Best-Caravan Hotelli Pallas © Virpi Rautiainen

Tule kokemaan Lapin luonnon taika! Ylväät tunturit, luonnontilaiset metsät ja suot odottavat sinua Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Tunturien siluetti on lähes aina näkyvissä, ja retkeilyreitit ohjaavat sinut puiston kauneimmille näköalapaikoille. Puhtaan ja kauniin luonnon sekä vaihtelevan maaston ansiosta kansallispuisto on mainio kohde retkeilijöille, hiihtäjille ja muille luonnossa liikkujille. Kauniit Pallastunturit on valittu yhdeksi Suomen kansallismaisemista.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston korkein huippu on Pallastuntureiden 807 metriä korkea Taivaskero. Koko tunturijonon eteläisin huippu, Yllästunturi, jää laskettelurinteineen kansallispuiston ulkopuolelle. Pohjoisessa maisemaa hallitsevat loivasti kumpuilevat ylänkömäiset Ounastunturit.

Luonnon ja kulttuurien rajaseutu

Kansallispuiston tuntureilla ja metsissä kohtaavat eteläinen ja pohjoinen luonto. Luonnonmaantieteellisesti Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Peräpohjolan, Metsä-Lapin ja Tunturi-Lapin rajamailla. Seutu on myös vanhan peräpohjalaisen maanviljelyskulttuurin ja pohjoisen poronhoitokulttuurin kohtaamispaikka.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta tuli Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto, kun Pallas-Ounastunturin kansallispuisto ja Ylläs-Aakenuksen suojelualue yhdistettiin vuonna 2005.

www.luontoon.fi

Virpi Rautiainen (koonnut, kuva)

 

Comments are closed.

Ota Yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Älä jää uutispimentoon! Uutiskirje sisältää uutisia ja ajankohtaisia tarjouksia.Tilaa Bestis

Bestis on karavaanareille suunnattu maksuton asiakaslehti, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa.%d bloggers like this: