Taija ja Jouni Best-Caravanista: ”Ei me muualla enää asioida”

Taija ja Jouni Best Caravanista: ”Ei me muualla enää asioida” - Asiakkaamme kertovat - Best-Caravan

Taija Järvelä-Välimäki ja Jouni Välimäki ovat molemmat eläkkeellä ja harrastavat koiria. Karavaanikärpänen puraisi pariskuntaa kolmisen vuotta sitten. Kesällä 2016 Taija ja Jouni vaihtoivat aiemman autonsa tehokkaampaan ja avarampaan Pirkanmaan Best-Caravanilla. Palvelu liikkeessä pelasi, ja uuteen autoon mahtuvat niin koirat kuin lapsenlapset.

– Kasvatamme koiria. Meillä on omana seitsemän koiraa, joista osa asuu muualla, Taija kertoo.

Pariskunta osti ensimmäisen autonsa kolme vuotta sitten. Auto oli heidän mukaansa todella pieni, joten he vaihtoivat sen isompaan Pirkkalan Best-Caravanilla. Pariskunnan asuntoautoreissuilla on mukana niin koiria kuin lapsenlapsiakin.

– Se oli juhannuksen aatonaatto 2016, kun ostimme tämän auton. Halusimme vaihtaa käytännöllisempään autoon, jossa olisi enemmän tilaa. Menemme reissuille aina niin, että meillä on muutama koira ja lapsi mukana, Taija kertoo.

Apua Best-Caravanista ja karavaanarikonkareilta

– Asioimme Pirkkalan Best-Caravanissa Matti Saaren kanssa. Ensimmäisen kerran poikkesimme sinne sattumalta ihan vain katsomaan autoa. Vaimo ihastui tähän autoon, jonka sitten ostimme, Jouni kertoo.

– Siinä talossa on hyvä ja lämmin vastaanotto. Tuntuu kuin kotiin menisi! Sinne voi soittaa, jos on kysyttävää ja se, mitä myyjä lupaa, myös pitää. Meillä ei ole moitittavaa ja olemme poikenneet liikkeessä muissakin yhteyksissä. Ei me enää muualla enää asioida, se on se meidän vakipaikka, Taija iloitsee. Pariskunta on ehtinyt viettää karavaanielämää vasta muutaman vuoden ajan. Harrastus tarjoaa jatkuvasti uutta opittavaa ja elämyksiä.

– Karavaanariporukka on positiivinen ja kauhean mukavaa. Lapsille järjestetään tapahtumia ja kaikki pitävät toisistaan huolta, Taija kertoo. Jotkut harrastukseen liittyvät varusteet ovat tuottaneet pariskunnallle päänvaivaa ja
johtaneet hauskoihinkin tilanteisiin, mutta apua on löytynyt aina.

– Olemme tällä saralla aloittelijoita. Harrastuksen alussa emme esimerkiksi osanneet käyttää markiisia oikein, mutta sitten opimme sen naapureilta leirintäalueella. Olemme kuunnelleet konkareita, pariskunta hymyilee.

Auto sopii koiraharrastajille

Pariskunnan vakipaikka sijaitsee Virroilla Vankkurimännikön karavaanialueella.

– Kerroimme Best-Caravanille mennessäni, että millainen pariskunta olemme ja että meillä on myös koiria. Vanha auto jäi sinne vaihdossa. Ostamamme auto on vähän vanhempi, mutta se ei harmita meitä, sillä tilat ovat hyvät. Uusien autojen tilaratkaisut eivät oikein sytyttäneet meitä, koska meillä on aina niin isoja otuksia mukana. Tässä on iso tila koiria varten, Taija nauraa.

Taija ja Jouni tekevät jopa kauppareissuja autollaan.

– Pidämme auton sisutuksesta ja avaruudesta. Lisäksi auton moottori on sellainen, että siinä on tehoja. Aiemman auton kanssa olimme ikään kuin tukkona tiellä, Jouni muistelee.