Hyppää sisältöön

Kohdetyyppi: Instagrammattavat

Tulliniemen luontopolku

Tulliniemen luontopolku johtaa Suomen eteläisimpään kärkeen. Polku sijaitsee upean merireitin varrella. Reitti soveltuu kaiken ikäisille ja sen alkupää on helppokulkuista, mutta lopussa on kallioista maastoa, joka voi olla osittain liukas. Luontopolun varrelle on sijoitettu opastetauluja, joista pääsee tutustumaan alueen luontoon sekä historiaan.

Aurora Villagen saunat

Täydellinen sauna- ja ulkoporeallaskokemus keskellä Lappia! Voit katsella auringonlaskua suoraan saunan lauteilta tai ulkoa poreammeesta. Muista varata sauna etukäteen: https://www.auroravillage.fi/fi/saunat/

Torronsuon kansallispuisto

Torronsuo on Suomen syvin suo, jonka tunnelma on hämmentävä. Suo on parhaimmillaan kesäyön viimeisinä tunteina auringon noustessa. Äänimaailma on rikas, kurjet töräyttelevät ja niittykirviset visertävät. Suopursun voimakas tuoksu täyttää aamun kostean ilman huumaavasti. Suon äärellä kahvia hörppiessä tuntee elävänsä täysillä.

Kolin kansallispuisto

Suomen tunnetuin kansallismaisema on aina vertaansa vailla. Koli on jokaisena vuoden aikana mielettömän upeaa, mutta erityisesti syksyllä. Kolin kansallispuisto on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Vattaja

Vattaja on Ohtakarin edustalla oleva ranta-alue, jossa on upea silmien kantamattomiin jatkuva hiekkaranta. Vattaja on rauhallinen paikka, jonne moni turisti ei ole vielä löytänyt.

Skogängsgölen ranta

Mielettömän hieno ja hiljainen uimaranta Fiskara Villagen läheisyydessä Billnäsissä.

Kummakivi

Kummakivi on silokallion laella lepäävä suuri siirtolohkare. Kummallisen kivestä tekee sen, että kiven kosketuspinta-ala alapuoliseen kallioon on hyvin pieni. Kummakiven alue vapautui mannerjään peitosta noin 11 500 vuotta sitten ja silloin Kummakivi pysähtyi juuri tähän silokallion korkeimmalle kohdalle. Tänä päivänä tämän järkäleen peittää sammalpeite ja kiven päällä kasvaa mänty.

Santalahti

Todella hieno paikka, josta löytyy kaikkea. Koriskenttä, luontoa, rantaa, koirapuistoa...

Helvetinkolu

Jos joku käskee painumaan helvettiin, sieltä voi ottaa hänelle kuvan.

Brändö, Ahvenanmaan saaristo

Ahvenanmaan koilliskulmassa sijaitsevassa Brändössä pääset nauttimaan upeasta merimaisemasta, kauniista luonnosta ja rauhallisesta tunnelmasta. Täällä on söpöjä kahviloita ja pieniä kauppoja, joissa kannattaa vierailla matkan aikana.