Concorde Liner – kaksio pyörien päällä

Concorde Liner – kaksio pyörien päällä

Lihakauppias Arto Lähdemaan yksinkertainen menestysresepti pitää sisällään tinkimätöntä laatua ja hyvää palvelua. Vuosikymmenet kaupan parissa ovat opettaneet, miten kasvatetaan uskollista asiakaskuntaa ja rakennetaan brändiä. Sama laatutietoisuus heijastuu myös omiin valintoihin, joten Concorde oli itsestäänselvyys matkailuautomerkkiä valittaessa.

Legendaarinen Liha-Haka Arto Lähdemaan Liha-Haka myy itse käsittelemäänsä lihaa Hakaniemen hallissa Helsingissä. Kun koko tuotantokeju on omissa näpeissä, laadunvarmistus on hallinnassa. Yritys myy koko eläimen; porsaan aivot, sonnin kivekset ja broilerin sydämen, muun muassa. Juuri mikään ei jää syömättä.
Liike onkin erityisesti muualta Suomeen muuttaneiden sekä paljon matkustelleiden suomalaisten suosiossa. Paikka on todellinen kulinaristien hovihankkija. Nykyisin niin suositun itsetehdyn makkaran ainekset löytyvät myös puodista: suolet, silava, liha ja kamara valmiiksi jauhettuna haluttuun karkeuteen.

Veneilijästä matkailu-autoilijaksi

Arto Lähdemaan perheellä on ollut vene aina. Se on tarjonnut henkireiän ja irtioton yrittäjän arjesta. Neljä vuotta sitten syntyi ajatus kokeilla jotain uutta, matkailuautoa. Ensimmäinen auto oli Hymer, jolla Lähdemaat kokeilivat harrastuksen sopivuutta. Jo alusta asti matkailuautoilu tuntui omalta jutulta. Parin vuoden kokeilu innosti hankkimaan todellisen maantielaivan, Concorde Linerin. Valinta oli onnistunut, sillä parin vuoden aikana mittariin on kertynyt jo yli 50 000 kilometriä.

Matkailu on vastapaino yrittäjän kiireiseen arkeen

Arto Lähdemaan kesät ovat sesonkiaikaa. Motivoituneet ja pitkäaikaiset työntekijät mahdollistavat yrittäjän irtautumisen lomalle keväällä kahdeksi ja syksyllä kuukaudeksi. Tällä hetkellä Lähdemaat ovat Barcelonassa, jossa näin huhtikuussa on jo Suomen kesälämpötila. Sieltä matka jatkuu Ranskaan ja kohti pohjoista ilmojen lämmetessä.
”Kun lähdet kotipihalta nokka kohti uutta, työasiat karistuvat mielestä saman tien”, kertoo Arto. Yli 40 vuotta avioliittoa takana on hitsannut pariskunnan yhteen ja matkailuautoilu on molemmille mieluinen tapa lomailla.
”Veneen pienissä tiloissa on harjoiteltu yhteiseloa ja sopuisasti se sujuukin nyt matkailuautossa”, hymyilevät Lähdemaat. Matkailu on harjoitusta tulevaan, sillä Arto aikoo jäädä pois työelämästä kun virallinen eläkeikä koittaa. ”On hyvä opetella vapaa-aikaan ja nauttimaan elämästä muutenkin kuin työn kautta. Osaa sitten olla paremmin eläkkeellä”, haaveilee Arto.

Välimeren rannat ovat tulleet tutuiksi

Pitkät lomat mahdollistavat pitkät matkat. Italia, Ranska, Saksa, Espanja ja 12 muuta maata on tullut nähdyksi matkailuauton ikkunasta. Concorde Liner on iso auto, 11 metriä pitkä. Eteenkin Ranskassa on pieniä pittoreskeja kyliä, joiden kadut ovat kovin kapeita. Aina on Linerillä päästy niiden läpi. Joskus on jouduttu vähän vekslailemaan, kun auto mahtuu juuri ja juuri kahden kivitalon välistä ja rekka-auto on tulossa vastaan. Liikenne on ystävällistä ja ihmisillä on aikaa odottaa ja antaa toiselle tilaa.
Leirintäalueeksi Lähdemaat valitsevat useimmiten neljän tai viiden tähden paikan. Siellä on tilaa ja palvelut ovat hyviä. Myös yörauha tällaisissa paikoissa on taattu.

concordeliner_slider600_3
Oma koti Välimeren rannalla.

Concorde herättää positiivista huomiota

”Concorde kiinnostaa ihmisiä. Kun pysähtyy, usein joku tulee juttelemaan. Olen kokenut tämän mukavana asiana. Olemme päässeet juttusille mielenkiintoisten ihmisten kanssa”, kertoo Arto kokemuksistaan.
Kateuteen en ole törmännyt ulkomaanreissuillani, hän summaa. Concorde on tavallisen yrittäjän hieman epätavallinen unelma.
”Concorden hankinta ei tule kalliimmaksi kuin mökkeily tai veneilykään”, vertailee Arto Lähdemaa eri vaihtoehtoja. ”Omakotitalossa riittää puuhaa tarpeeksi, kesämökin työleiriä en ole kaivannut koskaan”, hän naurahtaa.
”Kun mietimme uuden matkailuauton valintaa, halusimme laatua, kestävyyttä ja mukavuutta. Ehkä hieman ylellisyyttäkin”, summaa Arto Lähdemaa valintakriteerejään. ”Odotuksissa ei ole tarvinnut pettyä, sillä Concorde on ylittänyt unelmamme. Varustelu on täydellinen, tilankäyttö oivallista ja laatu näkyy jokaisessa yksityiskohdassa”, kehuu Arto ajoneuvovalintaansa.
”Arvosana on kiitettävä plus, hän arvioi. MAN-pohjainen Concorde Liner on mukava ajaa isosta koosta huolimatta. Ulottuvuudet ovat sen verran isot, että kuorma-autokokemuksesta on ollut hyötyä.

Best-Caravanin palvelualttius ihastuttaa

Arto Lähdemaa osaa arvostaa hyvää palvelua. Onhan hänenkin yrityksensä lunastanut paikkansa asiakkaiden keskuudessa nimenomaan hyvällä palvelulla ja laatutuotteilla.
”Olen saanut perusteellisen ja asiantuntevan käyttöopastuksen Best-Caravanilta. Kun ongelmia on ilmennyt tai olen kaivannut käyttöohjeita, puhelu Best-Caravanin Jari Ahonvalalle on ratkaissut asiat. Neuvonta on aina pelastanut pälkähästä”, arvioi Lähdemaa asiointiaan Best-Caravanin kanssa. Takuu- ja muut asiat ovat aina sujuneet jouhevasti. He osaavat kuunnella asiakastaan ja ovat aina alttiita palvelemaan. Yksi mukava etu ison auton omistajana on Best-Caravanin pesukatu, jossa on helppo pestä autosta matkan pölyt. Harvalla on mahdollista tehdä se kotipihallaan”, vinkkaa Arto Lähdesmaa lopuksi.
[fb_button]

Teksti Jukka Klemetti
Kuvat ARTO LÄHDEMAA