Hyppää sisältöön

Kohdetyyppi: Instagrammattavat

Ramsholmen, Tammisaari

Ramsholmin upeat lehtometsät ovat erityisen kauniita syksyllä ruskan aikaan. Etelä-Suomen parhaimpia ruskakohteita.

Kallo

Kallo on pieni kallioinen saari, jonne pääsee ajamalla valtatie kakkosta suoraan kertaakaan kääntymättä – vaikka Helsingistä asti ja sen maisemat ja tunnelma jättävät jäljen vierailijoiden sydämiin. Meri ei ole koskaan samanlainen ja Kallossa pääsetkin kokemaan meren rauhan ja voiman. Kallossa sijaitsee myös majakka, johon on mahdollista päästä vierailemaan. Lisäksi Kallossa on kahvila, jossa voi nauttia vaikkapa munkkikahvit aavaa merta ihaillen. Kallo on siis mahtava kohde säällä kuin säällä ja majakan viereen pääsee kätevästi autolla.

Hiidenportin kansallispuiston jyrkänteet

Hiidenportin kansallispuiston rotkomaisemat. Useita eri vaellusreittejä, mm. Hiidenkierros 3-5km tai Kintulammen kierros 10.5 km. Hiidenportin kansallispuisto sijaitsee noin 48 kilometrin päässä Sotkamon keskustasta. Puistoon opastetaan Kuhmon ja Sotkamon välisen eteläpuolen tien (kantatie 76) varresta. Myös puistossa on opastuspiste.

Vehoniemen näkötorni

Vehoniemenharjun 13m korkean näkötornin maisemat Roineelle ja Längelmävedelle. Vieressä on kahvila.

Pyynikinharjun näköalapaikat

Pyynikin metsäpolun kallioilta on kivat näkymät Pyhäjärvelle päin. Autolla pääsee melko lähelle esim. Pyynikintornin viereisille parkkipaikoille.

Vuokatinvaaran näköalapaikat

Vuokatinvaaran korkealla kukkulalla on hienoja maisemapaikkoja. Rinteelle voi kävellä tai ajaa autolla lähes ylös asti.

Merituulenpesä

Merituulenpesä sijaitsee Turun saaristossa ja silti lyhyen matkan päästä kaupungista. Tänne otetaan kerrallaan vain kourallinen ihmisiä ja tämä pieni paikka tarjoaa monenlaista ihanaa tekemistä ja aktiviteetteja. Vieraat pääsevät valmiiseen pöytään ja saavat nukkua joko muhkeassa pedissä tai leijuvassa teltassa. Sisätiloista löytyy odottamattomia yksityiskohtia, esimerkiksi sievä joogahuone. Kohteessa ei tarvitse huolehtia itse mistään.

Raision alppiruusupuisto

Kaunis paikka Raision lukion takana. Alppiruusuja on monessa värissä ja eri ikäisiä. Niitä on todella paljon. Paikassa on myös hellyttävä pieni kahvila, johon voi laittaa keppihevoset parkkiin. Alppiruusut ovat täydessä kukassaan touko- kesäkuun vaihteessa.

Kokkola Camping

Paikka on todella suosittu ja mahtava paikka varsinkin kesällä. Alueella on kaikille jotain: frisbeegolfia, minigolfia ja loistava ranta, jossa voi uida. Lähellä on myös ravintola Burger Village eli täällä viihtyvät perheen pienimmätkin ja lemmikit.

Tulliniemen luontopolku

Tulliniemen luontopolku johtaa Suomen eteläisimpään kärkeen. Polku sijaitsee upean merireitin varrella. Reitti soveltuu kaiken ikäisille ja sen alkupää on helppokulkuista, mutta lopussa on kallioista maastoa, joka voi olla osittain liukas. Luontopolun varrelle on sijoitettu opastetauluja, joista pääsee tutustumaan alueen luontoon sekä historiaan.