Laskiaissunnuntai © Virpi Rautiainen (3)

Laskiaisen herkut, hernekeitto ja laskiaispulla, sopivat mainiosti myös karavaanarin matkaevääksi.

Mutta mistä löytyvät parhaat laskiaispullat - kahvilasta, kaupan hyllyltä vai kotoa omin käsin tehtyinä? Ja hillolla vai mantelimassalla?

Laskiaispulla on perinneleivos, joka on täytetty kermavaahdolla ja joko mantelimassalla tai hillolla. Alkuperäisen, 1700-luvulta olevan reseptin mukaan täytteenä on mantelimassaa ja kermavaahtoa, mutta Suomeen levittyään 50- ja 60-luvulla mantelimassa on korvattu usein hillolla, mantelimassan vaikean saatavuuden ja korkean hinnan vuoksi. Alkuperämaassa Ruotsissa täytteenä on aina mantelimassaa, mutta hilloversioita löydetään Suomen lisäksi myös Norjasta ja Tanskasta.

 

 

Comments are closed.

Tilaa uutiskirje

Älä jää uutispimentoon! Uutiskirje sisältää uutisia ja ajankohtaisia tarjouksia.



Tilaa Bestis

Bestis on karavaanareille suunnattu maksuton asiakaslehti, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa.