Ruoho on greenillä aina vihreämpää

Ruoho on greenillä aina vihreämpää

Raisiolaiset Juhani ja Tuula Kauppinen ovat hurahtaneet. Ensimmäisten golf-lyöntien epävarmuus on vaihtunut taidokkaiksi puttauksiksi ja tiiauksiksi. Golf on hurahdustaudeista terveellisemmästä päästä: reipas ulkoilu ja uudet ystävyyssuhteet tekevät eläkeläisten elämästä Elämää. Kun alla on vielä matkailuauto, meno on varsin vauhdikasta ja vaihtelua riittää.

Kipinä syttyy

Kauppiset ovat olleet karavaanareita jo pitkään. Alla oli jo kolmas matkailuauto kun he vierailivat Turun Caravan -messuilla. Siellä oli esittäytymässä Suomen Caravaanaareiden golf-osasto. ”Siellä oli rento meininki ja ihmiset olivat mukavia”, muistelee Juhani ensitapaamistaan. ”Käynti jäi positiivisena mieleen ja kipinä syttyi”, hän jatkaa. ”Olen pitänyt golfia vähän juppimaisena herrasmeininkinä, mutta karavaanarigolfarit hälvensivät ennakkoluulot. Sieltä löytyi ystävällisiä, aitoja ihmisiä” Juhani summaa.
Kauppiset aloittelivat golfharrastusta epävarmoin lyönnein. Kun harjoitusta ja kokemusta kertyi, innostus vaan kasvoi. ”Golf on paras harrastus minkä olen koskaan aloittanut”, useita harrastuksia ja liikuntamuotoja kokeillut Juhani arvioi. Golfissa yhdistyvät tärkeät asiat: liikunta, sosiaaliset kontaktit ja yhdessäolo vaimon kanssa. Harrastuksen parissa näkee myös maailmaa ja saa olla ulkona. Innostuksen astetta kuvaa ylläoleva kuva, jossa Tuula poseeraa Thaimaassa ystävänsä kanssa peukalo isossa paketissa. ”Peukalopaketti ei haitannut Tuulan peli-intoa ja keskittymistä ollenkaan. Hän pelasi paremmin kuin koskaan”, naureskelee Juhani. ”Tuula edistyy Golfissa nopeammin kuin minä” tunnustaa Juhani ylpeänä, mutta myös vähän kateutta äänessään.
”Olemme liikkuneet matkailuautolla golfkentillä Suomessa ja Virossa. Ensi kesäksi olemme suunnitelleet golf-matkaa Etelä-Eurooppaan” Juhani raottaa tulevia suunnitelmiaan.


Golf on tuonut monia uusia ystäviä ja tuttavia. Oikealla Juhani ja kauhajokinen Pertti Welling Hangon kevätturnauksen tankkaustauolla.
Alla Tuula, peukalo ja Sinikka Welling Thaimaassa greenillä.

kehitus2_700px


Intuitio apuna autonvalinnassa

Samaisilla Turun messuilla Kauppiset tutustuivat myös Best-Caravaniin. Vuoden kuluttua he olivatkin Hyvinkäällä katselemassa uutta matkailuautoa. ”Kun astuin Adria Matrixin sisälle, sanoin Tuulalle, että tässä se on, meidän uusi auto”, muistelee Juhani ensi-ihastustaan. Tunne ei pettänyt, sillä Matrix on osoittautunut parhaaksi matkailuautoksi, mikä heillä on ollut koskaan. ”Tällä on parempi ajaa kuin henkilöautolla. Ilmajousitus antaa mukavan kyydin. Autossa on iso takakontti, jonne mahtuu niin polkupyörät kuin gofbägitkin. Lämmitys riittää kovimmillakin pakkasilla”, Juhani kehuu hankintaansa. ”Matrix oli Best-Caravanin esittelyauto, joten nopealla päätöksellä saimme auton heti käyttöömme. Muutoin toimitusaika olisi ollut pitkä”, hän muistelee.

Huoletonta golfailua

Uuden auton myötä olemme tutustuneet Best-Caravanin palveluihin. ”Meillä on selkeä työnjako: me golfaamme, he toimivat huoltojoukoissa. Huolto onkin toiminut loistavasti. Muutkin karavaanihuollot ovat olleet hyviä, mutta Best-Caravanin palvelu on ollut loistavaa. Muistuu mieleeni talvinen reissu pohjoiseen, jolloin painesäiliön putki meni poikki. Soitto Best-Caravanille ja kahden tunnin kuluttua olimme jo Best-Caravanin yhteistyökorjaamossa, jossa vika hoidettiin kuntoon.” hän kuvailee Best-Caravanin palvelualttiutta.
Myös muut palvelut saavat kiitosta. Kauppiset ovat pesseet autonsa jo useasti aina auki olevalla pesukadulla ja yöpyvät mielellään yrityksen pihalla matkaparkissa. Reissussa rähjääntyy ja pyykkiä syntyy. Best-Caravanin uusi palvelu, pyykkikone ja kuivausrumpu, saa pariskunnan innostumaan. ”Nyt ei tarvitse vaivata sukulaisia pyykkiasioilla eikä kiirehtiä kotiin pyykinpesulle” Juhani innostuu. WC:n tyhjennyspiste saa myös kehuja. ”Tyhjennyspaikkoja on aika vähän ja niitäkään ei tahdo löytää. Epäilen, että suurin osa päätyy luontoon”, hän arvioi.

Mökkeilyinto laantuu

Kauppisilla on ollut pitkään kesämökki joen rannalla. Siellä on kasvihuone ja iso kasvimaa. Työmaata on riittänyt ja puuhailu mökillä on ollut kivaa. Tulevana kesänä emme kuitenkaan kylvä emmekä istuta mitään. ”Haluamme nauttia matkailuautolla liikkuvasta lomailusta vailla mökkihuolia” Kauppiset kertovat. Myös pariskunnan matkailuvaunu on laitettu myyntiin. Se on ollut järven rannalla kesäpaikkana. Golf ja matkailuauto näyttää vieneen Kauppisten sydämet lopullisesti.
[fb_button]

Teksti Jukka Klemetti
Kuvat Kauppisten kotialbumista