean näkötornin maisemat Roineelle ja Längelmävedelle. Vieressä on kahvila.

Pyynikinharjun näköalapaikat

Pyynikin metsäpolun kallioilta on kivat näkymät Pyhäjärvelle päin. Autolla pääsee melko lähelle esim. Pyynikintornin viereisille parkkipaikoille.

Vuokatinvaaran näköalapaikat

Vuokatinvaaran korkealla kukkulalla on hienoja maisemapaikkoja. Rinteelle voi kävellä tai ajaa autolla lähes ylös asti.

Merituulenpesä

Merituulenpesä sijaitsee Turun saaristossa ja silti lyhyen matkan päästä kaupungista. Tänne otetaan kerrallaan vain kourallinen ihmisiä ja tämä pieni paikka tarjoaa monenlaista ihanaa tekemistä ja aktiviteetteja. Vieraat pääsevät valmiiseen pöytään ja saavat nukkua joko muhkeassa pedissä tai leijuvassa teltassa. Sisätiloista löytyy odottamattomia yksityiskohtia, esimerkiksi sievä joogahuone. Kohteessa ei tarvitse huolehtia itse mistään.